Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iulie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Grădiniță de vară“ pentru copiii defavorizați

• aceasta este o componentă a proiectului „Acces la educație pentru grupurile defavorizate“, cu finanțare PHARE, și se desfășoară la Grădinița cu program prelungit nr. 10 Piatra Neamț

80 de preșcolari, care nu au frecventat nici o zi cursurile grădiniței, au șansa de a intra în mediul educațional în această vară, datorită unui program Phare care se derulează prin intermediul Inspectoratului Școlar Județean și a mai multor școli. „«Grădinița de vară» este o componentă a proiectului «Acces la educație pentru grupurile defavorizate» și de desfășoară la Grădinița cu program prelungit nr. 10 Piatra Neamț. Acolo, au fost amenajate dormitoare, săli de clasă și a fost angajat personal specializat, așa cum prevede proiectul care se derulează. La «Grădinița de vară» au fost înscriși copii cu vîrsta între cinci și șapte ani, care nu au frecventat niciodată grădinița. Obiectivul principal al acestei componente de proiect este pregătirea copiilor pentru școală, prin realizarea mai multor activități de socializare, comunicare, participarea la jocuri, activități pentru dezvoltarea limbajului, învățarea corectă a limbii române, căpătarea unor deprinderi minime de igienă, folosirea corectă a instrumentului de scris și a rechizitelor“, a declarat inspector școlar Mariana Roșanu, purtătorul de cuvînt al Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
Prima serie a „Grădiniței de vară“ se desfășoară în perioada 3-16 iulie, iar cea de-a doua - între 17-30 iulie. Seria actuală reunește copii care, începînd cu anul de învățămînt 2006-2007, vor participa la cursurile clasei I la Școala cu clasele I-VIII nr. 2 Roman, Școala cu clasele I-VIII nr. 7 Roman, Școala cu clasele I-VIII nr. 2 Bicaz și la Grupul Școlar Dimitrie Leonida Piatra Neamț. Preșcolarii care vor veni la a doua serie a „Grădiniței de vară“ vor frecventa cursurile la Școala cu clasele I-VIII Spiru Haret Piatra Neamț, Școala cu clasele I-VIII Văleni Moreni, Școala cu clasele I-VIII Stînca Pipirig, Școala cu clasele I-VIII Izvoare Bahna, Școala cu clasele I-VIII nr. 10 Oglinzi Răucești. Inspectorul școlar Mariana Roșanu a mai precizat că toate aceste unități de învățămînt care vor primi preșcolari de la „Grădinița de vară“ sînt participante la Proiectul „Acces la educație pentru grupurile dezavantajate“. Transportul copiilor aduși la Piatra Neamț este asigurat de o firmă care a cîștigat licitația organizată în acest sens.
La buna desfășurare a activităților școlare și extrașcolare de la „Grădinița de vară“ își aduc aportul patru educatoare, un administrator, doi bucătari și doi care îi ajută în prepararea bucatelor, două îngrijitoare și două supraveghetoare de noapte.

Articol afisat de 2720 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(SIMONA ȚĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective