Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Octombrie 2006
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 26 Octombrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Pompieri pusi pe jar de viziunile unui octogenar

Pompierii nemteni au înregistrat, ieri, o interventie ineditã care, în afarã de faptul cã nu se justifica, le-a întins nervii la maximum celor care au fost implicati direct în acest eveniment.
În jurul orei 9.34, la dispeceratul pompierilor militari din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã din Piatra Neamt s-a primit telefon de la operatoarea Dispeceratului Unic de Urgentã 112 care spunea cã un octogenar a anuntat un incendiu.
Cînd dispecerul de la Pompieri l-a sunat, la rîndul sãu, pe cel care cerut ajutor, a auzit o vocea stinsã si sugrumatã de emotii, care repeta obsesiv cã arde.
Actionînd conform tipicului, vrînd sã îsi mobilizeze colegii si sã îi trimitã în cel mai scurt timp posibil acolo unde, conform apelului telefonic, se impunea stingerea unui incendiu si chiar salvarea unei vieti, ofiterul de serviciu de la dispecerat a solicitat adresa imobilului unde arde. Cum solicitantul are 87 de ani si suferã de afectiuni psihice, dispecerului de la Pompieri i-au trebuit zece minute ca sã afle cum se numeste cel care a telefonat, unde locuieste si dacã focul este la el în casã sau în altã parte. „Primul cuvînt pe care l-a spus bãtrînul, cînd a sunat, a fost «arde». L-am întrebat unde arde si care este adresa la care sã vinã colegii mei, dar nu am reusit sã aflu nimic de la el. Nu coopera deloc. Fiind foarte în vîrstã si bolnav, abia deschidea gura, pentru cã nu avea putere sã vorbeascã mai tare, dar eu credeam cã nu poate vorbi pentru cã se îneacã din cauza fumului care este în casã. La un moment dat, mi-a zis cã vede flãcãrile peste drum de casa lui, iar într-un tîrziu, mi-a zis cã locuieste pe undeva pe lîngã linia feratã. Din aproape în aproape, dupã zeci de întrebãri colaterale, am reusit sã aflu cã stã în bloc cu un coleg de-al nostru si am trimis o masinã în acea zonã. Apelînd la bunãvointa unei operatoare de la 931, am aflat adresa exactã a bãtrînului, iar colegii mei s-au dus la el la usã. Au sunat, da nu a rãspuns nimeni. Avînd cele mai bune intentii si vrînd sã fie de folos, colegii mei au spart usa garsonierei unde locuieste solicitantul si au constatat cã nu ardea nimic. Din discutiile cu vecinii lui, si chiar cu fiul sãu, am aflat cã octogenarul suferã de afectiuni psihice si are halucinatii. ÃŽn afarã de asta, este semiparalizat si imobilizat la pat. Cazul în sine este impresionanat, dar, de 12 ani de cînd fac muncã de dispecerat nu mi s-a mai întîmplat sã am de-a face cu o persoanã atît de necooperantã. Eu pun suflet în ceea ce fac si mã gîndesc întotdeauna la viata si chiar la emotiile si spaima celor care sînt victime ale unui incendiu“, a declarat plutonier major Corneliu Soancã din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Neamt.

Articol afisat de 1471 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective