Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Ianuarie 2007
LMMJVSD
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 22 Ianuarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Singur împotriva tuturor

În scandalul biletului trimis de premier presedintelui, multi politicieni, dar si destui ziaristi, trec cu vederea esentialul si aduc în discutie doar detaliile. Cãlin Popescu Tãriceanu i-a cerut olograf lui Traian Bãsescu în urmã cu aproape doi ani sã-l ajute pe omul de afaceri liberal, Dinu Patriciu punîndu-i o vorbã bunã la parchet. In orice tarã democraticã o dezvãluire de acest fel ar fi dus fie la demisia de onoare a premierului, fie la demiterea guvernului. În Romania însã grupurile de interese politice si economice care graviteazã în jurul lui Tãriceanu si Patriciu riposteazã cu armele propagandei si încearcã sã demonstreze cã presedintele ar fi cel vinovat.
Tirul celor mai multe televiziuni si cotidiane nationale este îndreptat astfel asupra lui Traian Bãsescu, în vreme ce Cãlin Popescu Tãriceanu este protejat fãrã fãrã jenã. Aranjamentul este simplu, de cîte ori protectorii politici ai marilor afaceristi au probleme, acestia sînt apãrati prin trusturile de presã ale mogulilor care le patroneazã. Dinu Patriciu, principalul actionar al cotidianului Adevãrul, Dan Voiculescu, fondatorul trustului Intact, detinãtor al posturilor de televizune Antena1, Antena 3 si a cotidianului Jurnalul National, Sorin Ovidiu Vîntu, patronul Cotidianului si canalului Realitatea TV, s-au aliat ca si în alte dãti de partea premierului.
Cãlin Popescu Tãriceanu a defilat mereu cu Dinu Patriciu si nu a ezitat sã dea telefoane la procurorul general sau sã vorbeascã de la tribuna parlamentului în favoarea amicului sãu poltic, cînd acesta era cercetat de procurori. Primul ministru nu a reusit de fapt sã se distanteze de prietenul sãu si sã se poarte ca un sef de guvern si nu ca un subaltern al marelui petrolist. Cînd Traian Bãsescu a spus cã „mafia a ajuns pe masa guvernului“, presedintele s-a referit nu doar la relatiile nefiresti dintre cei doi, ci si la avantajele de care se pare cã au beneficiat si fimele conservatorului Dan Voiculescu, care cumpãrau energie ieftinã de la stat si o revindeau la preturi mari unor companii cu capital majoritar de stat. Lucrurile sînt mult mai complicate, fiindcã legãturile dintre afaceristii cu interese în zona energeticã, dar care detin influente trusturi de presã si politicieni, de diverse culori se tes în pînze nevãzute pe dedesubt, iar Traian Bãsescu a vrut sã facã praf acestã retea mafiotizatã sustinutã chiar de seful guvernului.
Exercitiul pe care îl continuã Cãlin Popescu Tãriceanu a fost practicat în anii anteriori de cabinetul Adrian Nãstase despre care fostul presedinte Ion Iliescu spunea în cuvinte mai blînde cã promoveazã „capitalistii de cumetrie“. Spre deosebire de Iliescu, actualul presedinte s-a luat la trîntã cu cu acesti capitalisti mafiotizati, dar trînta nu este dreaptã fiindcã Traian Bãsescu foloseste instrumentele statului de drept, în vreme ce adversarii sãi pun la lucru un întreg sistem corupt în care au fost atrasi politicieni de rang înalt, afaceristi dubiosi, fosti si actuali lucrãtori din servicii si chiar ziaristi.

Articol afisat de 1851 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Sabina FATI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective