Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Tevari batjocoriti

Tevari batjocoriti

• patronatul nu s-a achitat de obligatia decisã de instantã si nu a plãtit banii pentru tichetele de masã cuvenite pentru orele suplimentare • „ultimatumul“ a expirat pe 19 ianuarie, iar Sindicatul Liber Petrotub se va plînge instantei • conform legii, asemenea fapte constituie infractiuni si se pedepsesc cu închisoarea de la 3 la 6 luni sau amendã •

Conducerea fabricii de tevi „Mittal Steel“ Roman este pasibilã de închisoare sau amendã, deoarece Sindicatul Liber Petrotub va face o plîngere pentru nerespectarea unei hotãrîri judecãtoresti prin care a obtinut acordarea, retroactiv, de la 1 septembrie 2004, a contravalorii tichetelor de masã pentru orele suplimentare efectuate. Tevarii au obtinut în instantã recunoasterea acestui drept încã din toamna trecutã, recent expirînd si „ultimatumul“ dat sefilor, respectiv ziua de 19 ianuarie. „Aceastã zi trebuia sã reprezinte, pentru membrii Sindicatului Liber Petrotub, punerea în aplicare a hotãrîrii judecãtoresti pronuntatã în 28 noiembrie, privind acordarea contravalorii tichetelor de masã începînd cu 1 septembrie 2004. Firma trebuia si sã acorde în continuare tichete de masã corespunzãtor numãrului de zile efectiv lucrate. Este destul de greu dacã un angajator la nivelul grupului «Mittal Steel» îsi permite sã sfideze legile românesti, o tarã intratã în UE, ce pretentii mai avem la respectarea legii de un SRL din coltul strãzii. ÃŽn prezent încã se lucreazã la calcularea pentru fiecare salariat membru al Sindicatului Liber Petrotub cîte tichete are peste programul normal de lucru pentru care se va plãti contravaloarea. Sindicatul Liber va actiona în instantã pe SC «Mittal Steel» Roman deoarece, conform Legii 168, privind solutionarea conflictelor de muncã, Articolul 83: «neexecutarea unei hotãrîri judecãtoresti definitive privind plata salariilor în termen de 15 zile, calculate de la data cereri de executare adresate unitãtii din partea interesatã constituie infractiune si se pedepseste cu închisoarea de la 3 luni la 6 luni, ori cu amend㻓, a declarat Gheorghe Ciobanu, liderul Sindicatului Liber Petrotub.
Reamintim cã aceastã organizatie a salariatilor a obtinut drepturile mentionate pentru cei 1.600 de membri dupã un proces destul de îndelungat, banii cuveniti fiind asteptati cu înfrigurare de muncitori, care au „conturile“ destul de „subrezite“, mai ales dupã sãrbãtorile de iarnã. De mentionat cã, în prezent, Sindicatul Liber Petrotub duce o altã „bãtãlie“ cu patronatul, tot pentru drepturile angajatilor. Este vorba despre acordarea sporului de 100%, pentru zilele de sîmbãtã si duminicã lucrate, pentru care este pe rol un alt proces.
Reamintim cã întreprinderea romascanã de tevi îsi desfãsoarã activitatea, în prezent, cu 500 de muncitori mai putin, dupã ultimul val de plecãri voluntare, plãtite, din decembrie. Pentru a beneficia de aceastã facilitate s-au înscris 514 persoane, dar patronatul a rãmas ferm în ceea ce priveste numãrul stabilit initial, acordînd 140, 160 sau 180 de milioane tevarilor care au vrut sã plece. În plus, acestia au mai beneficiat si de acordarea a 6, 9 sau 12 salarii, în functie de vechimea în muncã.
FOTO: Sindicalistii din Mittal Steel „pun la zid“ conducerea

Articol afisat de 1785 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective