Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 1 Februarie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Sedinta Consiliului Local Girov, amînatã de „scindare“

Sedinta Consiliului Local Girov, amînatã de „scindare“

• convocatã de primarul comunei, aceasta nu s-a mai tinut pentru cã membrii legislativului nu s-au pus de acord cu privire la locul desfãsurãrii • aceasta a fost amînatã pentru data de 3 februarie, cînd, între alte proiecte, va trebui dezbãtut bugetul pe 2007 •

Legislativul local al comunei Girov ar fi trebuit sã se reuneascã, ieri, în sedintã, întrunirea fiind convocatã de cãtre primarul Vasile Olaru. ÃŽntre cele 6 proiecte de hotãrîri anuntate pe ordinea de zi, douã ar putea fi considerate „cu greutate“: aprobarea bugetului pe 2007 si clarificarea statutului consilierului Vasile Toader, ales local care a intrat sub incidenta Legii antimigratie si, potrivit reglementãrilor, ar trebui sã rãmînã fãrã mandat. Pe de altã parte, un grup de cetãteni din satul Cãciulesti veniserã sã cearã o serie de lãmuriri autoritãtilor, cu privire la situatia izlazului comunal. Sedinta, însã, nu a putut fi organizatã pentru cã membrii legislativului nu s-au pus de acord asupra locului de desfãsurare a sedintei. ÃŽmpãrtiti în douã tabere - fiecare cu motivele sale - o parte, împreunã cu primarul, au asteptat în biroul secretarului comunei, iar cealaltã, alãturi de noul viceprimar, Constantin Tache, în sala de clasã din Scoala Girov, folositã de la începutul actualului mandat pentru asemenea întruniri.
Primarul Vasile Olaru a subliniat cã i-a anuntat cu privire la locul de desfãsurare a întrunirii, adãugînd cã în scoalã nu trebuie organizate întruniri politice. „Odatã ce eu am convocat sedinta, am fixat si anuntat, potrivit legii, si locul de desfãsurare. Viceprimarul a fost anuntat de dimineatã cã sedinta se tine în Primãrie. Cei care nu vor sã vinã aici motiveazã cã în biroul secretarului nu încap nici ei si nici oamenii veniti cu probleme. Lucru care nu este adevãrat pentru cã, începînd din 1996, o parte din sedinte s-au tot tinut în biroul secretarului“, a subliniat seful executivului girovean.
Presedintele de sedintã, Dumitru Sandu, a încercat sã îi reuneascã pe membrii legislativului, ducînd muncã de lãmurire cu cei care s-au încãpãtînat sã rãmînã în scoalã, dar fãrã nici un rezultat.
„Dacã am fi mers în biroul secretarului, reprezentantii sãtenilor nu ar fi avut loc, ci ar fi trebuit sã stea pe hol si sã intre în salã pe rînd“, a declarat viceprimarul Constantin Tache. Dupã mai bine de o orã de asteptare, a fost decisã amînarea sedintei, pentru data de 3 februarie, „dizidentii“, inclusiv viceprimarul, fiind dati ca absenti.
Tensiunile care dominã atmosfera din administratia localã a comunei Girov au apãrut imediat dupã alegeri. Din pãcate, din tot acest rãzboi al orgoliilor nu are nimeni de cîstigat. Alesii locali sînt constienti de acest lucru, iar aceastã concluzie ne-a fost întãritã ascultînd un scurt dialog purtat între doi consilieri. „Am intrat în UE. Cînd vom intra în legalitate?“, s-a întrebat unul dintre acestia. Era o întrebare retoricã, ca semn al nemultumirii fatã de atitudinea colegilor sãi. Dar, a primit rãspuns: „Sîntem în legalitate, dar nu avem întelepciune“.

Articol afisat de 1557 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Iulia IACOB)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Alte Titluri Stiri Alte Titluri
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective