Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 5 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

„Delfinii“, în atentia Protectiei Consumatorilor

Inspectorii Oficiului Judetean pentru Protectia Consumatorilor (OJPC) Neamt au efectuat în cursul lunii trecute o vizita de lucru la Casa de Cultura Roman, dupa ce au fost sesizati de catre superiorii ierarhici de la Bucuresti ca acolo ar avea loc întîlniri între organizatorii jocului piramidal „Delphin“ si nemteni creduli, dornici de îmbogatire rapida, care ulterior reclama ca au fost pacaliti.
Cu toate ca inspectorii OJPC Neamt, însotiti de catre reprezentanti ai Garzii Financiare Neamt au descins acolo într-o sîmbata, în care de regula au loc astfel de întîlniri, au avut surpriza sa nu gaseasca persoane care au legatura cu acel joc piramidal. Singura persoana gasita cu care s-a putut sta de vorba a fost directorul Casei de Cultura Roman, care a pus la dispozitie musafirilor un contract de închiriere încheiat între respectiva institutie si SC Center Business Consulting SRL Arad. Conform celor înscrise în acest document, scopul închirierii este acela de sustinere de activitati de consultanta pentru afaceri si management, prezentare si reclama produse.
Contractul între cele doua parti a fost încheiat pe 8 noiembrie 2004, pe o perioada de 12 luni, cu posibilitate de prelungire înca un an. Firma din Arad are declarat punctul de lucru la AFP Roman, în incinta Casei de Cultura Roman, dar nu are desemnata o persoana care sa o reprezinte legal, astfel încît nu s-a putut purta o discutie în acest sens. Cum Garda Financiara detine formulare care se utilizeaza în relatia cu participantii la joc, acestea au fost puse la dispozitie reprezentantilor OJPC. Din analiza acestora a reiesit ca în nici unul dintre formulare nu este trecuta partea contractanta SC Center Business Consulting Arad, iar aici cei prezenti primesc o serie de materiale publicitare care detin emblema si numele a trei firme din Gibraltar - Delphin International Suite 3, Watergardens 4, PO BOX 642 Gibraltar, si înca doua. Acesta utilizeaza fisa de membru, contract de comision si acord de confidentialitate. O alta firma utilizeaza contarcte de vînzare cumparare pentru manualul „Calea Succesului“.
Inspectorii OJP au constatat ca nici unul dintre formulare nu respecta legislatia referitoare la protectia consumatorilor, nu au înscrise drepturile acestora, nici modalitatea prin care se poate rezilia contractul si nici instantele judecatoresti care solutioneaza litigile aparute în derularea contrac-tului, nici penalitatile sau despagubirile în caz de nerespectare a conditiilor acestora. S-a mai constatat ca se conditineaza plata anticipata a valorii contractului cu 2190 de euro, respectiv, a 100 de euro, fara a exista o posibiltitate de reziliere acestuia. Nu s-au putut încheia documente de control si dispune masuri legale care se impun, dar verificarile reprezentantilor OJPC si Garzii Financiare vor continua.

Articole similare:
Delfinii cautã alti fraieri
„Delfinii“, în atentia Protectiei Consumatorilor
75.000 de euro confiscati
Afacerea „Delphin International“
Delfini cãlcati de Gardã
Delfinii si-au facut cuib la Roman

Articol afisat de 5665 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de admin la data 07.10.2006 07:24
E de-a dreptul incredibil...
Cred ca e nevoie de o si mai multa implicare a presei in acest subiect. Nu mai spun a autoritatilor...

Nu-mi vine sa cred ca acum, dupa o oarecare demistificare a "jocului" in cateva cotidiane nationale si locale (inclusiv Monitorul de Neamt), exista oameni care sa ma abordeze si sa incerce sa ma convinga cat de profitabila este aceasta... "afacere".

Oameni buni, trezitiva! Macar acum in al 12-lea ceas...

http://www.google.ro/search?q=delphin%20international
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective