Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 18 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Dispãruþi fãrã urmã

• zeci de cazuri de dispariþii sînt reclamate anual la Biroul dispãruþi din cadrul IJP Neamþ • dosarul unui dispãrut nu se claseazã niciodatã • în acest an, poliþiºtii au înregistrat 47 de dispariþii • 33 dintre cei daþi dispãruþi au fost gãsiþi • în evidenþe existã 31 de persoane despre care nu se mai ºtie nimic

Zeci de reclamaþii de dispariþii sînt depuse anual la Biroul dispãruþi, din cadrul Inspectoratului Judeþean de poliþie Neamþ. Bãtrîni, oameni în puterea vîrstei sau copii pleacã de acasã fãrã a lãsa nici un semn celor dragi care, disperaþi, pleacã în cãutarea lor. Dupã ce toate variantele picã una cîte una, oamenii intrã în panicã ºi apeleazã la ajutorul poliþiºtilor. Au fost cazuri cînd rudele celui dispãrut au anunþat Poliþia dupã ani de zile. Soluþia în dosar se dã doar atunci cînd persoana declaratã dispãrutã este gãsitã.
Pînã în acest moment, poliþiºtii nemþeni au primit 46 de reclamaþii de dispariþie. Din numãrul total, 33 de dispãruþi au revenit la domiciliu. ÃŽn majoritatea cazurilor, persoanele pleacã de la domiciliu din pricina unor neînþelegeri familiale sau pentru cã suferã de anumite boli psihice. „Majoritatea celor care pleacã de la domiciliu o fac pe fondul consumului de bãuturi alcoolice sau din cauzã cã suferã de anumite boli psihice. ÃŽn cazul dispariþiei minorilor, regãsim motive ca situaþia ºcolarã nesatisfãcãtoare sau situaþia familialã. Mai trebuie precizat cã persoanele înecate sînt în numãr destul de mare pe aceastã listã a dispãruþilor“, a comunicat ofiþerul de presã al IJP Neamþ.
În acest moment, în evidenþele Poliþiei Neamþ existã 31 de cazuri de dispariþii nerezolvate. Cel mai vechi dintre ele dateazã din anul 1979, cînd un bãrbat din Podoleni a plecat de la domiciliu fãrã a mai fi gãsit vreodatã. Soþia bãrbatului a anunþat dispariþia în anul 1985, întrucît dorea sã divorþeze.
Un alt caz vechi de dispariþie este cel al unui bãrbat din Cîndeºti care locuia în Piatra Neamþ. N.D., care acum ar avea 88 de ani, a dispãrut în anul 1990 de la domiciliu ºi nu l-a mai vãzut nimeni. La vremea respectivã, s-a vorbit cã s-a aruncat într-o fîntînã, însã verificãrile efectuate au fãcut sã cadã aceastã ipotezã.
Dispariþii false
Îmbucurãtor este faptul, chiar dacã poliþiºtii fac cercetãri cheltuind timp ºi bani, cã mulþi dintre cei care dispar la domiciliu revin la casele lor. Cum era ºi de aºteptat, cea mai mare pondere în astfel de cazuri o deþin copiii care fug de acasã. Cele mai multe cazuri se înregistreazã în timpul verii, cînd puºtii fug fie pe Litoral, fie cu prietenii. Toþi cei care fug de la domiciliu ºi revin, ajung la Poliþie unde sînt fotografiaþi ºi amprentaþi. ªi asta, pentru a fi gãsiþi mai uºor în cazul unei noi dispariþii.
Printre cazurile mai interesante de acest gen este cel a unui puºti care a fost gãsit dupã doi ani de la dispariþie. M.C., în vîrstã de 14 ani, în anul 1998 a plecat de acasã pentru a ajunge în Germania, unde locuia mama sa. Puºtiul a fost gãsit la un pãdurar din comuna Sagna, cãruia îi ceruse de lucru. Copilul le-a declarat oamenilor legii cã în perioada cît a fost plecat a lucrat pe la diverse stîni din Ardeal. Cea mai recentã dispariþie a fost reclamatã pe 10 august 2006, cînd membrii familiei Dascãlu din Piatra Neamþ au reclamat dispariþia fiicei lor Ana Maria Dascãlu, de 15 ani. Pãrinþii le-au spus poliþiºtilor cã fata lor a fost vãzutã ultima datã în oraºul Piatra Neamþ.
Semnalmentele adolescentei dispãrute: înãlþime 1,68 m, greutate 55 Kg, constituþie atleticã, ten deschis, faþã ovalã, gurã mijlocie, buze subþiri, bãrbie rotundã, pãr blond cu firul drept lung de aproximativ 5 centimetri, ochii albastru-verde.
Fata prezintã la degetul mic de la mîna stîngã o cicatrice postoperatorie de circa 0.5 cm, pe ambele gambe are cîte o patã de culoare roºiaticã în formã rotundã cu diametrul de un cm, iar pe obrazul stîng are o aluniþã vizibilã. Cînd a plecat de acasã, Ana Maria Dascãlu era îmbrãcatã cu cãmaºã cu mînecã scurtã cu dungi longitudinale de culoare albã, portocaliu ºi rosu ºi pantaloni tip raiat de culoare bleu-marin.
Persoanele care pot oferi informaþii cu privire la persoana disparutã sînt rugate sã contacteze cea mai apropiatã secþie de poliþie sau sã sune la numerele de telefon 0233/207000 sau la 112.

Articol afisat de 1634 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective