Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Profesor pedepsit pentru „prestaþia“ de la BAC

• acesta a corectat teze la proba de limba ºi literatura românã de la examenul de bacalaureat • propunerea de sancþionare a fost fãcutã de Mihail Hãrdãu, ministrul educaþiei • reprezentanþii Inspectoratului ªcolar nu au fãcut public numele acestuia, motivînd cã mai întîi trebuie prezentatã decizia ministrului în cadrul Consiliului de Administraþie al instituþiei nemþene •

Un profesor din judeþul Neamþ, care a participat la corectarea tezelor de la limba românã, date în cadrul examenului de bacalaureat din aceastã varã, va fi sancþionat la cererea ministrului educaþiei ºi cercetãrii, întrucît a acordat o notã neconformã cu conþinutul lucrãrii. Reprezentanþi ai Inspectoratului ªcolar al judeþului Neamþ au preferat sã nu facã public numele respectivului cadru didactic, susþinînd cã mai întîi trebuie prezentatã decizia ministrului în cadrul Consiliului de Administraþie al ISJ. Cert este cã, dacã sancþiunea ministerialã va fi pusã în practicã, ea va fi una blîndã în comparaþie cu ce a cerut Hârdãu în alte judeþe ale þãrii. Dascãlul nemþean va primi doar avertisment ºi i se va interzice sã mai facã parte din comisiile de examen pentru o perioadã de un an.
La sfîºitul sãptãmînii trecute, ministrul Mihail Hârdãu a aplicat profesorilor care au supraevaluat lucrãrile de bacalaureat cele mai drastice pedepse din ultimii 16 ani, mergînd pînã la desfacerea contractului de muncã în cazul a 14 cadre didactice care au supraevaluat lucrãrile corectate cu 3,5 - 4,5 puncte. În Neamþ nu s-au constatat modificãri atît de mari la soluþionarea contestaþiilor, dar diferenþe de unul, douã puncte între nota iniþialã ºi cea finalã s-au înregistrat.
48 de profesori din þarã, care au supraevaluat lucrãrile cu 2,5 - 3,49 de puncte vor avea, la propunerea ministrului, salariul diminuat cu 15% pe o perioadã de ºase luni ºi interzicerea participãrii la corectarea tezelor în urmãtorii trei ani. 32 de evaluatori, printre care se aflã ºi unul din Neamþ, au fost sancþionaþi cu avertisment, iar timp de un an nu vor mai putea face parte din comisiile de corectare, pentru cã au supraevaluat lucrãrile cu 1,5 - 2,49 puncte. Ministrul educaþiei ºi cercetãrii a mai anunþat cã pedepsele pentru dascãlii care s-au dovedit prea indulgenþi nu se vor opri aici. Acþiunea de evaluare a lucrãrilor a fost extinsã la nivelul întregii þãri, iar fiecare cadru didactic care nu va respecta baremul de notare va fi sancþionat. Se pare cã ºi în cazul lucrãrilor de la titularizare vor avea loc noi evaluãri, pentru a se vedea dacã nu sînt cazuri în care notele s-au pus „din burtã“.

Articol afisat de 2046 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona ÞÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective