Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Economie 22 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Investitie cu cintec la Cabana Scaricica

• gurile rele afirma ca acoperisul Cabanei Scaricica nu ar fi trebuit schimbat • si asta pentru ca imobilul nu este foarte vechi, fiind construit in anul 1992 • silvicultorii spun ca tigla trebuia inlocuita, intrucit in cabana ploua

Despre investitiile facute, ani de-a rindul, la Directia Silvica Neamt, s-a scris mult si multe. Si nu numai ziaristii au fost interesati de acest capitol, ci si oamenii legii, care, nu o data, au intocmit dosare penale ca urmare a neregulilor constatate. Chiar daca anchetele s-au solutionat cu NUP sau SUP, adica neincepere a urmaririi penale sau scoatere de sub urmarire penala, in urma lor au ramas multe semne de intrebare. Iata ca a venit momentul sa ne ocupam de o alta investitie ce pare, la prima vedere, cu cintec. Chiar daca valoarea ei nu este foarte mare, merita pomenita. Si asta pentru a vedea interesul manifestat de conducerea Directiei Silvice Neamt pentru un loc atit de drag alesilor nostri, indiferent de coloratura lor politica. Este vorba de renumita Cabana Scaricica, un loc unde multi potentati ai zilei au trait clipe de neuitat. Oameni politici locali si de la centru s-au bucurat de bucatele alese puse pe tava de protocolul Directiei Silvice Neamt. Dar nu la asta doream sa ne referim, ci la grija deosebita pe care conducerea Neamt o manifesta fata de acest adevarat loc al „desfatarilor“. In primul rind, s-a schimbat acoperisul, tigla ceramica fiind inlocuita cu tabla adevarata, de firma. O fi fost bine, o fi fost rau? Asta nu putem spune noi. Insa, am aflat doar ca imobilul, care adaposteste postul de politie din localitate, este acoperit tot cu tigla care nu a fost schimbata niciodata. Si asta in conditiile in care postul de politie a fost construit in anii '70. Celalalt imobil la care ne referim, respectiv Cabana Scaricica, a fost construit in anul 1992. In aceste conditii, se pune intrebarea: cum de tigla, ce acopera postul de politie, este inca in stare buna, iar cea de pe Cabana Scaricica nu? Si asta in conditiile in care tigla ceramica are un termen de garantie de zeci de ani. „Din cite stiu, s-a reclamat faptul ca ploua in cabana si asa s-a ajuns la schimbarea acoperisului. Cei de la investitii au luat decizia asta, din cite stiu. In ceea ce priveste tigla schimbata, probabil ca se va organiza o licitatie pentru a fi vinduta“, ne-a declarat un lucrator silvic care a insistat sa nu-i publicam numele. Am incercat sa aflam mai multe de la Claudiu Coroama, seful Biroului investitii din cadrul Directiei Silvice Neamt. Cu aceasta ocazie, am aflat ca trebuie sa formulam o cerere oficiala pentru a afla raspunsurile la intrebarile noastre. Bineinteles ar putea astepta 30 de zile pentru a primi un raspuns la niste intrebari simple. Intrebarile la care am fi dorit raspuns sint: 1. Cine a evaluat calitatea tiglei si a solicitat ca ea sa fie schimbata? 2. Care sint firmele care au participat la selectia de oferte pentru schimbarea acoperisului? 3. Care va fi destinatia acoperisului schimbat? 4. Ce semnatura autorizata demonstreaza ca vechiul acoperis era degradat?
Si asta pentru ca exista suficiente voci care afirma ca altele ar fi prioritatile la capitolul „investitii cabane“. Peste toate acestea, o declaratie interesanta a unui localnic merita consemnata. „Cum naiba acoperisul ala nu a mai fost bun, nu stiu. Cabana este destul de noua, iar tigla nu avea cum sa fie atit de degradata, incit sa se impuna schimbarea ei. Postul de politie, care este construit cu mult inainte de Cabana Scaricica, nu a mai suferit nici o reparatie. Chiar daca este acoperit tot cu tigla. Totusi, exista o explicatie: silvicultorii au bani si isi pot permite o astfel de investitie, in timp ce Ministerul de Interne nu are banii necesari unei astfel de investitii“.
In toata aceasta poveste, o intrebare persista: oare dintre toate cantoanele si cabanele silvice, administrate de catre Directia Silvica Neamt, Scaricica era cea mai in suferinta? Conducerea Directiei Silvice spune ca da, era nevoie de aceasta investitie. Altii, asa-zisii rau-voitori, afirma ca sint alte imobile cu probleme mult mai grave decit picatura de ploaie cazuta pe nasul demnitarului ce servea masa in salonul de protocol al Cabanei Scaricica.

Articol afisat de 2208 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective