Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Primãria explicã selectarea gunoiului

Primãria explicã selectarea gunoiului

• primarul Gheorghe Stefan face apel la pietreni sã respecte cu strictete noile reguli de colectare a deseurilor • pentru orice nelãmurire, se pot cere informatii la telefon 219.642 •

Colectarea ecologicã a deseurilor din municipiul Piatra Neamt se dovedeste a fi mai greu de aplicat decît se bãnuia la începutul programului ISPA. Primarul Gheorghe Stefan reaminteste încã o datã pietrenilor cît de necesarã este respectarea cu strictete a noilor reguli de colectare a deseurilor. Totodatã, municipalitatea precizeazã cã orice fel de informatie legatã de modalitatea de selectare a gunoaielor poate fi obtinutã de la societatea Brantner Servicii Ecologice SA, cea care se ocupã de aplicarea sistemului de management la Piatra Neamt. Noua modalitate de colectare ecologicã a gunoaielor menajere a intrat în vigoare odatã cu amplasarea pubelelor ecologice, la sfîrsitul lunii decembrie 2006, chiar dacã nu în toate zonele din oras au ajuns aceste eurocontainere. „Noul sistem de colectare selectivã a deseurilor este unul care va avea efecte benefice atît asupra locuitorilor orasului, cît si asupra serviciilor oferite de populatiei de noul operator de salubritate. Sîntem constienti de faptul cã noutatea acestui sistem creazã dificultãti cetãtenilor, dar sperãm sã înteleagã beneficiile acestui sistem“, a declarat primarul Gheorghe Stefan.
Pentru preîntîmpinarea dificultãtilor în colectarea selectivã, pietrenii sînt rugati sã contacteze firma care se ocupã de salubrizarea orasului. Bratner Servicii Ecologice a pus la dispozitia cetãtenilor numãrul de telefon 219.642, interior 106, de la care se pot obtine informatii privind colectarea selectivã a deseurilor zilnic, între orele 8 si 17. Municipalitatea reaminteste pietrenilor cum se pot separa deseurile pe fiecare din containerele colorate. Astfel, în containerul verde se aruncã deseuri organice, cum ar fi resturi de mîncare, crengi, flori naturale, iarbã sau lemn. Containerul albastru este destinat în exclusivitate deseurilor din plastic si sticlã, ce pot fi ulterior reciclate. În europubela maro se aruncã deseuri din hîrtie si carton, precum caiete, cãrti, cutii de carton, hîrtii, pungi de hîrtie, ziare, reviste. În pubela neagrã intrã deseurile reziduale, adicã toate deseurile care nu pot fi reciclate sau compostate: aparate electro-casnice mici, asternuturi, baterii de telecomandã, becuri, boabe de cafea, capace de borcane, carpete si covoare, casete audio, casete video, cauciucuri, cîrpe, CD-uri, celofan, cenusã, cutii de metal, detectoare de fum, electronice, extinctoare, faiantã, farfurii, flori artificiale, fier vechi, folie aluminiu, gresie, gumã de mestecat, gumã de sters, haine, jucãrii, lãmpi, obiecte mici din lemn (produs finit), lumînãri, mãturi, medicamente, mobilã, mucuri de tigarã, oale, pantofi, parchet, perii si periute de dinti, piese auto, pixuri, praf din sacul de aspirator, produse de curãtat, produse din piele, rezerve de cernealã, imprimante, saltele, scutece, tacîmuri, telefoane, textile, tigãi, tub de pastã de dinti.
Toate deseurile care nu încap în containerele mici de lîngã bloc pot fi duse la centrele de reciclare din cartierul Dãrmãnesti (strada Valea Albã, lîngã statia meteo si cimitirul Dãrmãnesti) sau din Mãrãtei (pe strada Mãrãtei, lîngã statia de salvare). Aici se aruncã aparate electro-casnice mari (televizoare, frigidere), azbest, baterii de masinã, biciclete, brazi de crãciun, calculatoare, cauciucuri, celulare, chiuvete, electronice, gresie, obiecte mari din lemn (produs finit), masini de spãlat, materiale de constructii, mercur, mobilã, motociclete, ulei si filtre de motor, vase de toaletã etc.

Articol afisat de 2458 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective