Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 2 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Coadã la analize

Coadã la analize

• sute de persoane s-au cãlcat în picioare la laboratorul de hematologie al centrului medical „Micromedica“ • aglomeratia este cauzatã de faptul cã asiguratii vor sã beneficieze de analize gratuite fãrã sã plãteascã si sã fie siguri cã laboratorul are fonduri •

Sute de nemteni au luat ieri cu asalt centrul medical „Micromedica“ din Piatra Neamt, pentru a beneficia de efectuarea gratuitã a analizelor sîngelui. De teamã ca nu cumva sã ajungã la laborator cînd fondurile alocate de cãtre Casa de Asigurãri de Sãnãtate (CAS) Neamt au fost deja epuizate si sã fie pusi în situatia de a plãti acest tip de investigatii paraclinice, peste 300 de persoane au venit aici încã din prima zi a lunii. Si pentru cã la acest centru medical de regulã este aglomeratie, iar recoltarea sîngelui se face dimineata, pe nemîncate, din dorinta de a fi siguri cã rezolvã problema pentru care au plecat de acasã, oamenii au venit la laborator cu noaptea în cap, adicã de pe la ora 4. Pentru a evita discutiile neprincipiale cu pacientii nemultumiti si pentru ca eficienta sã fie maximã personalul acestui centru medical a venit la serviciu de la 5.
„La laborator este aglomeratie la fiecare început de lunã, pentru cã sînt foarte multi oameni bolnavi care îsi cautã de sãnãtate, se duc la medicul de familie sau la specialist si primind bilet de trimitere pentru efectuarea analizelor vor sã rezolve cît mai repede, pentru ca diagnosticarea si începerea tratamentul sã fie fãcute în timp cît mai scurt. Cum sînt sãraci si amãrîti, dar si pentru au acest drept, în virtutea contributiei la asigurãri de sãnãtate, bineînteles cã oamenii vor sã beneficieze gratuit de aceste investigatii de laborator. Fondurile alocate de Casa de Asigurãri de Sãnãtate sînt suficiente, dar din cauza adresabilitãtii foarte mari, se terminã pa la jumãtatea lunii“, a declarat Dorel Botez, administratorul firmei „Micromedica“. Aceeasi sursã citatã a declarat cã laboratoarele acestui centru medical care functioneazã în Piatra Neamt, Roman, Tîrgu Neamt, Bicaz, Borca, Grinties, s-au prezentat ieri pentru efectuarea analizelor sîngelui aproximativ 900 de persoane.
Unul dintre motivele pentru care aici este aglomeratie este acela cã acest laborator nu face programãri si nu lucreazã pe baza unei liste de asteptare, asa cum fac ceilalti furnizori particulari de servicii medicale paraclinice de acest fel, ci îsi poate face analizele exact în ziua în care se prezintã orice persoanã.
ÃŽn ciuda faptului cã lucreazã pe bazã de programare, ieri a fost aglomeratie si la laboratoarele centrelor medicale „Popîrlan“, „Biomedica“, „Dasimed“ din Piatra Neamt, deoarece în cazul urgentelor si gravidelor nu se apeleazã la liste de asteptare. Acestea au fost puse în aplicare la recomandarea CAS Neamt, pentru a se evita aglomeratia si panica în rîndul asiguratilor.
Forul plãtitor a încheiat anul acesta contract cu sapte furnizori de servicii medicale paraclinice - analize hematologice si investigatii radiologice - din judet dar si cu ambulatoriile de specialitate care functioneazã în cadrul spitalelor din Piatra Neamt, Romna, Tîrgu Neamt, Bicaz.

Articol afisat de 2122 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lãcrãmioara ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective