Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Inspectoratul Scolar a „invins“ la Colegiul „Stefan cel Mare“

• profesorul Carmen Capitanu nu mai este directorul celui mai prestigios liceu din Tirgu Neamt • decizia a fost luata joi, 23 noiembrie • noul sef este Valeriu Dimitriu •

Dupa indelungi incercari de a o schimba pe profesoara Carmen Capitanu din functia de director al Colegiului National „Stefan cel Mare“ din Tirgu Neamt, Inspectoratul Scolar a invins. Incepind de joi, 23 noiembrie, Carmen Capitanu nu mai detine aceasta functie, revenind la catedra, intrucit este profesor de matematica. Oficial, a renuntat la functie prin demisie. Neoficial, nimeni nu sufla o vorba despre cum a colaborat cu Inspectoratul si ce-a determinat-o sa ia decizia de a demisiona. Locul sau a fost preluat, cu delegatie, de fostul director adjunct al colegiului tirgnemtean, profesorul Valeriu Dimitriu. Se pare ca actualul director cu delegatie va avea de sustinut concursul pentru venirea pe functie cu acte in regula, in viitorul apropiat. Valeriu Dimitriu este profesor de geografie si a facut echipa cu demisionara. La instalarea lui in functie, a venit chiar sefa Inspectoratului Scolar al judetului Neamt, profesoara Luminita Drexler. N-am reusit sa luam legatura cu nici una dintre persoanele care au avut un cuvint greu de spus in aceasta schimbare. Sefa ISJ nu a raspuns la telefonul mobil, iar in inspectorat nu a fost de gasit, iar Maria Rusu, inspector scolar general adjunct, s-a scuzat ca este intr-o activitate si nu poate vorbi la telefon. Profesoara Carmen Capitanu a fost plecata vineri, 24 noiembrie, in municipiul Roman, cu probleme specifice dascalilor.

Elevii au iesit in strada ca sa nu fie schimbata directoarea

Carmen Capitanu a detinut functia de director cu delegatie de la inceputul acestui an. Dupa citeva luni de liniste, au aparut incercarile conducerii ISJ de a o schimba. Chiar s-a reusit acest lucru, in urma cu mai bine de o luna. Cei mai suparati de aceasta intentie au fost elevii din colegiul tirgnemtean. In prezent, acolo studiaza circa 1.600 de elevi, cuprinsi in clasele I-XII. La jumatatea lunii octombrie, dregatorii invatamintului nemtean au mers la Tirgu Neamt si au vrut sa o inlocuiasca pe Carmen Capitanu cu profesoara Ramona Preda, de la Colegiul Tehnic „Ion Creanga“. Decizia aceasta i-a scos in strada pe elevi, ca si pe multi dintre dascalii din unitate. Ei au considerat, pe 16 octombrie, ca masura luata luata de conducerea inspectoratului era abuziva, nelegala si jignitoare. Protestatarii nu au fost de acord nici cu numirea in functie a profesoarei Ramona Preda, de la Colegiul „Ion Creanga“. Data fiind amploarea actiunii, la Tirgu Neamt au sosit inspectorul general Dorina Drexler, prefectul Toader Mocanu, acestia fiind insotiti de primarul Decebal Arnautu. Cit timp au avut loc discutiile dintre partile beligerante, elevii au dirdiit in curtea scolii, scandind si huiduind.
In timp ce afara se comenta in fel si chip, in cladirea institutiei s-au intrunit Consiliul de Administratie si Consiliul Profesional. Spre bucuria participantilor la protest, concluzia intrunirii a fost sa fie prelungita delegatia pentru Carmen Capitanu, pina la organizarea unui concurs. Inspectorul Drexler a afirmat, apoi, ca a tinut cont de cererile profesorilor, dar crede ca elevii au fost instigati. Situatia a capatat un oarecare calm pina la jumatatea acestei luni, cind s-a aflat ca profesoara Carmen Capitanu si-a dat demisia din functie. Asta inseamna ca ea nu mai era interesata sa participe la concursul pentru desemnarea directorilor. In acest fel, problema a avut un final fericit pentru conducerea Inspectoratului Scolar, care n-a mai trebuit sa dea piept cu elevii si cadrele diactice ca s-o schimbe pe directoarea nedorita in functie si a scapat basma curata. Nici colegii fostei directoare cu delegatie n-au mai avut ce face, intrucit demisia este un act unilateral. Poate ca, de acum, apele se vor linisti la colegiul tirgnemtean. Ramine de vazut daca Valeriu Dimitriu se va inscrie la concurs, iar daca il va depasi cu bine, care va fi modul de colaborare cu Inspectoratul Scolar.

Articol afisat de 2118 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TARNA)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective