Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Noiembrie 2006
LMMJVSD
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 25 Noiembrie 2006
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Restaurant rotativ si observator astronomic pe Pietricica

Pietricica va deveni un centru de atractie al municipiului, daca proiectele autoritatilor vor fi puse in practica. Deocamdata, s-a facut un prim pas, prin aprobarea in Consiliul Local a studiului de fezabilitate pentru traseul turistic de pe Pietricica. Intre obiectivele acestui proiect sint platforme si alei pietonale, scari rulante, muzeu rezervatie naturala „Muntele Pietricica“, un restaurant rotativ, hotel si planetariu. Necesitatea implementarii acestui proiect a fost subliniata de catre cei care au elaborat studiul de fezabilitate: „Functiunea civilizatoare a muntelui, relationata sinergic cu modalitatile de parcurgere a acestuia, alei, scari rulante, zone de popas, trebuie privite ca pe o ofranda adusa muntelui si nu ca pe un orgoliu de moment”.
Practic, folosindu-se solutii ecologice de constructie, pe strada Orhei, intre spalatoria auto si blocuri, va fi amenajata o piateta. In vecinatate este programat sa fie ridicat un hotel, care va spori interesul turistic pentru areal. Ascensiunea pe Pietricica va incepe, paradoxal, cu coborirea pe o platforma pietonala, sub nivelul piatetei, pe care se va ajunge prin sase scari rulante. Aceleasi scari vor face legatura cu spatiul de primire, cu parcarea subterana ce va avea capacitate de 80-100 de locuri. Pe fundal va fi un perete usor inclinat, cu fresca in nuante aurii, pe care se va prelinge o perdea de apa. Aceasta va fi mini-cascada artificiala la care s-au gindit autoritatile. Piateta va fi bordurata si pavata cu dale din beton. Cei 2.150 de metri de drum de acces vor avea podete de urcare a cite maxim zece trepte, iar din loc in loc vor fi biodomuri, platforme acoperite pe care turistul se opreste si admira privelistea. Sus va fi o nebunie: un restaurant rotativ, la cota ^140 de metri, va ocupa aproape o suta de metri patrati. Ceva mai sus va fi un centru cultural, 780 de metri suprafata construita, pe un areal de 6.500 de metri patrati. Acest centru, structurat pe demisol, parter si trei etaje, va gazdui amfiteatre, o sala de teatru, una de conferinte, atelier de creatie si un observator astronomic. Societatea care a elaborat studiul de fezabilitate recomanda ca lucrarile sa inceapa in ianuarie 2007, dat fiind ca proiectul planificat dureaza 24 de luni pina sa fie realizat. Asta ar insemna ca, la 1 ianuarie 2009, Pietricica sa aiba o cu totul alta fata. Investitia municipalitatii pentru realizarea tuturor obiectivelor propuse in acest areal se ridica la 13.657.487 euro, insa devizul este doar estimativ. De departe, cel mai mult ar costa centrul cultural - 5,2 milioane de euro. Aleea pietonala este pe locul secund in privinta cheltuielilor, fiind estimata la aproximativ 1,7 milioane de euro. Restaurantul rotativ ar costa pina in 1,1 milioane de euro. Investitiile ar crea 40 de noi locuri de munca.

Articol afisat de 2982 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu existďż˝ nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective