Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Trai pe vatrai pe banii batrînilor de la azil

Lucratorii Serviciului de investigare a fraudelor economice, din cadrul Politiei Neamt, sînt pe punctul de a propune începerea urmaririi penale împotriva fostului director al Caminului pentru Persoane Vîrstnice din Piatra Neamt. ÃŽn sarcina Valericai Gîrcineanu politistii au retinut infractiunea de abuz în serviciu, urmînd ca si procurorii sa se pronunte în dosar. „Materialul este terminat si urmeaza sa fie rezolvate cîteva chestiuni legate de semnaturi si altele. Cercetarile noastre au stabilit ca fostul director nu poate justifica cheltuirea sumei de aproximativ 200 de milioane de lei. Este vorba de bani luati în avans din casierie pentru plata unor alimente, însa în contabilitate nu apar chitantele justificative“, a declarat un ofiter din cadrul Serviciului de investigare a fraudelor economice Neamt.
Valerica Gîrcineanu s-a ales cu dosar dupa ce un control efectuat de catre reprezentanti ai Primariei Piatra Neamt la Caminul pentru Persoane Vîrstnice a scos la iveala mai multe nereguli. Astfel, s-a constatat ca din cei 69 de asistati, 19 nu îsi justificau existenta în institutie, iar altii 20 au fost întretinuti de pomana din bugetul local al municipiului Piatra Neamt. Mai mult, în magazia caminului au fost gasite stocuri de ness, alune, nuga si fulgi de cartofi, produse care nu ar fi trebuit prinse în lista celor necesare pentru prepararea hranei. În timpul controlului, a fost ales un meniu la întîmplare, descoperindu-se ca a fost neadaptat vîrstei. Pe data de 23 mai, directoarea Gîrcineanu a facut un referat de necesitate, pe baza caruia cerea pasta de mici, burta de vita si brînza burduf. De asemenea, controlul de audit a scos la iveala faptul ca Valerica Gîrcineanu nu putea justifica mai multe avansuri banesti. Din suma de 850,35 milioane de lei, existau justificari pentru 624 milioane de lei. S-a constatat ca marea parte a diferentei a fost luata de directoare, cea care este acuzata ca a facut multe decontari fara chitante, cheltuieli pentru cadourile asistatilor, a cumparat dulciuri, sucuri, farfurii, pahare, cosmetice, ornamente, flori si aranjamente florale, cafea, articole pentru înmormîntari, fara a avea referatele necesare. Valericai Gîrcineanu i s-a mai reprosat faptul ca a platit cu aproape 50 de milioane de lei în plus pentru centrala termica de la camin, fata de cît prevederea contractul, desi nu are acte aditionale si ca a încalcat procedura de achizitii publice, cumparînd direct produse care depasesc 2.000 de euro fara TVA, ca de exemplu pîine si mobilier. S-a mai constatat ca a comandat reparatii de 83 milioane de lei si a încheiat un contract de paza cu 25 milioane de lei pe luna (fara TVA), neavînd avizul celor în drept. Batrînilor le-au fost prezentate programe artistice de zeci de milioane de lei, fara a se încheia contracte pentru asemenea actiuni. Toate aceste aspecte au fost trimise spre anchetare politistilor. În cauza urmeaza sa fie efectuata o expertiza contabila, care va clarifica foarte multe aspecte legate de activitatea fostului director.

Articol afisat de 1587 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective