Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Februarie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728    
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 27 Februarie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Doi primari contestă amenzi de 600 milioane de lei

Doi primari contestă amenzi de 600 milioane de lei

• alesii locali din Costisa si Stefan cel Mare au primit cîte 300 milioane de lei vechi amendă de la Autoritatea de Restituire a Proprietătii

Aurel Ciocănel si Victor Andrei, primarii comunelor Costisa si Stefan cel Mare, au contestat în instantă amenzile de cîte 30.000 de lei (300 milioane de lei vechi) primite de fiecare, în sume egale, în urmă cu cîteva luni, de la consilierii Autoritătii Nationale de Restituire a Proprietătii. Considerînd că pedepsele pecuniare le-au fost date pe nedrept, cei doi alesi locali au plătit din buzunarul propriu cîte un avocat care să îi reprezinte în fata judecătorilor. „Primul termen l-am avut în februarie si am primit un altul, pentru luna martie. Am angajat un avocat, pe care îl plătesc din banii proprii. Dar mai bine plătesc avocatul, decît să mă văd nevoit să achit 300 de milioane de lei vechi. Ca să dau banii ăstia, ar trebui să dorm la poartă, să vînd tot ce am. E o sumă care depăseste posibilitătile mele financiare. E greu de crezut că as putea să plătesc vreodată o asemenea sumă“, a declarat Aurel Ciocănel, primarul comunei Costisa.
Nici Victor Andrei, primarul de Stefan cel Mare, nu a stat cu mîinile încrucisate cînd a auzit că ar trebui să strîngă indemnizatia de primar cîtiva ani la rînd ca să lichideze sanctiunea dată de consilierii Autoritătii Nationale de Restituire a Proprietătii. „Am avut termen de judecată si mi-a fost acceptată plîngerea. Amenda asta a picat ca o belea pe capul meu si este nemeritată. Am fost sanctionat pentru neaplicarea a două hotărîri judecătoresti, care au fost emise în 1993 si 1997, pe vremea cînd eu nu eram primar. Cînd instanta a dat cele două solutii, nu a consultat si Primăria Stefan cel Mare, să vadă dacă se face restituirea proprietătii sau nu. Pînă cel tîrziu pe 20 martie trebuie să primesc sentinta, apoi mai am de asteptat 15 zile, cît este perioada de contestatie, după care sper să ies cu bine din această situatie cumplită“, a precizat primarul de Stefan cel Mare, Victor Andrei. Cele două amenzi fabuloase le-au fost aplicate primarilor în timpul unor controale care au durat 20, respectiv 40 de minute.

Amenzi cu conotatie politică

Întîmplător sau nu, cei doi primari amendati sînt membri ai Partidului Social Democrat. Din acest motiv, imediat după aplicarea sanctiunilor, Ioan Munteanu, presedintele PSD Neamt, sustinea că actiunea a fost una organizată, „chitită“ în a-i pune la punct de primarii care au rămas fideli partidului care i-a propulsat în aceste functii. „Situatia în care sînt cei doi primari o consider ca fiind extraordinar de gravă. Ei ar trebui să adune leu cu leu din salarii, timp de doi ani si jumătate, ca să plătească amenzile. Singurul argument pentru care cei doi primari, în calitate de presedinti ai comisiilor locale de fond funciar, au fost sanctionati este că sînt ai Partidului Social Democrat si au refuzat să treacă la partidele portocalii, atunci cînd s-a încercat racolarea lor. În ambele cazuri s-au comis abuzuri, pentru că primarii nu erau presedinti ai comisiilor locale de fond funciar în perioada în care s-au dat sentintele. Iată răsplata Aliantei Dreptate si Adevăr pentru primarii care n-au plecat din PSD“, a declarat presedintele Ioan Munteanu.

Articol afisat de 1305 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective