Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 5 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Moþiunea PSD, fãrã fundament în viziunea PNL

• este vorba de cea intitulatã „Guvernul Tãriceanu - Fapte ºi Minciuni“, care a fost perceputã ca fiind populistã ºi nefundamentatã real

Organizaþia Neamþ a Partidului Naþional Liberal considerã cã moþiunea de cenzurã depusã, în urmã cu cîteva zile, de Partidul Social Democrat a fost populistã ºi nefundamentatã real. Deputatul PNL de Neamþ, Vasile Pruteanu, a declarat cã formaþiunea pe care o reprezintã, prin miniºtrii pe care îi are ºi cu aportul premierului Cãlin Popescu Tãriceanu, dovedesc cã România ºi-a îndeplinit angajamentele vizavi de integrare, iar intrarea noastrã în Uniune se va întîmpla la data de 1 ianuarie 2007. ÃŽn week-end-ul trecut, Adunarea Generalã a Franþei a votat integral pentru integrarea României în UE de la începutul anului viitor. Deputatul Pruteanu a mai spus cã, din 2004 ºi pînã în prezent, în þarã s-a creat un mediu de afaceri, eliminîndu-se în mare mãsurã munca la negru. ªomajul, la nivel naþional, a scãzut de la 6,3% în 2004 la 5,9% în 2005. PNL îºi asumã meritul de a fi scãzut impozitul pe salarii la cota unicã de 16% ºi reducerea unor dãri la fondul de ºomaj etc. Tot ca mãsurã de protecþie a populaþiei este creºterea pensiilor, în cazul a circa 1,6 milioane de persoane, dupã recorelare. ÃŽn ianuarie 2005, pensiile în România au crescut cu un procent de 3%, în ianuarie 2006 cu 9,3% ºi va mai avea loc o majorare de 3% în septembrie anul acesta. Circa 1,6 milioane de pensionari agricultori au primit ºi ei pensii uºor mãrite. Deputatul Pruteanu considerã ca fiind meritul PNL ºi creºterea alocaþiilor pentru copii, chiar dacã este vorba despre o sumã infimã, de 30.000 de lei, aºa cum s-a întîmplat, de fapt, ºi în cazul foarte multor pensii „majorate“ de peneliºti. Realizãrile prezentate de deputatul nemþean au fost cuprinse în programul de guvernare prezentat de partid, în timpul campaniei electorale.
Parlamentul a dezbãtut, sãptãmîna trecutã, pe 28 iunie, în ºedinþã comunã, moþiunea de cenzurã iniþiatã de Partidul Social Democrat (PSD) ºi intitulatã „Guvernul Tãriceanu - Fapte ºi Minciuni“. Prin aceastã moþiune, prezentatã sãptãmîna trecutã în plenul celor douã camere ale Parlamentului de social-democratul Mihai Tãnãsescu, PSD i-a cerut Parlamentului sã punã capãt mandatului acordat Guvernului Cãlin Popescu-Tãriceanu, „formarea rapidã a unui alt Executiv fiind nu o piedicã, ci o condiþie necesarã pentru aderarea cu succes la Uniunea Europeanã (UE)“. Moþiunea de cenzurã a fost consacratã, dupã cum afirmã social-democraþii, „eºecului celor 500 de zile de guvernare“.
Moþiunea a fost respinsã, înregistrîndu-se 235 de voturi „împotrivã“ ºi 145 de voturi „pentru“. Din cei 468 de parlamentari, au fost prezenþi 383. Trei voturi au fost anulate. Pentru adoptarea unei moþiuni de cenzurã, sînt necesare voturile majoritãþii deputaþilor ºi senatorilor.

Articol afisat de 1842 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective