Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 16 Noiembrie 2006
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Liceenii fac muncã voluntarã cu bãtrînii si copiii pãrãsiti

Tineretul din judet îsi îndreaptã din nou atentia asupra celor mai nefericiti dintre noi si reia proiectele de anul trecut. Consiliul Local al Tinerilor Piatra Neamt a prezentat la începutul acestei sãptãmîni la Colegiul National „Petru Rares“ proiectul „O sansã pentru fiecare“ pe care îl deruleazã în prezent. Proiectul reuneste Centrul pilot pentru copii cu dizabilitãti Sancta Maria, Fundatia Luceafãrul, Asociatia Sansa 01576, Consiliul Judetean al Elevilor si Autoritatea Nationalã pentru Tineret. Prin acest proiect, liceenii din Neamt au posibilitatea de a face voluntariat organizat, pe o perioadã de trei luni, în trei locatii - Casa Sancta Maria, centrul Elena Doamna si azilul de bãtrîni. Ideea a prins foarte bine în rîndul adolescentilor din liceele nemtene, avînd în vedere cã dupã prezentãrile de la Colegiul National Calistrat Hogas si Colegiul National de Informaticã s-au înscris deja 150 de voluntari. „Impactul pe care l-a avut acest proiect ne-a depãsit asteptãrile. Sîntem fericiti sã vedem cã liceenii nemteni doresc sã se înscrie în actiuni de voluntariat. Proiectul nostru este de fapt o a doua etapã a unei actiuni ample, care a început anul trecut sub sloganul «De Crãciun, dãruieste alãturi de noi!», actiune prin care am reusit sã facem o colectã prin licee. Jucãriile si dulciurile strînse au fost oferite copiilor din centrul Sancta Maria. Anul acesta, dorim ca actiunile noastre sã aibã caracter extins si un impact mult mai mare asupra comunitãtii“, a declarat Corina Baciu, secretar în cadrul Consiliului Local al Tinerilor. „O sansã pentru fiecare“ va fi prezentat sãptãmîna aceasta si la Liceul „Gheorghe Asachi“, urmînd ca apoi sã înceapã voluntariatul propriu-zis.
Nu este singura actiune prin care tinerii se preocupã de cei necãjiti. Zilele trecute, Consiliul Local al Tinerilor Piatra Neamt a organizat reuniunea regionalã PAL-TIN, pe tema edificãrii unei strategii legate de activitatea consiliilor locale ale copiilor si tinerilor în domeniul protectiei copilului si a asistentei sociale. La eveniment au luat parte sase consilii ale copiilor si tinerilor din Tîrgu Neamt, Bucuresti, Rîmnicu Vîlcea, Craiova, Focsani si Roman. „Am avut onoarea sã organizãm reuniunea regionalã a consiliilor locale ale copiilor si tinerilor în Piatra Neamt si sã împãrtãsim din experienta noastrã invitatilor. proiectul nostru, «O sansã pentru fiecare» a luat o amploare încã neîntîlnitã în reteaua PAL-TIN si, de altfel, pe acesta s-a fundamentat tema întîlnirii. Participantii s-au simtit bine si întrunirea i-a ajutat sã îsi însuseascã noi cunostinte, care îi vor ajuta în derularea unor proiecte de succes. Totodatã, întîlnirea de la Piatra Neamt asigurã continuitate, profesionalism si ajutor pentru noile consilii ce vor fi înfiintate“, a declarat primarul tinerilor, Cezar Dascãlu.

Articol afisat de 2005 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective