Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 22 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Mai greu cu parcelarea din avion

Mai greu cu parcelarea din avion

• fermierii care nu-si inscriu terenurile in Registrul Fermelor nu pupa subventii de la UE

Ministerul Agriculturii desfasoara o ampla campanie de parcelare a terenurilor agricole, din... avion. Aceasta actiune este necesara pentru intocmirea unei situatii la nivel national, astfel incit fermierii sa se poata inscrie in asociatii, sa se poata acorda subventii taranilor si dupa intrarea in UE si pentru ca Agentia pentru Plati in Agricultura sa-si poata desfasura activitatea. Prezent la Piatra Neamt, ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a declarat ca si in functie de cum se desfasoara aceasta campanie se vor mai sterge steguletele date de reprezentantii UE capitolului agriculturii, in toamna. „Analiza situatiei din agricultura se va face in toamna, atunci cind vom afla ce se va intimpla cu cele trei stegulete pe care le avem din perioada trecuta. Capitolul agricultura inseamna 65% din politica de integrare a Romaniei. Din circa 1.900 de masuri de integrare, 1.380 tin de agricultura. Urmatorul minister, dupa cel al Agriculturii, are circa 300 de masuri de pus in practica. Noi avem de eliminat trei stegulete - doua luate de Agentia de Plati si Cadastru si unul pentru ecarisaj. Sintem in plin proces de identificare pe teren a parcelelor si sper sa terminam aceasta actiune pina la finele anului. Cel mai greu este pentru noi lipsa cadastrului. Dupa ce vom termina aceasta treaba, in care sint implicati vreo 3.000 de oameni, fiecare parcela din Romania va avea un numar de cod“, a declarat ministrul Flutur.
Identificarea parcelelor agricole, actiune demarata la inceputul lunii mai, a fost realizata pina la inceputul lui august, in mai putin de 4% din comunele tarii, adica in 112 din cele 3.170 de comune cite exista in tara. Data limita pentru finalizarea identificarii parcelelor de catre fermieri, in baza ortofotoplanurilor, este 30 octombrie, dar sefii Ministerului Agriculturii zic ca termenul nu poate fi respectat, prelungindu-l pina la finele anului in curs. Identificarea parcelelor agricole este importanta pentru ca sta la baza derularii subventiilor europene pentru fermieri, dupa integrare. Intirzierile din acest proiect sint marcate, in ultimul raport de monitorizare, cu stegulet rosu. Conform programului de activitate, angajatii locali ai Agentiei de Plati pentru Agricultura stau in jur de doua saptamini intr-o comuna pina vin toti fermierii care si-au declarat parcelele pina la 31 martie 2006 in Registrul Fermelor, sa isi identifice parcela in baza ortofotoplanurilor digitizate. In cazul in care acestia nu vin la primarie pentru identificare in termenul stabilit, angajatii APIA merg ei la fermieri pentru a putea finaliza cit mai repede aceasta actiune. Actiunile de identificare demareaza in functie de cum sint furnizate ortofotoplanurile digitizate. In prezent, in Registrul Fermelor sint inscrise 1,4 milioane de ferme, suprafata insumata ridicindu-se la 9,3 milioane de hectare. Desi actiunea de inscriere in Registrul Fermelor s-a terminat oficial la 31 martie, aceasta va continua pina la depunerea cererii de subventie, iar suprafetele inscrise vor intra la subventia pe anul 2007. Angajatii APIA deruleaza procesul de inscriere in Registru Fermelor si in aceasta perioada de identificare a parcelelor. In 2007, vor primi subventii de la Uniunea Europeana numai fermierii care s-au inscris in Registrul Fermelor. Conform celor declarate de reprezenatntiI APIA Neamt, in judet, multi fermieri s-au aratat reticenti cind au auzit de inscrierea in acest registru, unii pe motiv ca, dupa ce-si vor declara si inscrie paminturile intr-o astfel de organizatie, ar putea sa le piarda, ori ar avea de platit impozite covirsitoare.

Articol afisat de 1518 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective