Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sancþiuni la vîrf în Poliþie

Sancþiuni la vîrf în Poliþie

• patru ºefi de servicii din IPJ Neamþ au fost sancþionaþi • Ioan Pînzariu, Costel Simion ºi Costel Asimionesei s-au ales cu avertisment • împotriva ºefului Serviciului de Investigaþii Criminale, Florin Amihãiesei, a fost demaratã cercetarea prealabilã • abaterile constatate au fost neglijenþã, carenþe în supravegherea îndeplinirii îndatoririlor profesionale ale celor din subordine, precum ºi modul de abordare a relaþiilor personale cu indivizi asupra cãrora planau suspiciuni de legãturi cu lumea interlopã •

Controlul de luna trecutã, la care au fost supuºi poliþiºtii nemþeni ºi la care au participat ofiþeri din cadrul IGPR, nu a rãmas fãrã consecinþe, iar ieri, 26 iunie 2006, au fost anunþate ºi rezultatele. Pentru neglijenþã, dar ºi pentru faptul cã, în calitatea pe care o au, nu au atras atenþia ºi nu au vegheat la îndeplinirea îndatoririlor profesionale ale celor din subordine, precum ºi pentru rezolvarea de probleme personale prin intermediul unor persoane asupra cãrora planau suspiciuni de legãturi cu lumea interlopã, patru ºefi de servicii au fost sancþionaþi profesional. Astfel, împotriva comisarului Florin Amihãiesei, ºeful Serviciului de investigaþii criminale, a fost declanºatã cercetarea prealabilã. Alþi trei ºefi au scãpat doar cu un avertisment, pentru aceleaºi abateri. Este vorba de Ioan Pînzariu, ºeful Serviciului investigarea fraudelor, Costel Simion, ºeful Poliþiei Piatra Neamþ, ºi Cristinel Costel Asimionesei, ºeful Compartimentului furturi auto - din cadrul Serviciului investigaþii criminale. Anunþul referitor la sancþiuni a fost fãcut de cãtre adjunctul ºefului IGPR, chestorul principal ªtefan Iancu. „Acestea sînt rezultatele ºi mãsurile dispuse dupã inspecþia internã care a avut loc în judeþul Neamþ, în urma evenimentelor de aici, iar verificarea a urmãrit douã aspecte. Este vorba de poliþiºti implicaþi în activitãþi infracþionale, dar nu a fost probatã o astfel de implicare. Pe de altã parte, deºi nu existã carenþe în activitatea profesionalã a poliþiºtilor, în ceea ce priveºte soluþionarea cazurilor, la o serie de ofiþeri cu funcþii de conducere s-au dovedit neglijenþa, lipsa de continuitate în urmãrirea penalã, precum ºi disfuncþii de colaborare cu celelalte structuri. Unii dintre ofiþeri ºi-au rezolvat probleme personale prin intermediul unor persoane asupra cãrora planau suspiciuni de legãturi cu lumea interlopã ºi au dãunat, în acest fel, imaginii Poliþiei“, a declarat chestorul principal ªtefan Iancu, adjunctul ºefului Poliþiei Române.

Maºinile cumpãrate de poliþiºti, un punct nevralgic?

Deºi i-a nominalizat pe cei patru ofiþeri nemþeni sancþionaþi, chestorul principal Iancu a evitat sã facã asocieri concrete între aceºtia ºi evenimentele din ultima perioadã de timp, din Neamþ. „De exemplu, unii dintre ei au cumpãrat maºini, pentru care au plãtit normal ºi deþin toate actele pentru acestea. Dar au fost generate discuþii în privinþa persoanelor de la care au fost achiziþionate aceste autoturisme“, a adãugat ªtefan Iancu.
Acesta a mai menþionat cã avertismentul primit de ofiþerii nemþeni nu le va afecta activitatea, dar va rãmîne menþionat în fiºa fiecãruia. ÃŽn ce-l priveºte pe Florin Amihãiesei, acesta va rãmîne pe postul pe care se aflã pînã la finalizarea cercetãrilor, iar, în funcþie de rezultat, poate fi pus în discuþia Consiliului de Disciplinã. ÃŽn activitatea de cercetare, care este avansatã, participã procurori DIICOT de la ÃŽnalta Curte de Casaþie ºi Justiþie. „ÃŽn scurt timp, vor fi fãcute cunoscute rezultatele acestor anchete“, a mai spus Iancu. Contactat telefonic, comisarul Amihãiesei nu a dorit sã comenteze în nici un fel situaþia. Ioan Pînzariu ºi Costel Simion nu au fost de gãsit pînã la închiderea ediþiei. „Consider mãsura nedreaptã, dar asta este ºi trebuie sã mi-o asum. Altceva nu am de comentat“, a declarat subcomisarul Asimionesei.
Controlul de luna trecutã de la IGPR a fost de o amploare fãrã precedent, înalþii oficiali avînd intenþia declaratã de a descoperi ce nu merge cum trebuie în Inspectoratul Judeþean ºi care sînt poliþiºtii ce nu-ºi fac treaba, precum ºi cine sînt aceia care au relaþii cu membri ai lumii interlope, ori care i-au protejat, într-un fel sau altul, pãtînd, astfel, imaginea instituþiei. Atunci, au venit în Neamþ o sumedenie de ofiþeri de rang înalt care au demarat, val-vîrtej, o serie de ºedinþe, cu toþi ºefii de poliþii municipale ºi orãºeneºti, precum ºi cu cei de servicii ºi birouri. Obiectivele controlului, la acea vreme, nu au fost fãcute publice, deºi existau zvonuri despre „þintã“. Surse neoficiale au susþinut cã, în timpul acestor întîlniri, poliþiºtii nemþeni au fost chemaþi, pe rînd, în faþa anchetatorilor ºi puºi sã dea cu subsemnatul despre posibilele relaþii cu diverºi interlopi. Ofiþerii vizaþi au fost destul de stresaþi, întrucît aveau senzaþia cã echipa de control de la Bucureºti are neapãrat nevoie de cîþiva þapi ispãºitori. Controalele, de o amploare fãrã precedent (iar IPJ Neamþ a tot primit, de un an, ceva controale), se pare cã au fost determinate de reglãrile de conturi din lumea interlopã care zguduie Neamþul de cîteva luni. Pe de altã parte, fostul ºef al Poliþiei Neamþ, comisarul ºef Nistor Cãrbunariu, a declarat, în mai multe rînduri, cã aceste atentate nu ar fi avut loc dacã anumiþi poliþiºti nu ar fi protejat grupãrile interlope, iar aceste practici ar fi provenit, dupã spusele sale, încã din vremea fostei conduceri a Poliþiei Neamþ. La numai o zi distanþã de aceste desfãºurãri de forþe, pe 16 mai, a venit vizita fulger a ºefului Poliþiei Române, chestorul principal de poliþie Dan Valentin Fãtuloiu. Acesta a precizat, în cadrul unei ºedinþe, cã nu doreºte decît sã se ajungã la rezolvarea rapidã a dosarelor în care sînt implicaþi membri ai lumii interlope, pentru a asigura cetãþenilor din judeþ un climat de siguranþã. Fãtuloiu a studiat atent dosarele întocmite cu prilejul incendierilor maºinilor de lux, dar ºi pe cel al împuºcãrii lui Mironescu. De asemenea, el a fãcut o vizitã scurtã ºi la Parchetul Judeþean Neamþ.

„Voi promova tinerii ºi cadrele foarte bine pregãtite“

Vizita de lucru a chestorului Iancu a avut ca scop ºi instalarea în funcþie a noului ºef al Inspectoratului Judeþean de Poliþie Neamþ, Aurelian Vasea ªoric. Proaspãtul ºef a menþionat cã nu este chiar strãin de problemele din Neamþ. „Vreau sã mã integrez repede, sã cunosc cadrele, în special pe cele de conducere, ºi sã trec la documentarea situaþiei operative. ªtiu destul de bine situaþia din Neamþ, pe care am studiat-o încã de dinainte de participarea la concurs. ÃŽmi doresc ca totul sã decurgã normal, voi superviza ºi voi interveni numai dacã este cazul. Intenþionez sã promovez tinerii ºi cadrele foarte bine pregãtite“, a declarat proaspãtul ºef al IPJ Neamþ, comisarul Aurelian Vasea ªoric. Acesta a mai adãugat cã prioritãþile în activitatea sa vor fi siguranþa cetãþeanului ºi Poliþia Ruralã. „Acum, aceºtia au fost dotaþi cu maºini ºi aºtept sã aibã rezultate. Nu vreau sã aud de situaþii în care omul ºi-a gãsit singur gãinile ºi a trebuit tot el sã-i indice poliþistului autorul“, a mai spus noul ºef al IPJ Neamþ.
FOTO: Vase ªoric, în costum negru, alãturi de adjunctul ºefului IGPR, chestorul principal ªtefan Iancu

Articol afisat de 2914 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Gabi MUNTEANU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de Cel care da spaga la data 27.06.2006 08:28
Mare adevar....
...am spus acum cateva saptamani despre florin amihaesei...de unde dracu' le stiu eu pe toate ???
Era unul din cititori care tot ma stresa cu intrebarea de mai sus.....si ma indemna la somn......se pare ca am avut dreptate domnule(daca-ti pot spune asa) cam in tot ce am scris pana acum....inclusiv despre cei de la rutiera care au fost schimbati :..popa, greaca,sava , etc.
P.S. Nu sunt singurul care stie ce se intampla in politia neamt....dar sunt printre cei care am spus..... multe lucruri , iar daca cititorii nu ma cunosc..cei din politie stiu sigur despre mine cine sunt....si eu pentru "binele" lor am scris.HI HI HI HI
Succes inca odata noului inspector sef....si bafta ca va avea nevoie....sunt sigur.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective