Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 11 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Vremea caldã favorizeazã înmultirea virozelor respiratorii

• afectiunile respiratorii încã fac ravagii printre nemteni • foarte multi pacienti vîrstnici, cu afectiuni cronice, si copii au ajuns la spital în ultima sãptãmînã si au fost internati • medicii spun cã numãrul mare al afectiunilor respiratorii este favorizat de temperaturile anormal de ridicate pentru aceastã perioadã •

Afectiunile respiratorii continuã sã dea de furcã nemtenilor, multi dintre ei ajungînd, si în ultima sãptãmînã, la spital în stare gravã si necesitînd spitalizare.
Potrivit precizãrilor fãcute de cãtre cadrele medicale ale Unitãtii de Primirea Urgentelor din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, la fiecare gardã, mai ales seara si noaptea, ajung cîte 10-15 pacienti vîrstnici, cu afectiuni cronice si cu sistem imunitar slãbit, cãrora viroza respiratorie le genereazã complicatii. Din acest motiv, numerosi pacienti care fie suferã de diabet, fie sînt cardiaci sau au afectiuni pulmonare cronice ajung la spital în plinã crizã si necesitã internare de urgentã. Astfel, sectiile Contagioase si Medicalã din cadrul Spitalului Judetean de Urgentã Neamt sînt pline de pacienti a cãror stare generalã este foarte alteratã din cauza infectiilor respiratorii. Si sectia Pediatrie continuã sã fie aglomeratã, majoritatea pacientilor internati fiind diagnosticati cu afectiuni respiratorii grave, care necesitã tratament injectabil pe bazã de antibiotice si o supraveghere medicalã atentã. Micii pacienti diagnosticati cu forme complicate ale virozei respiratorii sînt sugari sau de vîrste prescolare si scolare. Din cauza vremii anormal de calde pentru aceastã perioadã, care favorizeazã înmultirea virusilor si cresterea numãrului de îmbolnãviri, dar si din cauzã cã prescolarii si elevii au reînceput cursuruile, medicii pediatri estimeazã cã numãrul internãrilor va creste exponential de la sfîrsitul acestei sãptãmîni.
Desi, în afarã de pacientii internati în spital cu afectiuni respiratorii, multi cu aceleasi probleme au scãpat doar cu tratament ambulatoriu, dupã ce au fost consultati de medicii specialisti, conform statisticilor întocmite de cãtre cadrele medicale ale Autoritãtii de Sãnãtate Publicã, în prima sãptãmînã a acestui an au fost raportate doar circa 1.100 de cazuri de viroze respiratorii si pneumonii. Faptul cã o treime dintre respectivii pacienti au fost internati în spital aratã agresivitatea virusilor bolilor respiratorii, dar pe de altã parte denotã si neglijentã din partea pacientilor. De altfel, medicii epidemiologi din cadrul Departamentului Medicinã Preventivã, precum si cei specialisti sînt de pãrere cã numãrul real al nemtenilor care au contactat viroze respiratorii si chiar pneumonie este mult mai mare, dar multi dintre ei nu s-au prezentat la medic, preferînd tratamentele empirice. De la începutul sezonului rece, au fost înregistrati în evidentele medicale si raportati la Ministerul Sãnãtãtii peste 12.000 de nemteni cu afectiuni respiratorii, dar numai trei dintre acestia au fost diagnosticati cu gripã. Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Cecilia Gafencu, director al Departamentului Medicinã Preventivã Neamt Neamt, cazurile de gripã au fost raportate de cãtre medicii de familie din Dumbrava Rosie, Zãnesti si Girov, tinînd cont doar de simptomele bolnavilor. Doi dintre pacienti au fost internati în spital, iar unul dintre ei a fãcut tratament acasã. Pentru confirmarea prezentei gripei în cele trei cazuri, medicii epidemiologi nemteni au trimis probele de sînge la laboratorul Institutului Cantacuzino din Bucuresti.

Articol afisat de 2257 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective