Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sancțiuni la vîrf în Poliție

Sancțiuni la vîrf în Poliție

• patru șefi de servicii din IPJ Neamț au fost sancționați • Ioan Pînzariu, Costel Simion și Costel Asimionesei s-au ales cu avertisment • împotriva șefului Serviciului de Investigații Criminale, Florin Amihăiesei, a fost demarată cercetarea prealabilă • abaterile constatate au fost neglijență, carențe în supravegherea îndeplinirii îndatoririlor profesionale ale celor din subordine, precum și modul de abordare a relațiilor personale cu indivizi asupra cărora planau suspiciuni de legături cu lumea interlopă •

Controlul de luna trecută, la care au fost supuși polițiștii nemțeni și la care au participat ofițeri din cadrul IGPR, nu a rămas fără consecințe, iar ieri, 26 iunie 2006, au fost anunțate și rezultatele. Pentru neglijență, dar și pentru faptul că, în calitatea pe care o au, nu au atras atenția și nu au vegheat la îndeplinirea îndatoririlor profesionale ale celor din subordine, precum și pentru rezolvarea de probleme personale prin intermediul unor persoane asupra cărora planau suspiciuni de legături cu lumea interlopă, patru șefi de servicii au fost sancționați profesional. Astfel, împotriva comisarului Florin Amihăiesei, șeful Serviciului de investigații criminale, a fost declanșată cercetarea prealabilă. Alți trei șefi au scăpat doar cu un avertisment, pentru aceleași abateri. Este vorba de Ioan Pînzariu, șeful Serviciului investigarea fraudelor, Costel Simion, șeful Poliției Piatra Neamț, și Cristinel Costel Asimionesei, șeful Compartimentului furturi auto - din cadrul Serviciului investigații criminale. Anunțul referitor la sancțiuni a fost făcut de către adjunctul șefului IGPR, chestorul principal Ștefan Iancu. „Acestea sînt rezultatele și măsurile dispuse după inspecția internă care a avut loc în județul Neamț, în urma evenimentelor de aici, iar verificarea a urmărit două aspecte. Este vorba de polițiști implicați în activități infracționale, dar nu a fost probată o astfel de implicare. Pe de altă parte, deși nu există carențe în activitatea profesională a polițiștilor, în ceea ce privește soluționarea cazurilor, la o serie de ofițeri cu funcții de conducere s-au dovedit neglijența, lipsa de continuitate în urmărirea penală, precum și disfuncții de colaborare cu celelalte structuri. Unii dintre ofițeri și-au rezolvat probleme personale prin intermediul unor persoane asupra cărora planau suspiciuni de legături cu lumea interlopă și au dăunat, în acest fel, imaginii Poliției“, a declarat chestorul principal Ștefan Iancu, adjunctul șefului Poliției Române.

Mașinile cumpărate de polițiști, un punct nevralgic?

Deși i-a nominalizat pe cei patru ofițeri nemțeni sancționați, chestorul principal Iancu a evitat să facă asocieri concrete între aceștia și evenimentele din ultima perioadă de timp, din Neamț. „De exemplu, unii dintre ei au cumpărat mașini, pentru care au plătit normal și dețin toate actele pentru acestea. Dar au fost generate discuții în privința persoanelor de la care au fost achiziționate aceste autoturisme“, a adăugat Ștefan Iancu.
Acesta a mai menționat că avertismentul primit de ofițerii nemțeni nu le va afecta activitatea, dar va rămîne menționat în fișa fiecăruia. În ce-l privește pe Florin Amihăiesei, acesta va rămîne pe postul pe care se află pînă la finalizarea cercetărilor, iar, în funcție de rezultat, poate fi pus în discuția Consiliului de Disciplină. În activitatea de cercetare, care este avansată, participă procurori DIICOT de la Înalta Curte de Casație și Justiție. „În scurt timp, vor fi făcute cunoscute rezultatele acestor anchete“, a mai spus Iancu. Contactat telefonic, comisarul Amihăiesei nu a dorit să comenteze în nici un fel situația. Ioan Pînzariu și Costel Simion nu au fost de găsit pînă la închiderea ediției. „Consider măsura nedreaptă, dar asta este și trebuie să mi-o asum. Altceva nu am de comentat“, a declarat subcomisarul Asimionesei.
Controlul de luna trecută de la IGPR a fost de o amploare fără precedent, înalții oficiali avînd intenția declarată de a descoperi ce nu merge cum trebuie în Inspectoratul Județean și care sînt polițiștii ce nu-și fac treaba, precum și cine sînt aceia care au relații cu membri ai lumii interlope, ori care i-au protejat, într-un fel sau altul, pătînd, astfel, imaginea instituției. Atunci, au venit în Neamț o sumedenie de ofițeri de rang înalt care au demarat, val-vîrtej, o serie de ședințe, cu toți șefii de poliții municipale și orășenești, precum și cu cei de servicii și birouri. Obiectivele controlului, la acea vreme, nu au fost făcute publice, deși existau zvonuri despre „țintă“. Surse neoficiale au susținut că, în timpul acestor întîlniri, polițiștii nemțeni au fost chemați, pe rînd, în fața anchetatorilor și puși să dea cu subsemnatul despre posibilele relații cu diverși interlopi. Ofițerii vizați au fost destul de stresați, întrucît aveau senzația că echipa de control de la București are neapărat nevoie de cîțiva țapi ispășitori. Controalele, de o amploare fără precedent (iar IPJ Neamț a tot primit, de un an, ceva controale), se pare că au fost determinate de reglările de conturi din lumea interlopă care zguduie Neamțul de cîteva luni. Pe de altă parte, fostul șef al Poliției Neamț, comisarul șef Nistor Cărbunariu, a declarat, în mai multe rînduri, că aceste atentate nu ar fi avut loc dacă anumiți polițiști nu ar fi protejat grupările interlope, iar aceste practici ar fi provenit, după spusele sale, încă din vremea fostei conduceri a Poliției Neamț. La numai o zi distanță de aceste desfășurări de forțe, pe 16 mai, a venit vizita fulger a șefului Poliției Române, chestorul principal de poliție Dan Valentin Fătuloiu. Acesta a precizat, în cadrul unei ședințe, că nu dorește decît să se ajungă la rezolvarea rapidă a dosarelor în care sînt implicați membri ai lumii interlope, pentru a asigura cetățenilor din județ un climat de siguranță. Fătuloiu a studiat atent dosarele întocmite cu prilejul incendierilor mașinilor de lux, dar și pe cel al împușcării lui Mironescu. De asemenea, el a făcut o vizită scurtă și la Parchetul Județean Neamț.

„Voi promova tinerii și cadrele foarte bine pregătite“

Vizita de lucru a chestorului Iancu a avut ca scop și instalarea în funcție a noului șef al Inspectoratului Județean de Poliție Neamț, Aurelian Vasea Șoric. Proaspătul șef a menționat că nu este chiar străin de problemele din Neamț. „Vreau să mă integrez repede, să cunosc cadrele, în special pe cele de conducere, și să trec la documentarea situației operative. Știu destul de bine situația din Neamț, pe care am studiat-o încă de dinainte de participarea la concurs. Îmi doresc ca totul să decurgă normal, voi superviza și voi interveni numai dacă este cazul. Intenționez să promovez tinerii și cadrele foarte bine pregătite“, a declarat proaspătul șef al IPJ Neamț, comisarul Aurelian Vasea Șoric. Acesta a mai adăugat că prioritățile în activitatea sa vor fi siguranța cetățeanului și Poliția Rurală. „Acum, aceștia au fost dotați cu mașini și aștept să aibă rezultate. Nu vreau să aud de situații în care omul și-a găsit singur găinile și a trebuit tot el să-i indice polițistului autorul“, a mai spus noul șef al IPJ Neamț.
FOTO: Vase Șoric, în costum negru, alături de adjunctul șefului IGPR, chestorul principal Ștefan Iancu

Articol afisat de 2628 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de Cel care da spaga la data 27.06.2006 09:28
Mare adevar....
...am spus acum cateva saptamani despre florin amihaesei...de unde dracu' le stiu eu pe toate ???
Era unul din cititori care tot ma stresa cu intrebarea de mai sus.....si ma indemna la somn......se pare ca am avut dreptate domnule(daca-ti pot spune asa) cam in tot ce am scris pana acum....inclusiv despre cei de la rutiera care au fost schimbati :..popa, greaca,sava , etc.
P.S. Nu sunt singurul care stie ce se intampla in politia neamt....dar sunt printre cei care am spus..... multe lucruri , iar daca cititorii nu ma cunosc..cei din politie stiu sigur despre mine cine sunt....si eu pentru "binele" lor am scris.HI HI HI HI
Succes inca odata noului inspector sef....si bafta ca va avea nevoie....sunt sigur.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective