Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 August 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

BAC fara muzica si sport

Tinerii care vor da examenul de bacalaureat anul viitor s-ar putea sa aiba mai mult noroc decĂ®t promotiile precedente, Ă®ntrucĂ®t reprezentantii Ministerului Educatiei intentioneaza sa simplifice acest examen. A fost elaborata o noua metodologie care, daca va fi aprobata, urmeaza sa intre Ă®n vigoare chiar din aceasta toamna si va aduce schimbari majore Ă®n organizarea examenului de bacalaureat. Concret, se doreste o reducere a numarului de discipline de examen, o mai mare transparenta Ă®n elaborarea si publicarea subiectelor de concurs, dar si o scurtare a perioadei de examene. Reprezentantii ministerului au decis ca, la bacalaureat, un examen foarte important, sa fie pastrate doar materiile reprezentative si de aceea s-a luat decizia eliminarii anumitor discipline care, pĂ®na acum, erau probe de examen. Astfel, de anul viitor, candidatii ar putea sa nu mai sustina examene la materii precum muzica, sportul, logica sau psihologia. Toate acestea vor exista Ă®n programa scolara si vor putea fi date, Ă®n continuare, la examenul de bacalaureat de catre absolventii liceelor de specialitate. Pentru ceilalti, unde astfel de obiecte se predau doar o data sau de doua ori pe saptamĂ®na, nu ar fi logic sa fie considerate obiecte de examen. O alta modificare ce va fi introdusa de anul viitor va fi aceea a publicarii din timp a subiectelor de examen. Concret, vor fi elaborate, de catre echipe de profesori, seturi de 50-60 de subiecte care vor fi publicate pe Internet, iar candidatii la aceste examene vor putea studia toate aceste teme si macar vor avea siguranta ca vor primi unul dintre ele. Aceasta decizie a fost luata atĂ®t ca urmare a faptului ca metoda se practica cu succes Ă®n multe tari din UE, dar si din cauza ca, anul acesta, au fost nenumarate probleme referitoare la subiectele de bacalaureat care, Ă®n ciuda masurilor de securitate luate, au fost dezvaluite Ă®n urma unor manevre mai mult sau mai putin facile. O alta modificare prevazuta de normele metodologice se refera la faptul ca se doreste scurtarea perioadei de examen de la 3 saptamĂ®ni, cĂ®t este Ă®n prezent, cu tot cu probe orale si cu perioada necesara corectarii tezelor si contestatiilor, la doar doua saptamĂ®ni. „Deocamdata, nu am primit nimic oficial de la minister si stim si noi doar ce a aparut din presa. Nu pot face nici un fel de comentariu, dar mi-e greu sa cred ca se va renunta la sport ca materie de bacalaureat, Ă®n conditiile Ă®n care, Ă®n Occident, se pune foarte mare accent pe pregatirea fizica. ĂŽn momentul Ă®n care vom fi informati asupra noii metodologii, vom face si noi public acest lucru, pentru ca este bine de stiut din timp“, a declarat inspector Mariana Rosanu, purtator de cuvĂ®nt al Inspectoratului Scolar Neamt.

Articol afisat de 1884 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Magda VASILACHE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de abog la data 31.08.2006 04:49
Una calda, una rece
Intr-un final cei de la Ministerul Educatiei au realizat ca proba de muzica si sport este una fara rost. Foarte multi preferau sa aleaga sportul ca proba, tocmai pentru ca se stie un lucru: la aceasta "materie" nu exista picati si toti trec cu nota mare, indiferent de gradul de performanta atins. In schimb, au renuntat si la materii precum logica, psihologie, filosofie, materii ce presupun un efort intelectual (greu de atins de multi dintre cei inscrisi la BAC).
Continuand citirea articolului observam si o mai mare usurinta de a trece problele de BAC (de parca nu ar fi fost indeajuns lipsa unor masuri de securitate, orice elev cu bani de-a gata putand face rost de subiecte).
Cu alte cuvinte au deschis calea fituicilor, a servitelor. Oare ce vor iesi "noii tineri", care deja nu stiu pe ce lume traiesc?
Ad�ugat de abog la data 31.08.2006 04:50
Una calda, una rece - partea2
Conditiile de a termina o scoala sunt banale, de a intra la o facultate la fel de banale (din ce in ce mai multe facultati au adoptat concursurile de dosare), chiar nu imi pot imagina ce vor face. Probabil, cei ai caror parinti sunt plecati "la cules", vor urma si ei acest drum, altii vor da de gustul marilor orase atunci cand vor ajunge la o facultate (si aia particulara si platita din "cules") si vor incepe sa isi altereze educatia intr-o masura mai mare, iar cativa vor reusi cu adevarat sa se tina de treaba, insa vor fi mereu nedreptatiti (sau mai grav: chiar ucisi) de cei ce se vor intoarce in toara cu masini second-hand ce vor goni pe strazi pentru a arata lumii cat de smecher este.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective