Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 2 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
HILUX LA SILVIC

HILUX LA SILVIC

• Directia Silvicã Neamt a fost dotatã cu sase supermasini de teren, marca Toyota Hilux • un astfel autovehicul costã aproximativ 1 miliard de lei vechi • masinile ar trebui sã intre în dotarea unor ocoale silvice, însã acest lucru rãmîne de vãzut • în decembrie 2005, Directia Silvicã Neamt a achizitionat alte douã autoturisme de teren • pretul a fost de 66.413 euro •

Silvicultorii nemteni se pot mîndri cu noi achizitii în domeniul auto. Si nu este vorba de masini de orice fel, ci de autovehicule de teren, al cãror pret se învîrte undeva la peste 1 miliard de lei bucata. Fãrã a fi rãutãciosi, trebuie sã recunoastem cã respectivele autovehicule, Toyota Hilux cu cabinã dublã, nu lipsesc din garajele soferilor iubitori ai terenurilor accidentate. Mai trebuie spus cã numai un autoturism de acest gen costã între 28.000 si 31.000 de euro, adicã aproximativ un miliard de lei vechi. Dar ce nu face statul pentru a apãra avutia nationalã?
La Directia Silvicã Neamt au ajuns 6 astfel de autovehicule de teren, iar oficial acestea vor intra în dotarea ocoalelor silvice aflate în subordine. Cum vor fi alese cele 6 ocoale din cele 15 existente, pentru a primi astfel de autovehicule, rãmîne de vãzut. Important este cã, cel putin la nivel declarativ, masinile vor fi „cãlcate“ de pãdurari. „Masinile au fost primite de la Regia Nationalã a Pãdurilor. Nu la noi s-a fãcut licitatia, ci la Bucuresti. Din cîte se stie, acestea au fost luate în leasing si vor intra în dotarea ocoalelor silvice din Neamt“, ne-a declarat un lucrãtor din cadrul Directiei Silvice Neamt. ÃŽn aceste conditii, nu am reusit sã aflãm care a fost pretul de achizitie pentru cele sase masini de teren. Mai mult decît atît, site-ul oficial al RNP-ului nu pomeneste absolut nimic de o astfel de licitatie.
Se stie, însã, cã Directia Silvicã Neamt detine mai multe autoturisme de teren, necesare activitãtilor din domeniul silvic. La sfîrsitul anului 2005, Directia Silvicã Neamt a achizitionat douã autoturisme de teren, valoarea totalã a acestora fiind de 66.413 euro, adicã aproximativ 2,3 miliarde de lei. Cumpãrarea celor douã limuzine s-a fãcut cu aprobarea conducerii de la Bucuresti, fiind absolut necesare în activitatea celor de la Directia Silvicã. Cã ele nu au ajuns în dotarea vreunui ocol silvic, este de la sine înteles. Cele douã masini de teren care au luat loc în parcul auto al Directiei Silvice - ce mai continea, la acea vreme, alte 40 de masini de teren - sînt un Nissan Pathfinder 2.5 DCI, nivel de echipare SE, si o Toyota Land Cruiser 120 3.0l D. Nissan-ul a costat 30.965 euro, iar pentru Toyota, Directia Silvicã a „scos“ din buget fix 35.448 euro.
Cît priveste noile „briliante“ pe patru roti, intrate în parcul auto al silvicultorilor nemteni, putem spune, fãrã a face publicitate producãtorului, cã sînt masini pentru care orice proprietar ar fi invidiat. Toyota Hilux, de regulã este dotatã cu motor diesel si are 102 CP la o capacitate cilindricã de 2.494 centimetri cubi.
Autoturismul, cu tractiune 4X4, are cinci viteze si o capacitate a rezervorului de 77 de litri. Mai trebuie spus cã pretul unui astfel de autovehicul pleacã de la 28.044 euro si ajunge la 31.009 euro, cu toate taxele incluse. Nu stim dacã Regia Nationalã a Pãdurilor a obtinut sau nu un discount, însã ne îndoim cã acei numiti în fruntea RNP-ului nu s-au zbãtut sã obtinã preturi mult mai mici decît cele de catalog, în conditiile în care au cumpãrat un numãr important de astfel de masini.
Si dacã ar fi altfel, ce mare scofalã, mai ales cã, vorba unui pãdurar rãutãcios, „una este sã alergi prin pãdure cu un Aro rãpciugos si alta este sã accelerezi o super masinã de teren de import“.

Articol afisat de 2213 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Daniel MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de silviu la data 02.03.2007 12:45
Foarte bine!!
Haide-ti sa facem un mic calcul. Cat costa un Aro nenorocit pe vremea cand se mai fabricau? Cele cu motorizari Toyota ajungeau la 800 mil. Motor japonez, tabla romaneasca. In 5 ani erau facute praf.
Nu vad care e problema. Ce era sa cumpere Regia? Aro SH?
Treceam zilele trecute pe langa o reprezentata KIA si preturile porneau de la 22.000 euro.
Totusi Toyota e un producator de renume. Nu bagi pe drumuri forestiere orice masina, ca in cativa ani o faci praf.
Ad�ugat de Olga la data 02.03.2007 16:32
Salut!
Pai dragi cititori ,la Directia Silvica le trebuiau tractoare ca sa aiba cu ce fura lemnul ,nu masini scumpe pentru patrula.Asta e o afacere de- a alora de la Regie ,ca doar PNL-ul trebuie sa aiba de unde trage MALAIUL ,deeeee..vin alegerile si astea costa,nu gluma.La cat mai au in sondaje baietii lui Tariceanu,LE TREBUIE SURSA DE BANI NU GLUMA,SI ASA... NU PREA CRED CA O SA LE IASA VOTUL!!!!!!Oricum masina in 2 ani va fi facuta praf ,astia o vor forta aiurea peste tot,vor cara lemne de unde vrei,si nu mai zic CATA MOTORINA O SA SE CARE LA MASINILE PERSONALE!!!
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective