Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 22 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Lovitura de teatru in Consiliul Judetean

• cel mai tare proiect de pe ordinea de zi - alegerea agamanilor in societatile Consiliului Judetean - a fost aminat • pesedistii au fost sustinuti de cei din Partidul Conservator si de catre o parte dintre consilierii de la Putere

Sedinta de Consiliu Judetean de luni, 21 august, a fost una plina de surprize. Social democratii, desi in Opozitie, au facut cam ce au vrut si, mai mult decit surprinzator, persoanele propuse de PSD pentru diferite demnitati au strins si voturi de la conservatori, ba chiar si de la consilierii puterii. Pe ordinea de zi a sedintei erau cinci proiecte pentru votarea carora trebuia sa se apeleze la vot secret, in vederea desemnarii unor persoane in diverse functii. La proiectul privind desemnarea unor reprezentanti ai Consiliului Judetean Neamt in cadrul Consiliului Consultativ al Spitalului Judetean de Urgenta Piatra Neamt, din partea PSD a fost propus medicul radiolog Sorin Ciobanu, din cadrul Spitalului Judetean, doctor in stiinte medicale. Presedintele Marcoci l-a propus pe Valeriu Andrita, membru PNL. Un alt consilier judetean a propus-o pe Daniela Carmen Visan, specialist financiar-contabil, pentru ca legislatia prevede ca unul dintre cei doi reprezentanti sa aiba experienta in contabilitate. Dupa votarea pe buletine si numararea voturilor, doctorul Sorin Ciobanu a primit 19 voturi, doctorul Andrita - 17, iar Daniela Visan - 27. Acesta a fost primul semn ca pesedistilor li s-au alaturat cei doi consilieri conservatori si, mai mult, au fost chiar si doi tradatori de la Putere. Urmatorul proiect a presupus desemnarea unui reprezentant al CJ in cadrul Consiliului de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate Neamt. Vicepresedintele Dumitru Badea a propus-o pe Catalina Moise, inginer textilist, iar din partea Opozitiei a fost propusa Viorica Preda, absolventa a Facultatii de Mecanica Bucuresti. Si de aceasta data, Opozitia a fost mai puternica, Viorica Preda obtinind 17 voturi. Al cincilea proiect, care a smuls aplauze de la consilierii pesedisti, s-a referit la delegarea unui reprezentant al asiguratilor din judetul Neamt in cadrul Adunarii Reprezentantilor Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Consilierul Dorel Botez a propus-o pe Daniela Soroceanu, directorul CAS Neamt, iar Opozitia a sustinut-o pe Adriana Bizgan. Aceasta din urma a reusit sa obtina 19 voturi, adica sustinerea PSD, a PC si a citorva alesi ai Aliantei.
Dupa analiza situatiei voturilor acordate la acest proiect, pe fetele celor din PNL au inceput sa apara primele incruntari si s-au auzit primele intepaturi intre consilieri. A urmat inca un proiect, care a confirmat faptul ca pesedistii, sustinuti de citiva colegi din consiliu, au reusit sa faca ce-au vrut muschii lor in sedinta de luni. A fost supus aprobarii un proiect pentru modificarea unei hotariri de CJ privind desemnarea reprezentantilor institutiilor in cadrul Consiliilor de Administratie ale unitatilor de invatamint special din Neamt. Pentru Scoala Speciala din Roman a fost propus, de PSD, Bogdan Onu, iar presedintele Marcoci l-a indicat pe Dumitru Acatrinei. Pentru Scoala Speciala din Tirgu Neamt, au fost propusi Emil Creanga - PSD, si Aurelian Pintrinjel - PD. La fiecare dintre cele doua runde de votari au fost cite doua voturi anulate, iar, dupa numararea voturilor, Bogdan Onu a obtinut 17 voturi, iar Emil Creanga - 18. Ca si in situatiile anterioare, voturile Opozitiei au fost intarite de citeva ale Puterii. Cei doi consilieri judeteni care au fost numiti nu vor fi remunerati.

Bataia pe ciolan, aminata pentru sedinta urmatoare

Cel mai important proiect din seria la care ar fi trebuit sa se recurga la vot secret s-a referit la modificarea unei hotariri de Consiliu Judetean privind imputernicirea reprezentantilor CJ in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor in societatile unde consiliul este actionar unic. In ultimele saptamini, conducerea administratiei nemtene a anuntat ca se va reduce numarul consilierilor judeteni din AGA, de la 9 la 7, pe motiv ca se vor diminua cheltuielile cu indemnizatiile de sedinta. Purtatorul de cuvint al pesedistilor a fost ex-presedintele CJ, Dan Vasile Constantin. „PSD propune renuntarea in totalitate la indemnizatia de reprezentant AGA si atunci numarul de consilieri agamani nu mai este relevant. Propunerea aceasta vine din partea intregului grup PSD. Consider ca reducerea numarului de consilieri de la 9 la 7 inseamna politizarea acestor societati si, de fapt, nu mai primeaza grija CJ fata de banii societatilor in cauza“. Vlad Marcoci a precizat ca se poate propune reducerea indemnizatiei, de la cinci milioane la cit se va vrea, dar nu taierea ei in totalitate, intrucit fiecare efort trebuie rasplatit. Discutiile au fost destul de aprinse si pentru ca nici dupa o pauza de zece minute, ceruta de reprezentantii Puterii si in care ar fi trebuit sa aiba loc confruntari, nu s-a ajuns la nici un rezultat, la propunerea consilierului Constantin Iacoban si a presedintelui Vlad Marcoci, proiectul a fost aminat pentru a fi dezbatut in sedinta viitoare. Chiar si asa, intepaturile intre cele doua tabere au continuat, intrucit vicepresedintele Dumitru Badea, PRM, a spus ca PSD nu si-a trimis un reprezentant la discutii in timpul pauzei, iar, daca se sustine varianta sa nu se mai acorde indemnizatii, atunci ar trebui sa nu se mai opereze schimbari in AGA. Un consilier al Opozitiei a propus chiar ca toti cei patru-cinci consilieri personali ai presedintelui Marcoci sa nu mai fie platiti, iar gluma s-a intins pina la a se propune ca si indemnizatia de consilier judetean sa fie rasa. Deputatul Marius Rogin, care a participat din public la aceasta sedinta, a strigat ca toti consilierii ar putea aduce de acasa cite ceva, un buchet de flori, un ghiveci... Cert este ca penelistii au incheiat intrunirea sustinind ca PSD a fost convins ca va pierde la alegerea agamanilor si de aceea a venit cu propunerea populista de taiere a indemnizatiei.

Articol afisat de 1883 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective