Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Ianuarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primăria explică selectarea gunoiului

Primăria explică selectarea gunoiului

• primarul Gheorghe Stefan face apel la pietreni să respecte cu strictete noile reguli de colectare a deseurilor • pentru orice nelămurire, se pot cere informatii la telefon 219.642 •

Colectarea ecologică a deseurilor din municipiul Piatra Neamt se dovedeste a fi mai greu de aplicat decît se bănuia la începutul programului ISPA. Primarul Gheorghe Stefan reaminteste încă o dată pietrenilor cît de necesară este respectarea cu strictete a noilor reguli de colectare a deseurilor. Totodată, municipalitatea precizează că orice fel de informatie legată de modalitatea de selectare a gunoaielor poate fi obtinută de la societatea Brantner Servicii Ecologice SA, cea care se ocupă de aplicarea sistemului de management la Piatra Neamt. Noua modalitate de colectare ecologică a gunoaielor menajere a intrat în vigoare odată cu amplasarea pubelelor ecologice, la sfîrsitul lunii decembrie 2006, chiar dacă nu în toate zonele din oras au ajuns aceste eurocontainere. „Noul sistem de colectare selectivă a deseurilor este unul care va avea efecte benefice atît asupra locuitorilor orasului, cît si asupra serviciilor oferite de populatiei de noul operator de salubritate. Sîntem constienti de faptul că noutatea acestui sistem crează dificultăti cetătenilor, dar sperăm să înteleagă beneficiile acestui sistem“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Pentru preîntîmpinarea dificultătilor în colectarea selectivă, pietrenii sînt rugati să contacteze firma care se ocupă de salubrizarea orasului. Bratner Servicii Ecologice a pus la dispozitia cetătenilor numărul de telefon 219.642, interior 106, de la care se pot obtine informatii privind colectarea selectivă a deseurilor zilnic, între orele 8 si 17. Municipalitatea reaminteste pietrenilor cum se pot separa deseurile pe fiecare din containerele colorate. Astfel, în containerul verde se aruncă deseuri organice, cum ar fi resturi de mîncare, crengi, flori naturale, iarbă sau lemn. Containerul albastru este destinat în exclusivitate deseurilor din plastic si sticlă, ce pot fi ulterior reciclate. În europubela maro se aruncă deseuri din hîrtie si carton, precum caiete, cărti, cutii de carton, hîrtii, pungi de hîrtie, ziare, reviste. În pubela neagră intră deseurile reziduale, adică toate deseurile care nu pot fi reciclate sau compostate: aparate electro-casnice mici, asternuturi, baterii de telecomandă, becuri, boabe de cafea, capace de borcane, carpete si covoare, casete audio, casete video, cauciucuri, cîrpe, CD-uri, celofan, cenusă, cutii de metal, detectoare de fum, electronice, extinctoare, faiantă, farfurii, flori artificiale, fier vechi, folie aluminiu, gresie, gumă de mestecat, gumă de sters, haine, jucării, lămpi, obiecte mici din lemn (produs finit), lumînări, mături, medicamente, mobilă, mucuri de tigară, oale, pantofi, parchet, perii si periute de dinti, piese auto, pixuri, praf din sacul de aspirator, produse de curătat, produse din piele, rezerve de cerneală, imprimante, saltele, scutece, tacîmuri, telefoane, textile, tigăi, tub de pastă de dinti.
Toate deseurile care nu încap în containerele mici de lîngă bloc pot fi duse la centrele de reciclare din cartierul Dărmănesti (strada Valea Albă, lîngă statia meteo si cimitirul Dărmănesti) sau din Mărătei (pe strada Mărătei, lîngă statia de salvare). Aici se aruncă aparate electro-casnice mari (televizoare, frigidere), azbest, baterii de masină, biciclete, brazi de crăciun, calculatoare, cauciucuri, celulare, chiuvete, electronice, gresie, obiecte mari din lemn (produs finit), masini de spălat, materiale de constructii, mercur, mobilă, motociclete, ulei si filtre de motor, vase de toaletă etc.

Articol afisat de 2079 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective