Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Puncte „grele“ pe ordinea de zi a consilierilor judeteni

Sedinta de Consiliu Judetean, programată pentru data de 31 octombrie, se anuntă destul de încărcată. Consilierii judeteni vor avea de aprobat rectificarea bugetului judetean pe anul în curs, vor analiza dacă sînt de acord cu modificarea patrimoniului public al Consiliului Judetean, prin darea, ori primirea unor drumuri către si de la comunele nemtene, vor aproba dacă sînt de acord cu preluarea de către Consiliul Judetean a unei barăci care apartine societătii Drupo, situată la Izvoru Muntelui, si transmiterea ei în folosinta Administratiei Parcului National Ceahlău. Unul dintre punctele forte ale sedintei se referă la schimbarea si numirea unei persoane în functia de director la SC Drupo, după ce Gheorghe Turtică si-a dat demisia „din motive personale“ pe data de 24 octombrie. Desi conducerea Consiliului Judetean se pronuntă a fi de acord cu numirea pe această functie a unui om din cadrul societătii Drupo, care cunoaste cît de cît cum stau lucrurile, nu este exclus, totusi, ca acela care va fi lăsat într-o perioadă de probă la cîrma societătii să fie din afara ei. Un alt punct de dezbatere pentru consilierii judeteni va fi botezarea sălilor în care se desfăsoară diverse întruniri, situate la parterul Palatului Administrativ, adică în clădirea pe care CJ este stăpîn. S-a propus, conform proiectului, ca Sala Mare să se numească „Nicolae Iorga“, sala nouă, realizată de circa un an si care arată la standarde europene, să devină „Mihail Sadoveanu“, cu toate că multi îi spun „Sala Constantin“, denumirea venindu-i de la numele ex-presedintelui Consiliului Judetean, Dan Vasile Constantin, cel care a modernizat-o cît s-a aflat la cîrma CJ. Ultima sală propusă spre botezare este cea în care se desfăsoară videoconferintele si care ar putea să se numească „Ion Creangă“.
Toate aceste săli pot fi închiriate de institutii, bugetare sau nu, contra unei taxe percepute de Consiliul Judetean. Vicepresedintele Dumitru Badea a declarat că „Sala Mihail Sadoveanu“ va fi închiriată cu 330.000 de lei pe oră - în cazul în care va fi solicitată de bugetari, si cu 550.000 de lei pe oră - în cazul nebugetarilor. Si Prefectura este taxată, atunci cînd se poate, dar se pare că pretul este unul fixat „la mica întelegere“, uneori fiind scutită la plată, că tot plăteste chirie pentru că functionează în cadrul Palatului Administrativ. Un alt proiect important supus spre aprobare, în ultima zi a acestei luni se referă la realizarea unei cofinantări, în care să fie implicat si CJ, pentru reabilitarea monumentului istoric Cetatea Neamt.

Articol afisat de 1205 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective