Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iunie 2006
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Iunie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Capacitate: peste un sfert picaþi

• în Neamþ, procentul de promovabilitate este de 71,9% • trei elevi au luat testele naþionale cu nota 10 • o mie de candidaþi au depus contestaþii •

71,9% este procentul de promovabilitate a testelor naþionale în judeþul Neamþ. Pe cifre, din 5.849 de absolvenþi de clasa a VIII-a care au dat toate cele trei probe ale capacitãþii, 1.644 au fost respinºi. La polul opus se situeazã trei elevi care au obþinut performanþa de a lua numai note de zece la toate cele trei probe pe care le-au susþinut în cadrul testelor naþionale. Inspector Mariana Roºanu, purtãtorul de cuvînt al Inspectoratului ªcolar Judeþean Neamþ, a declarat cã toþi cei trei elevi de zece sînt din Piatra Neamþ ºi provin de la ªcoala nr. 3 - Diana Onþanu, ªcoala nr. 5 - Andreea Mironiuc, ºi ªcoala „Elena Cuza“ - Diana Nãstase.
Nemulþumiþii de rezultatele capacitãþii au depus duminicã dupã-amiazã contestaþii. În judeþul Neamþ au depus contestaþii circa o mie de candidaþi, care mai au de stat cu emoþii pînã joi, 29 iunie, cînd vor afla rezultatele. În cazul în care între nota iniþialã obþinutã la capacitate înainte de contestaþie ºi cea pe care o vor afla joi va exista o diferenþã mai mare de 1,5 puncte, Inspectoratul ªcolar Judeþean Neamþ va trebui sã analizeze fiecare caz în parte, pentru a descoperi cine se face vinovat de diferenþa dintre notãri.
Conform unei situaþii existente la Inspectoratul ªcolar Judeþean Neamþ, din cei 4.205 elevi care au obþinut notã de trecere, 551 au fost apreciaþi cu note cuprinse între 5 ºi 5.99, 1.147 au obþinut între 6 ºi 6.99, 1.157 - note între 7 ºi 7.99, 952 au fost notaþi între 8 ºi 8.99, 395 - între 9 ºi 9.99, iar trei au fost excepþionali, primind nota maximã, 10.
Inspector Mariana Roºanu a mai precizat cã desfãºurarea examenului de capacitate în Neamþ a fost monitorizatã de un reprezentant al Ministerului Educaþiei ºi Cercetãrii care, dupã încheierea testelor naþionale, a felicitat-o pe Dorina Drexler, inspector general ºcolar al ISJ Neamþ, pentru prestaþia colegilor sãi din instituþie, care au asigurat buna organizare a examenului de capacitate. Procentul de promovabilitate, înregistrat în acest an, este considerat drept unul bun ºi real, fiind apropiat de cel de anul trecut. Acum doi ani, însã, judeþul Neamþ a fost pe locul I pe þarã la promovabilitate, procentul fiind aproape de sutã la sutã.

Capacitatea la Bicaz

Peste Centrul de Testare Naþionalã cu sediul în ªcoala Nr.1 Bicaz s-a aºternut liniºtea. Aparentã doar, dacã luãm în calcul cele peste 40 de contestaþii depuse la comisia de examinare. Pînã una alta, însã, din cei 209 absolvenþi de opt clase, înscriºi pe liste, au fost prezenþi la examene 197 ºi au promovat 133. ÃŽntre ºcolile arondate Bicazului, pentru susþinerea testelor naþionale, au fost cele din Bicaz, Tarcãu, Taºca, Pîngãraþi, Stejaru ºi Oanþu. Rezultate foarte bune au obþinut elevii celor douã instituþii de pe raza oraºului, respectiv ªcoala nr.1 Mãrceni ºi ªcoala nr.2 Dodeni. Primii au fost elevii Elena Georgiana Bernea, cu media 9.85, Andrei Florin David, cu 9.71, ambii de la ªcoala nr.1 Bicaz, ºi Andreea Grigoraº, cu 9.61, de la ªcoala Tarcãu. Locul 4 a fost adjudecat de cãtre Irina Mihalache, cu 9.46, din Bicaz, dupã care au urmat Florina Mihalcea, din Stejaru, Elena Sicoarã, din Tarcãu, ºi Maria Petronela Ifrim, din Oanþu, toþi cu medii peste 9. „Sînt mulþumitã de modul în care s-au prezentat elevii ªcolii nr.1 Bicaz, cu o singurã surprizã nefericitã, adicã a picat un elev bun, lucru la care nimeni nu se aºtepta. ÃŽn rest, consider cã modul de colaborare ºcoalã-familie-elev ºi-a spus cuvîntul“, a declarat profesorul Paula Damian, directorul ªcolii nr.1 Bicaz.

Articol afisat de 2417 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ, Ion ASAVEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective