Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
CALENDAR CU SEFA

CALENDAR CU SEFA

• un calendar pe anul în curs pentru „scolerii“ si dascãlii din judet are, la loc de cinste, pe copertã, poza doamnei inspector general Luminita Drexler • fotografia are si o legendã: „Expodidactica, preocupare continuã pentru calitate în învãtãmîntul nemtean. Inspectorul Scolar General Dorina Luminita Drexler deschizînd prima editia a manifestãrii“ • toatã afacerea a costat 80 de milioane de lei vechi fãrã licitatie, pentru cã nu a fost cazul • tirajul a fost de 300 de exemplare •

Obisnuiti sã vedem pe zi ce trece calendare cu un gust din ce în ce mai îndoielnic, cu tot felul de vedete, locale sau mai centrale, îmbrãcate sau mai dezbrãcate, am avut zilele trecute plãcuta surprizã sã sesizãm un astfel de produs cu totul si cu totul deosebit si total opus kitsch-urilor obisnuite: un calendar fãcut de Inspectoratul Scolar, pentru „scolerii“ si dascãlii din judet care are la loc de cinste, pe copertã, poza doamnei inspector general Luminita Drexler. ÃŽn alte pagini, alte imagini legate de învãtãmîntul nemtean si mãretele realizãri din ultima perioadã, din nou o fotografie a doamnei inspector general, dar, ca sã închidem gura cîrcotasilor, orice calendar are un personaj fortã, o vedetã. Cã de obicei nu e seful firmei sau institutiei care plãteste calendarul e o altã problemã. Minorã. Cum minore sînt si alte fapte: cã respectivul calendar a fost fãcut din bani publici, si cã s-ar fi gãsit si firme care sã-l facã la un pret mai mic. Si în loc de calendar poate se gãseau cîtiva copii nevoiasi care aveau mare nevoie de niste caiete. Si ceva carioci, ori creioane colorate.

Un calendar cu totul special a fost scos pe piatã, e drept într-un numãr destul de restrîns, de 300 de exemplare, de Inspectoratul Scolar al judetului Neamt. Zilele anului 2007 sînt însirate pe 12 pagini, fiecare bogatã în fotografii. Pe prima copertã, sefa Inspectoratului Scolar al judetului Neamt are douã poze - instantanee de la inaugurarea a 13 microbuze scolare pe data de 6 decembrie 2006 si de la deschiderea actiunii „Expo-didactica“ de astã varã. ÃŽn fiecare paginã sînt inserate imagini cu realizãrile înregistrate în învãtãmîntul nemtean si alãturi de acestea apare partial steagul Uniunii Europene, din care face parte si România de la 1 ianuarie 2007. Ca sigle, pe fiecare paginã a calendarului apar în stînga stema României si în dreapta a Ministerului Educatiei si Cercetãrii, respectiv a Inspectoratului Scolar Judetean. Toate paginile au acelasi motto, în partea de jos, un citat din Nicolae Iorga - „Sã înveti pentru tine, dar sã stii pentru toti“. Pe prima paginã a calendarului, sefa învãtãmîntului nemtean apare singurã într-o pozã generoasã, la deschiderea primei editii a manifestãrii „Expodidactica“. Si poza are si o legendã: „Expodidactica, preocupare continuã pentru calitate în învãtãmîntul nemtean. Inspectorul Scolar General Dorina Luminita Drexler deschizînd prima editia a manifestãrii“. Pentru a fi cît mai util celor cãrora le-au fost înmînate aceste calendare, pe fiecare paginã sînt însirate evenimentele importante din calendarul Ministerului Educatiei si Cercetãrii. ÃŽn imagini vii sînt prezentate noile fete ale unitãtilor de învãtãmînt, dupã ce au fost reabilitate în perioada în care ISJ Neamt are actuala conducere. Pentru fiecare obiectiv reabilitat sînt prezentate toate datele referitoare la ce s-a fãcut pentru a cãpãta noua fatã.

Calendarele au ajuns în toate scolile nemtene

Inspectoratul Scolar al judetului Neamt a cheltuit 66,6 milioane de lei, plus TVA, adicã 79,254 milioane de lei (vechi) pentru a tipãri 300 de calendare. Dupã cum a declarat inspectorul scolar general Dorina Luminita Drexler, calendarele au fost tipãrite la SC Image Media SRL. Firma nu practicã preturile cele mai mici de pe piatã, în Piatra Neamt tipãrindu-se calendare si cu 120.000 de lei bucata, plus TVA. Conducerea inspectoratului sustine cã „nu a fost necesarã organizarea de licitatie deoarece, conform art. 19 din Ordonanta de Urgentã a Guvernului României nr. 34/2006, autoritatea contractantã are dreptul de a achizitiona direct produse, servicii sau lucrãri în care valoarea de achizitie nu depãseste echivalentul în lei a 5.000 de euro pentru fiecare produs, serviciu sau lucrare. Achizitia s-a realizat pe bazã de document justificativ care, în acest caz, se considerã a fi contract de achizitie publicã, iar obligatia respectãrii prevederilor prezentei ordonante de urgentã se limiteazã numai la prevederile art. 204., alin.2, adicã autoritatea contractantã are obligatia de a asigura obtinerea si pãstrarea documentelor justificative care dovedesc efectuarea oricãrei achizitii publice (facturã fiscalã)“. Calendarele au fost tipãrite la data de 27 decembrie 2006 si au fost distribuite în unitãtile scolare, inspectorilor scolari etc., de cãtre magazinerul ISJ, pe bazã de bon de consum.
Dacã informatiile care pot fi aflate de pe cele 12 pagini ale calendarului le sînt de folos cititorilor, nu se stie cît de utile sînt imaginile, în cazul în care la nivelul conducerii ISJ apare vreo schimbare.

Articol afisat de 2519 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de ciprian la data 01.02.2007 01:17
Dezgustãtor!
8000 RON / 300 calendare
26,6 RON / 1 calendar
2,22 RON / 1 pagina
Scandalos!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective