Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 10 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Incepe campania de vaccinare antigripala

Incepe campania de vaccinare antigripala

• in sezonul rece 2006/2007, judetul Neamt va dispune de 50.000 de doze de vaccin antigripal • prima transa din acest produs, adica 8.960 de doze, va ajunge in Neamt miine •

Campania de vaccinare antigripala gratuita, destinata persoanelor incluse in categoriile care prezinta riscul aparitiei complicatiilor, va debuta in Neamt, ca de altfel in toata tara, la inceputul saptaminii viitoare. Conform precizarilor facute de catre doctor Cecilia Gafencu, director al Departamentului Medicina Preventiva Neamt, Ministerul Sanatatii Publice a repartizat judetului Neamt, pentru sezonul rece 2006/ 2007, 50.000 de doze de vaccin antigripal. Conducerea aceluiasi for central a decis ca pentru sezonul rece care a inceput, campania de imunizare a populatiei impotriva gripei sa se desfasoare in trei etape, avind in vedere ca furnizorii traditionali au intirziat, din motive tehnice, fabricarea si livrarile acestui produs. Astfel, in perioada 10-14 octombrie, se va realiza distribuirea catre judete a primei transe de vaccin gripal - circa 400. 000 doze. Prima transa de vaccin antigripal destinat nemtenilor (8.960 de doze) va ajunge in judet miercuri, 11 octombrie.
Campania va fi inceputa in toata tara luni,16 octombrie. Vor fi vaccinate cu prioritate grupele cele mai vulnerabile de a contacta boala - persoane adulte si copii din institutii de ocrotire sociala, pacientii unitatilor care gazduiesc persoane cu afectiuni cronice, salariatii institutiilor de ocrotire si ai unitatilor de boli cronice, persoanele care acorda asistenta celor cu risc inalt de imbolnavire si membrii familiei acestora, copiii cu afectiuni medicale cronice pulmonare si cardiovasculare, pacienti infectati HIV, copii si adolescenti supusi terapiei cu aspirina. Administrarea vaccinului antigripal va fi facuta de catre medicii epidemiologi din cadrul Departamentului Medicina Preventiva Neamt si de catre medicii de familie.
Transa a doua de vaccin antigripal va fi distribuita in perioada 20-25 octombrie, iar a treia va veni intre 5 si 10 noiembrie. În ultimele doua etape vor fi vaccinate persoanele incluse in celelalte grupe de risc, care nu au fost vaccinate in prima perioada - persoane cu afectiuni cronice, cu virste de peste 65 de ani si personal medical.
Pentru campania gratuita de imunizare impotriva gripei, care se va desfasura anul acesta, au fost achizitionate 1.850.000 de doze de vaccin antigripal, aproape dublu fata de anul trecut), in valoare de aproximativ 28 milioane RON. Pentru persoanele din zonele expuse la risc in cazul aparitiei focarelor de gripa aviara, se va realiza o campanie de vaccinare suplimentara, in cursul lunii noiembrie. In acest sens, Ministerul Sanatatii Publice deruleaza, in aceste zile, licitatia de achizitionare a peste 1.000.000 de doze de vaccin antigripal, in plus fata de cele 1.850.000 doze.

Articol afisat de 1679 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L.ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective