Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 15 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Titularizare contestatã

Profesoara de limba francezã Otilia Valentina Cocuþ, de la Liceul „Vasile Alecsandri“ Sãbãoani, a contestat modul în care a fost ocupatã o catedrã de limba francezã la Colegiul Naþional „Roman-Vodã“ (CNRV), la concursul de titularizare din luna iulie. „Am participat la concursul de titularizare pe 17 iulie, la Centrul de Examen nr. 1 «Gheorghe Cartianu» din Piatra Neamþ ºi am obþinut nota 9,35, a doua în ierahia notãrii, manifestîndu-mi intenþia de a mã titulariza pe un post la CNRV. Membrii comisiei de examen au titularizat pe acest post un candidat cu o medie mai mare decît a mea, dar care nu îndeplineºte criteriile prevãzute de articolul 25, aliniatul I, punctul a, din «Metodologia de organizare a examenului de titularizare». ÃŽntrebarea mea este aceea legatã de încãlcarea metodologiei, de cãtre membrii comisiei de examen, în sensul cã, deºi postul nu necesita susþinerea probei practice, în data de 13 iulie a trebuit sã susþin ºi aceastã probã. Sînt nemulþumitã ºi de faptul cã membrii comisiei nu mi-au comunicat în virtutea cãrui articol din metodologie nu pot sã mã titularizez pe un alt post sau sã cer detaºare. Mi s-a spus doar cã pe fiºa de opþiuni nu sînt trecute codurile posturilor pentru care solicit titularizare sau detaºare. ÃŽn metodologie nu se specificã nicãieri cã repartizarea se face pe baza opþiunilor. Mi s-a pãrut cã s-a încãlcat regulamentul de organizare a examenului de titularizare ºi prin faptul, cã la ºedinþa publicã de repartizare a posturilor, din 8 august, nu a participat nici un reprezentant al sindicatului, cum prevede metodologia“, a declarat Otilia Valentina Cocuþ. Aceasta s-a mai plîns redactorilor „Monitorului de Roman“ cã nu i s-a primit contestaþia formulatã în urma ºedinþei publice de repartizare, din 8 august, pe motiv „cã nu scrie nicãieri în metodologie cã se pot admite contestaþii la ºedinþa publicã“ ºi cã membrii comisiei n-ar avea registru de intrãri-ieºiri pentru a se înregistra contestaþia.
Inspectorul general adjunct al ISJ Neamþ, Maria Rusu, a apreciat cã profesoara Otilia Valentina Cocuþ nu are dreptate. „Postul care a fost scos la concurs la CNRV nu avea atributul de post bilingv. Catedra respectivã are ºi clase de francezã intensiv. Acest fapt nu trasformã postul de care vorbim într-unul cu statut special, pentru care sã fi fost nevoie sã se organizeze probe practice. Deoarece repartizarea posturilor titularizabile se face în ordinea descrescãtoare a mediilor, a fost normal ca postul sã fie repartizat candidatei cu media cea mai mare, chiar dacã aceasta nu a susþinut probele practice, din moment ce, pentru aceastã catedrã, nu era nevoie de asemenea probe“, a declarat Maria Rusu.

Articol afisat de 2281 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective