Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

CAZUL UNIC, REZOLVAT

• politistii au reusit sa-i identifice pe cei doi hoti care au spart magazinele de bijuterii din incinta magazinului Unic • este vorba de o adolescenta in virsta de 16 ani si un tinar de 20 de ani • o parte dintre bunurile furate au fost recuperate • hotii au patruns in magazin prin dislocarea gratiilor de la o fereastra situata la etajul I • valoarea bunurilor furate a fost evaluata la 2 miliarde de lei •

Politistii nemteni au reusit, in numai doua saptamini, sa-i identifice pe autorii furtului comis in incinta magazinului Unic, cind doua standuri cu bijuterii au fost aproape golite de hoti. Infractorii sint o adolescenta in virsta de 16 ani si un tinar de 20 de ani. Chiar daca politistii au refuzat sa ofere date cu privire la identitatea celor doi si a modului in care acestia au actionat, am reusit sa aflam ca, deja, o parte dintre bunurile furate, ceasuri placate cu aur si laptop-uri au fost recuperate. Ieri, la ora inchiderii editiei, suspectii urmau sa fie prezentati la Parchetul de pe linga Judecatoria Piatra Neamt cu propunere de arestare preventiva, in paralel politistii continuind cercetarile pentru identificarea tuturor bunurilor furate. „Deocamdata, nu putem sa va oferim relatii despre acest caz, intrucit cercetarile nu au fost finalizate. Politistii au doi suspecti in cazul acestui furt, suspecti care sint, in acest moment, audiati. Din probele strinse pina in acest moment, rezulta ca ei ar fi autorii furtului din noaptea de 9 spre 10 noiembrie, de la magazinul Unic. Anchetatorii au stabilit ca hotii au patruns in magazin prin dislocarea gratiilor de la o fereastra ce se afla la etajul I. A doua zi, patronii celor doua standuri au reclamat disparitia mai multor obiecte, respectiv bijuterii din argint, ceasuri placate cu aur si produse electronice. O parte dintre aceste bunuri au fost, deja, identificate si recuperate. De asemenea, continua cercetarile pentru identificarea tuturor bunurilor furate“, a declarat subinspector Catalina Badeanu, purtator de cuvint in cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Neamt.
Trebuie spus ca interesant a fost modul in care infractorii au reusit sa patrunda in incinta magazinului Unic. Fapta a fost comisa in noaptea de joi spre vineri (9/ 10 noiembrie), in jurul orei 2.15, iar sistemul de alarma al firmei Cocktail s-a activat, angajatii societatii ajungind la fata locului in mai putin de 4 minute. Cum din exterior nu au fost observate rafturi ravasite sau semne ale unui furt, bodyguarzii au plecat convinsi ca a fost o alarma falsa. Dimineata, proprietarii a doua standuri au reclamat furturi de marfa. Daca din standul situat la etajul I a disparut aproximativ 90% din marfa, la standul de la parter, hotii, speriati se pare de alarma, au reusit sa fure doar citeva ceasuri si bijuterii din argint.
La citeva ore de la comiterea faptei, Augustin Margasoiu, director paza in cadrul societatii Cocktail Service, a precizat pentru cotidianul nostru ca sistemul de alarma al magazinului a functionat, hotii fiind speriati de sunetul alarmei. „Societatea Cocktail Service raspunde doar de paza a 15 metri patrati din spatiul magazinului Unic. Este vorba de standul de bijuterii de la parterul magazinului. In Unic sint doua standuri de bijuterii, unul la parter si unul la etaj. La cel de la etaj, pe unde s-a si intrat de altfel, hotii au furat aproape tot. La parter, unde sistemul de alarma s-a declansat, lipseste maxim 3% din marfa expusa. In jurul orei 2.20, cind s-a declansat alarma, echipajul nostru s-a deplasat de urgenta la fata locului. In doar citeva minute, oamenii nostri au fost acolo. S-au uitat pe geam si nu au observat nici un indiciu care sa arate ca a avut loc un furt. Rafturile erau intacte si pareau neatinse. Oamenii nostri au stat in zona inca 15 minute, fara sa observe nimic dubios, dupa care au plecat. Acum nu stim daca hotii mai erau sau nu in magazin. Cert este ca noi ne-am facut datoria. Nu aveam posibilitatea sa intram in magazin sa vedem daca s-a furat sau nu ceva, insa ne-am deplasat pentru a vedea ce se intimpla“, a declarat, la scurt timp dupa incident, Augustin Margasoiu.

Articol afisat de 1881 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(D. MURARU, G. MUNTEANU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective