Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Deces la Consiliul Judetean, în timpul serviciului

• un bãrbat în vîrstã de 47 de ani, care lucra la Serviciul Evidenta Populatiei din cadrul acestei institutii, a murit, ieri, ca urmare a unui stop cardio-respirator • în urmã cu cîteva luni, acesta fusese diagnosticat ca fiind bolnav cu inima • evenimentul de muncã este cercetat de reprezentantii ITM si ai Parchetului Judetean Neamt •


Unul dintre functionarii de la Serviciul Public Comunitar de Evidentã Informatizatã a Populatiei din cadrul Consiliului Judetean Neamt a decedat, ieri dupã-amiazã, la locul de muncã, ca urmare a unui stop cardio-respirator. Tragedia s-a petrecut în jurul orei 13.30, fãrã ca Vasile Bulai, în vîrstã de 47 de ani, sã aibã timp mãcar sã spunã vreo vorbã. A dus mîna în dreptul inimii si s-a prãbusit la pãmînt, în biroul situat la subsolul institutiei. Cei care au fost martori la socanta scenã, stiind cã bãrbatul este cardiac, au intrat în panicã si, de emotie, nu au stiut ce sã facã mai întîi - sã solicite Ambulanta sau sã înceapã masajul cardiac. Doi dintre colegi, mai tari din fire, au încercat sã facã, în acest timp, manevre de resuscitare, iar altul s-a fîstîcit atît de tare încît, în loc sã sune la Serviciul Judetean de Ambulantã sau la Dispeceratul Unic de Urgentã 112, a sunat la Unitatea de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean Neamt si a solicitat deplasarea unei autosanitare. Dupã ce i s-a amintit omului unde trebuie sã sune de fapt, acesta apelat, apoi, Ambulanta, solicitînd deplasarea unui echipaj al Serviciului Mobil de Urgentã Reanimare si Descarcerare.
Cum acesta era plecat cu o urgentã de grad 0 la Iasi, iar medicul care era în turã la Serviciul de Ambulantã se afla la o altã solicitare, la sediul Consiliului Judetean s-a deplasat o autosanitarã cu doi asistenti medicali, fapt care i-a nemultumit pe angajatii din cadrul Palatului Administrativ, mai ales cã masina respectivã nu era dotatã cu defibrilator. Asistentii i-au fãcut pacientului masaj cardiac, i-au pus o perfuzie si l-au transportat în maximã vitezã la Spitalul Judetean. „Cînd a ajuns aici, pacientul era cianotic, era în stop cardio-respirator. Cu toate cã a fost resuscitat, intubat si i s-a adminsitrat adrenalinã, nici activitatea inimii si nici respiratia nu au fost reluate. La 14.25 a fost declarat decesul pacientului“, a declarat doctor Iliana Nicorescu, sefa Unitãtii de Primire a Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean.
Anuntatt despre producerea acestui accident de cãtre redactorul Monitorului de Neamt, Ioan Popescu, seful Inspectoratului Teritorial de Muncã s-a deplasat la CJ si a demarat cercetãrile legate de acest caz. ÃŽn scurt timp, acolo a ajuns tot pentru cercetãri un procuror pietrean. „Nu stim dacã este vorba despre un accident de muncã sau nu, atît timp cît cauza mortii este patologicã. Cercetãrile dureazã timp de zece zile si abia atunci ne vom putea pronunta asupra cauzelor, împrejurãrilor si caracterul acestui eveniment de muncã“, a declarat Ioan Popescu, seful ITM Neamt.

„Inima lui a refuzat sã mai batã“

„Nici nu-mi vine sã cred cã s-a întîmplat asa ceva. Am vãzut masina Salvãrii în fata clãdirii, dar pentru cã biroul în care a lucrat Vasile Bulai este la subsol, nu stiam ce se întîmplã. Cadrele medicale de la Ambulantã au mers la subsol ca sã-l transporte la spital. Apoi, am aflat despre cine era vorba. M-am întîlnit cu o zi înainte de a muri cu Vasile si ne-am urat «La multi ani», pentru cã nu ne mai vãzuserãm anul acesta. Chiar i-am zis sã aibã parte de sãnãtate, pentru cã de vreo douã luni fusese luat în evidentã ca fiind cardiac. Stiu cã lua nitroglicerinã pentru asta. Dar nu m-am gîndit nici o clipã cã ar putea sã se întîmple asa ceva. Pãrintii lui, din Bodesti, îl asteptau acasã, sã îi ajute la treabã. La 47 de ani este normal sã fii om de bazã pentru pãrinti“, a declarat o functionarã din Consiliul Judetean.
Romicã Rotaru, vicepresedinte al Consiliului Judetean Neamt, a declarat cã Vasile Bulai a fost un salariat model, care a colaborat bine atît cu conducerea institutiei, cît si cu colegii. „Am colaborat bine tot timpul cu el. Nici cu colegii nu a avut vreun conflict. A lucrat mult în Consiliul Judetean si toatã lumea îl aprecia. Este o pierdere pentru noi toti. A venit linistit la serviciu, nimic nu prevestea tragedia care avea sã se apropie. Nici nu stiu dacã este accident de muncã sau nu. Se fac cercetãri pentru a se stabili asta. Mi-au povestit colegii din biroul lui cã i-a venit rãu deodatã si acesta i-a fost sfîrsitul. Chiar dacã a fost resuscitat, inima lui a refuzat sã mai batã“, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Romicã Rotaru.
Întîmplarea tragicã de ieri în Palatul Administrativ a fost subiect de discutie pentru toti functionarii din clãdire, fie ei din Consiliul Judetean, ori ai Prefecturii.
Vasile Bulai locuia pe Aleea Ulmilor, în blocul în care functioneazã Alimentara 86 din Dãrmãnesti. El era divortat si avea o fiicã adolescentã, liceanã.

Articol afisat de 2229 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU, S. TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective