Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inspectorul general poate ajunge în Senat

• membrii PSD ai Comisiei de învătămînt ar putea cere ministrului Mihail Hîrdău demiterea inspectorului general Dorina Luminita Drexler • cadrele didactice care au discutat cu parlamentarii prezenti la dezbaterile de la Roman s-au plîns de prigoană • numărul mic de participanti la discutii a fost justificat de „teama de represalii“ • fostul inspector general, Emil Creangă, a făcut plîngere la Parchet împotriva contabilei sefe a ISJ, Eugenia Condurat •

Inspectorul general al Inspectoratului Scolar al Judetului (ISJ) Neamt, Luminita Dorina Drexler, ar putea fi convocat în fata Comisiei de Învătămînt din Senatul României, pentru a da explicatii privitoare la „managementul abuziv si discretionar“ al învătămîntului din judetul Neamt. Decizia a fost luată de către parlamentarii PSD prezenti la dezbaterile pe chestiunile legate de starea învătămîntului nemtean, care au avut loc la Sala ovală a Primăriei Roman, miercuri, 25 octombrie. Parlamentarii au stat de vorbă cu cele aproximativ zece cadre didactice nemultumite de modul în care este condus învătămîntul nemtean, care au avut curajul să vină la întîlnire. Fată în fată cu acestia au stat ex-ministrul PSD al educatiei, Ecaterina Andronescu, senatorul Ioan Solcanu si senatorul Vasile Dîncu. „Vom fructifica toate datele culese de la întîlnirea de la Roman. Vom chema în fata Comisiei de Învătămînt din Senat inspectorul general de la Neamt si, în functie de răspunsurile primite, vom solicita, dacă vom crede de cuviintă, demiterea inspectorului general de la Neamt pentru management deficient al învătămîntului nemtean“, a declarat Ecaterina Andronescu, senator PSD, care a coordonat discutiile despre starea învătămîntului nemtean. Inspectorul de matematică al ISJ Neamt, Genovena Irimia, a adus la cunostinta membrilor Comisiei din Senat datele „războiului“ pe care îl are cu cei din conducerea institutiei. Fostul inspector general, Emil Creangă, „a fotografiat“ starea învătămîntului nemtean care, în opinia sa, este distrus de actuala echipă managerială a ISJ, prin „modul discretionar“ în care este condus. Inspectorului general i s-a mai reprosat starea de teroare introdusă în scolile nemtene, distrugerea învătămîntului prescolar, lipsa de dialog cu sindicatele si disponibilizarea, fără discernămînt, care se realizează în învătămînt. A fost adus la cunostinta membrilor Comisiei de Învătămînt si faptul că inspectorul general de la Neamt nu a respectat nici măcar deciziile instantelor de judecată pentru repunerea pe post a directorilor care si-au cîstigat acest drept în urma unor procese.
„Astept întrebările senatorilor PSD si atunci îmi voi formula un punct de vedere“
„Inspectorul general s-a făcut că respectă decizia Justitiei, ca, ulterior repunerii pe post, să-i destituie din nou, în minutul următor, în mod abuziv si în dispret fată de lege, ca în cazul Colegiului «Stefan cel Mare» din Tîrgu Neamt, unde într-un singur an au fost schimbati trei directori. A trebuit ca elevii si cadrele didactice să iasă în stradă, ca fostul director să fie repus pe functie“, s-au plîns cei din sală. Dascălii prezenti la întîlnire au arătat că este o practică a actualei echipe de conducere a inspectoratului nemtean de a-i intimida pe cei care au curajul să-si exprime în cancelarii opiniile. Protestatarii au spus că la întrunire ar fi fost prezente mai multe cadre didactice, dacă nu le-ar fi fost teamă de represalii. S-au mai evidentiat probleme privitoare la degradarea calitătii învătămîntului nemtean, ale căror consecinte se văd, de la an la an, în calitatea pregătirii celor care ies de pe băncile scolilor. S-au făcut propuneri privind evaluarea obiectivă a muncii cadrelor didactice, realizată în prezent printr-o aplicare lipsită de obiectivitate si cu încărcătură politică a normelor specifice. Acuzatiile cele mai grave au fost aduse modului în care lucrează actualul contabil sef, Eugenia Condurat, despre care Emil Creangă a afirmat că a dat dovadă nu doar de lipsă de cunostinte profesionale, atestate de media 2,45, ci si de fals intelectual în documentele institutiei. „Eu am trimis acest material Parchetului, cu probe materiale, solicitînd lansarea unei anchete pentru verificarea documentelor falsificate. Nu este posibil ca disponibilizările din învătămînt să se facă numai pentru că asa vrea această persoană care, de-a lungul anilor, a făcut falsuri grosolane în documentele Inspectoratului si s-a asezat singură pe scaunul de contabil sef“, a mentionat fostul inspector general.
Iritată de întrebările redactorului „Monitorului de Roman“, privitoare la acuzatiile ce i-au fost aduse, Dorina Luminita Drexler a declarat doar că asteaptă să primească invitatia de la senatorii PSD si, atunci, îsi va formula un punct de vedere. „Nu cred că jurnalistii au ajuns purtătorii de cuvînt ai PSD. Astept întrebările senatorilor PSD si atunci îmi voi formula un punct de vedere“, a declarat Dorina Drexler.

Articol afisat de 1934 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Adăugat de mariabl la data 25.10.2006 22:09
sa plece tot isj neamt
ca tare is degeaba! numai politica e de ei! 100 % politica si 0% competenta!

si ce raport de 0 lei : http://teron.mxhost.ro/~ziarman/index.php?option=com_content&task=view&id=1109&Itemid=19
Adăugat de Bestiutza la data 26.10.2006 11:03
Hai mah!!!
Mai sa fie...cum am ajuns. Eu intelegeam, daca plangerea era facuta de cineva indreptatit, dar chiar asa am ajuns, ca "imaculatul" de Creanga sa faca plangeri penale. Suntem de rasul curcilor...Bine, e de inteles frustrarea lui, el care e condus acum in loc sa fie el conducator. Falsuri peste falsuri, atata stie sa spuna, dar ca e cercetat de DNA uita sa mentioneze. Sau ca numai lucruri "bune" a facut cat a fost inspector general(gen titularizari fictive si multe altele!). Dar sigur, e mai usor sa vezi paiul din ochiul altuia decat barna din ochiul tau!
Adăugat de Bestiutza la data 26.10.2006 11:21
Nu ma pot abtine...:))
Uitasem sa precizez...S-a trezit Creanga sa vorbeasca de degradarea invatamantului nemtean. Normal, cat era el sef pe tarlaua lui, rezultatele la Capacitate si Bac erau extraordinare...promovabilitate de aproape 100%, dar si asta mult trasa de par. Cat banul curgea, nu conta ca puradeii habar nu aveau pe ce lume traiesc, luau bacul cu note fantastice. Sau Capacitatea, asa cum a fost si cazul copiilor lui. Plus ca invatamantul se degradeaza in toata tara, asta si datorita noului val. Dar bineinteles ca "domnul" Creanga nu s-a ostenit sa citeasca studiile facute de specialisti in ceea ce priveste psihologia tanarului de azi. Or fi prea complicate pentru judecata lui de profesor de sport sau prea abstracte pentru ..."juristul" din el. Hai sa fim seriosi!
Adăugat de individ la data 27.10.2006 16:44
Abuzuri ale lui Drexler
Cind a venit la conducerea ISJ, d-na Drexler s-a laudat ca va anula titularizarile ilegale ale celor gasiti in asemenea situatie. A uitat, si i-as recomanda sa-i verifice pe cei de linga ea, unde erau titulari cind au devenit inspectori, unde sunt titulari acum si cum au reusit acest lucru fara a se prezenta la vreun concurs. Sa citeasca mai intii in Statut cum se fac restringerile , pretransferurile si transferurile. Sa-si aminteasca si cum a procedat la titularizarea de la matematica in acest an. Sa-i fie rusine si sa se lase pagubasa si sa se ocupe de holocaust pentru ca doar acel lucru il face cu placere.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective