Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Iulie 2006
LMMJVSD
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Iulie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tãriceanu ºi Berceanu, pe post de bau-bau la Drumuri Naþionale

Tãriceanu ºi Berceanu, pe post de bau-bau la Drumuri Naþionale

• prefectul i-a ameninþat pe ºeful SDN Neamþ, Stejãrel Spiridonescu, ºi pe inspectorul ºef al Direcþiei Iaºi a Drumurilor Naþionale, Dorina Tiron, cã le va solicita demisia • de la premier ºi de la ministrul MTCT • motivul este neimplicarea pe drumurile Neamþului •

Prefectul judeþului, Toader Mocanu, s-a declarat atît de nemulþumiþi de prestaþia ºefilor de la Drumuri Naþionale, încît intenþioneazã sã le cearã sã demisioneze. Recent, cu prilejul unei întîlniri pe care a avut-o la Iaºi, i-a atenþionat pe ºeful Sectorului Drumuri Naþionale Neamþ, Stejãrel Spiridonescu, ºi pe cel al Direcþiei Regionale Iaºi, Dorina Tiron, cã dacã nu îºi vor face cît mai grabnic treaba, va lua mãsuri. „Eu nu muºc de la spate, dar vã voi solicita demisia atît la premierul Cãlin Popescu Tãriceanu, cît ºi la ministrul Radu Berceanu, dacã nu interveniþi pe drumurile naþionale din Neamþ“, a fost atenþionarea prefectului, potrivit celor pe care ni le-a relatat.
Judeþul Neamþ este strãbãtut de 385 km de drum naþional ºi, pe porþiuni mai mari sau mai mici, acestea au fost afectate atît de ploile torenþiale, cît ºi de alunecãri de teren, degradãri ale terasamentelor, care pricinuiesc mari necazuri. Reamintim cã deosebit de dificilã este situaþia de pe DN 15 Chiriþeni - Hangu unde alunecãrile de teren ar putea cauza distrugerea integralã a segmentului de drum dintre aceste localitãþi. Dar, probleme se înregistreazã, de asemenea, pe DN 12C - la Bicaz Chei, DN 15 B - la Pipirig, pe drumul spre Petru Vodã, ca sã nu mai vorbim despre viaductul de la Poiana Largului. „I-am cerut doamnei Tiron bugetul pe regiune, cu defalcarea pe judeþe ºi sã-mi spunã care a fost formula de împãrþire a sumelor. Vreau sã vãd ºi eu ce bani s-au repartizat la Iaºi, Vaslui, ori Suceava ºi cît s-a dat pentru Neamþ. Sînt revoltat pentru cã, dacã tot aºteptãm,ajungem la jumãtatea lunii iulie sã ne apucãm de treabã ºi nu ºtiu dacã se vor putea finaliza lucrãrile pînã la toamnã cînd, datoritã scãderii temperaturii, nu se va mai putea lucra“, a declarat Toader Mocanu.
Am încercat sã aflãm opinia celor ameninþaþi cu demisia de cãtre reprezentantul Guvernului în Neamþ, însã aceºtia nu au fost de gãsit. ªeful SDN Neamþ, Stejãrel Spiridonescu, era plecat „cu o comisie de la Bucureºti, la Bicaz Chei“, iar Dorina Tiron, inspectorul ºef al Direcþiei Regionale Iaºi a Drumurilor Naþionale se afla pe teren. Rãmîne, însã, de vãzut dacã aceastã intervenþie în forþã a prefectului de Neamþ va impulsiona, în vreun fel, reparaþiile la drumuri.

Articol afisat de 2352 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(C. ILISEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective