Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Greva si... nu prea, la Finante

O parte a sindicalistilor din Administratia Financiara Roman ar fi trebuit ca vineri, 24 noiembrie, sa se afle in greva de avertisment, intre orele 8 si 10. Cu toate ca pe usile mai multor birouri ale institutiei amintite era afisat acest lucru, inclusiv pe aceea a liderului de sindicat, Liviu Tofan, aflat in... concediu de odihna, greva la institutia romascana nu s-a tinut. „In unitatea noastra, aparent, nu a fost declansata greva de avertisment anuntata, din cauza faptului ca nu toti salariatii sint membri ai Sindicatului National al Functionarilor Publici. Functionarii care tin de alt sindicat, respectiv Sed Lex, si cei care nu sint membri nu au aderat la miscarea de protest amintita. Din acest motiv, in unitatea noastra, salariatii si-au desfasurat programul in mod normal, astfel ca activitatea cu publicul nu a avut de suferit. Un alt motiv pentru care la aceasta greva nu au aderat toti salariatii unitatii este legat de faptul ca in aceasta zi se depun bani la bugetul consolidat al statului. Nici intr-un caz, activitatea cu toate institutiile bugetare din Roman si cele 27 de comune arondate nu ar fi putut fi intrerupta. In aceasta zi, banii respectivi se depun, in numerar, la casieria unitatii noastre“, a declarat Iulia Ciortan, sef Serviciu in cadrul Administratiei Financiare.
Reamintim ca sindicalistii din Finante doresc un sistem unic de salarizare, care sa prevada, pentru functii egale, salarii egale. Angajatii din finante vor ca diferentierea dintre nivelurile de salarizare ale diferitelor categorii de functionari publici sa se faca prin sporuri specifice activitatii: spor de risc, de confidentialitate, de toxicitate, spor de port arma, de fidelitate, de misiune permanenta. De asemenea, finantistii vor ca salariul mediu net sa fie de 800 RON, in conditiile in care functionarul public nu are dreptul sa presteze alte activitati aducatoare de venit. Salariatii din domeniu au mai cerut, de asemenea, plata orelor suplimentare restante, a deplasarilor, precum si dotari. Nu in ultimul rind, sindicalistii din Finante mai vor plata primelor de vacanta, prevazute in Statutul Functionarilor Publici, neachitate niciodata. In cazul in care aceste revendicari nu vor fi satisfacute, din 30 noiembrie, functionarii ar urma sa intre in greva generala, pe o perioada nedeterminata.

Articol afisat de 1681 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Flora ORDEAN)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective