Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Septembrie 2006
LMMJVSD
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 5 Septembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

PRM Neamt vrea „aliante“ în afara intereselor politice si personale

Liderul filialei nemtene a PRM, Dumitru Badea, sustine ca nu cunoaste, deocamdata, directia spre care se îndreapta politica de aliante a conducerii centrale a formatiunii politice. „Nu poti bate toba, pîna nu ai betele“, a declarat acesta, referindu-se la faptul ca presedinte Corneliu Vadim Tudor „a avut întîlniri cu conducerea Partidului Conservator pe probleme de interes comun si ca asemenea întîlniri va avea si cu reprezentantii celorlalte partide“. ÃŽn opinia sa, asemenea decizii vor fi transmise în teritoriu abia dupa ce vor avea în ce se concretiza si vor da „linia conduitei comune“ a filialelor din teritoriu. Potrivit aceleiasi surse, în calitate de vicepresedinte al CJ, el a încercat o ajungere la puncte de vedere comune cu partidele reprezentate în legislativul nemtean, dar ca nu prea a reusit. „Am purtat discutii si cu Gheorghe Stefan - care este liderul PNL Neamt - pe probleme care privesc Neamtul si legate de functionarea CJ. Am încercat si cu Ioan Munteanu, presedintele PSD, pentru a ajunge la un punct de vedere comun. Dar, cînd am vrut sa ne întîlnim toti trei, nu am mai reusit. Mi-am propus sa continui aceste diligente, în ideea stabilirii unor relatii corecte între grupurile de consilieri, iar CJ sa poata raspunde cerintelor comunitatilor locale, lasînd la o parte interesele politice, ori personale. Sînt un om care perseverez“, a subliniat Dumitru Badea.
Pe de alta parte, acesta a afirmat ca, pentru o buna cooperare între consilierii locali, este necesara respectarea unor reguli. Dînd ca exemplu tensiunile aparute la desemnarea reprezentantului CJ Neamt în Consiliul de Administratie al Casei de Asigurari de Sanatate Neamt, vicepresedintele Badea a declarat ca persoanele care au nevoie de girul legislativului trebuie facute cunoscute si sa nu se mearga pe elementul surpriza.
„Avem serioase minusuri. Si spun asta din experienta parlamentara de 8 ani. Mai mult, am fost presedinte al grupului PRM din Senat si am condus 39 din cei 140 de senatori. Exista niste reguli nescrise: atunci cînd propui pe cineva pentru o anumita functie, respectivul trebuie sa prezinte un Curriculum Vitae si trebuie prezentata macar într-o comisie. Aceasta, la rîndul sau, prezinta un raport prin care arata daca persoana în cauza îndeplineste cerintele. Or, la noi, în CJ, se merge pe elementul surpriza. Sper ca, pîna la aparitia Legii Lustratiei, pîna voi pleca de aici, sa reusesc sa rezolv aceasta problema. Pîna la urma, este o chestiune care tine de bunul simt“, a mai spus Dumitru Badea.

Articol afisat de 1633 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective