Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Capacitate: peste un sfert picați

• în Neamț, procentul de promovabilitate este de 71,9% • trei elevi au luat testele naționale cu nota 10 • o mie de candidați au depus contestații •

71,9% este procentul de promovabilitate a testelor naționale în județul Neamț. Pe cifre, din 5.849 de absolvenți de clasa a VIII-a care au dat toate cele trei probe ale capacității, 1.644 au fost respinși. La polul opus se situează trei elevi care au obținut performanța de a lua numai note de zece la toate cele trei probe pe care le-au susținut în cadrul testelor naționale. Inspector Mariana Roșanu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Școlar Județean Neamț, a declarat că toți cei trei elevi de zece sînt din Piatra Neamț și provin de la Școala nr. 3 - Diana Onțanu, Școala nr. 5 - Andreea Mironiuc, și Școala „Elena Cuza“ - Diana Năstase.
Nemulțumiții de rezultatele capacității au depus duminică după-amiază contestații. În județul Neamț au depus contestații circa o mie de candidați, care mai au de stat cu emoții pînă joi, 29 iunie, cînd vor afla rezultatele. În cazul în care între nota inițială obținută la capacitate înainte de contestație și cea pe care o vor afla joi va exista o diferență mai mare de 1,5 puncte, Inspectoratul Școlar Județean Neamț va trebui să analizeze fiecare caz în parte, pentru a descoperi cine se face vinovat de diferența dintre notări.
Conform unei situații existente la Inspectoratul Școlar Județean Neamț, din cei 4.205 elevi care au obținut notă de trecere, 551 au fost apreciați cu note cuprinse între 5 și 5.99, 1.147 au obținut între 6 și 6.99, 1.157 - note între 7 și 7.99, 952 au fost notați între 8 și 8.99, 395 - între 9 și 9.99, iar trei au fost excepționali, primind nota maximă, 10.
Inspector Mariana Roșanu a mai precizat că desfășurarea examenului de capacitate în Neamț a fost monitorizată de un reprezentant al Ministerului Educației și Cercetării care, după încheierea testelor naționale, a felicitat-o pe Dorina Drexler, inspector general școlar al ISJ Neamț, pentru prestația colegilor săi din instituție, care au asigurat buna organizare a examenului de capacitate. Procentul de promovabilitate, înregistrat în acest an, este considerat drept unul bun și real, fiind apropiat de cel de anul trecut. Acum doi ani, însă, județul Neamț a fost pe locul I pe țară la promovabilitate, procentul fiind aproape de sută la sută.

Capacitatea la Bicaz

Peste Centrul de Testare Națională cu sediul în Școala Nr.1 Bicaz s-a așternut liniștea. Aparentă doar, dacă luăm în calcul cele peste 40 de contestații depuse la comisia de examinare. Pînă una alta, însă, din cei 209 absolvenți de opt clase, înscriși pe liste, au fost prezenți la examene 197 și au promovat 133. Între școlile arondate Bicazului, pentru susținerea testelor naționale, au fost cele din Bicaz, Tarcău, Tașca, Pîngărați, Stejaru și Oanțu. Rezultate foarte bune au obținut elevii celor două instituții de pe raza orașului, respectiv Școala nr.1 Mărceni și Școala nr.2 Dodeni. Primii au fost elevii Elena Georgiana Bernea, cu media 9.85, Andrei Florin David, cu 9.71, ambii de la Școala nr.1 Bicaz, și Andreea Grigoraș, cu 9.61, de la Școala Tarcău. Locul 4 a fost adjudecat de către Irina Mihalache, cu 9.46, din Bicaz, după care au urmat Florina Mihalcea, din Stejaru, Elena Sicoară, din Tarcău, și Maria Petronela Ifrim, din Oanțu, toți cu medii peste 9. „Sînt mulțumită de modul în care s-au prezentat elevii Școlii nr.1 Bicaz, cu o singură surpriză nefericită, adică a picat un elev bun, lucru la care nimeni nu se aștepta. În rest, consider că modul de colaborare școală-familie-elev și-a spus cuvîntul“, a declarat profesorul Paula Damian, directorul Școlii nr.1 Bicaz.

Articol afisat de 2149 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ȚĂRNĂ, Ion ASAVEI)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective