Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri August 2006
LMMJVSD
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 31 August 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Privatizare partiala a cabinetelor din Policlinica

Ineficienta unor cabinete medicale existente în cadrul Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judetean de Urgenta Neamt, mai exact Policlinica din Piatra Neamt, si hotarîrea recenta a conducerii Casei de Asigurari de Sanatate Neamt de a nu mai finanta aceste ca-binete au adunat, ieri, laolalta, mai multi factori de decizie care s-au întîlnit cu medicii care îsi desfasoara activitatea în acest sector.
Conducerea Spitalului Judetean, a Casei de Asigurari de Sanatate, a Autoritatii de Sanatate Publica, a Policlinicii si a Colegiului Medicilor, prezente la aceasta întîlnire, au spus foarte clar ca, de la 1 septembrie, medicii care de ani de zile nu au acceptat comodarea si nu au contract direct cu forul finantator ramîn în aer cu plata salariilor. În aceste conditii, singura scapare a cadrelor medicale care, numai teoretic, îsi desfasoara activitatea în acele cabinete ar fi aceea ca Spitalul Judetean sa accepte sa le plateasca salariile.
Tonul discutiilor a fost extrem de ridicat si atmosfera foarte încarcata, pîna în momentul în care doctorul Stelian Ghita, managerul celei mai mari unitati sanitare din judet, a prezentat bilantul contabil al unitatii pe sapte luni, de unde a reiesit ca, în acest interval de timp, 1,4 miliarde de lei din banii primiti de spital de la CAS Neamt s-au dus pe plata neconditionata a salariilor cadrelor medicale din cabinetele fara personalitate juridica. Ciudat este faptul ca, în timp ce în spital se pune foarte acut problema eficientei si a realizarii indicatorilor economico-financiari si, din astfel de ratiuni, s-a redus, în urma cu cîteva luni, numarul de paturi, la nivelul acestor cabinete din Policlinica, unde nu se lucreaza decît sporadic, s-au platit salariile desi s-au înregistrat pierderi majore. Astfel, sala de tratamente din cadrul Serviciului Urgente a înregistrat un deficit de 370 de milioane de lei în primele sapte luni ale anului, Cabinetul Pediatrie a avut un deficit de 180 de milioane de lei, Imunologia si Alergologia a înregistrat un deficit de 144 de milioane de lei, Cabinetul Chirurgie a iesit cu pierderi de 137 de milioane de lei, Gastroenterologia a înregistrat un deficit de 55 de milioane de lei, Obstetrica a iesit cu un minus de 47 de milioane de lei. Sînt, însa, si cabinete unde, datorita faptului ca medicii îsi fac datoria, s-au înregistrat cîstiguri. În astfel de situatie se afla Oftalmologia si ORL-ul, dar mai ales Balneofizioterapia, cabinet care a avut, în primele sapte luni, încasari de aproximativ un miliard de lei. În urma discutiilor cu cartile pe fata, unii dintre medicii care, pîna nu demult, erau împotriva comodarii si-au schimbat punctul de vedere.
În numele acestora, conducerea Spitalului Judetean Neamt va solicita, astazi, conducerii Autoritatii de Sanatate Publica trecerea lor în comodat, urmînd ca, la rîndu-i, aceasta sa ceara acordul, în acest sens, Ministerului Sanatatii.
Medicii care în continuare se opun acestui tip de privatizare si care au drept reprezentant legal managerul Spitalului Judetean au fost înstiintati ca, de acum încolo, nu vor mai fi privilegiati si nu îsi vor mai lua salariile daca nu îsi justifica activitatea. Asta însemnînd efectuarea unui numar minim de 28 de consultatii pe zi. Medicii care au acceptat comodarea spatiilor vor avea, în curînd, dreptul sa pretinda cumpararea cabinetelor prin atribuire directa, dar ceilalti nu. „Introducerea sistemului de comodare va aduce numai beneficii si spitalului, si medicilor, dar si pacientilor, care vor mai bine îngrijiti si tratati. ÃŽmi pare rau pentru medicii care nu au înteles acest lucru, care nu realizeaza ca acesta este viitorul în medicina, dupa cum nu vor sa accepte ca spitalul nu mai poate da din banii sai pentru a sustine nemunca“, a declarat doctorul Stelian Ghita, managerul Spitalului Judetean de Urgenta Neamt.

Articol afisat de 1582 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective