Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 culise.ro
 grazie.ro
 odeon.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 2 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Coadă la analize

Coadă la analize

• sute de persoane s-au călcat în picioare la laboratorul de hematologie al centrului medical „Micromedica“ • aglomeratia este cauzată de faptul că asiguratii vor să beneficieze de analize gratuite fără să plătească si să fie siguri că laboratorul are fonduri •

Sute de nemteni au luat ieri cu asalt centrul medical „Micromedica“ din Piatra Neamt, pentru a beneficia de efectuarea gratuită a analizelor sîngelui. De teamă ca nu cumva să ajungă la laborator cînd fondurile alocate de către Casa de Asigurări de Sănătate (CAS) Neamt au fost deja epuizate si să fie pusi în situatia de a plăti acest tip de investigatii paraclinice, peste 300 de persoane au venit aici încă din prima zi a lunii. Si pentru că la acest centru medical de regulă este aglomeratie, iar recoltarea sîngelui se face dimineata, pe nemîncate, din dorinta de a fi siguri că rezolvă problema pentru care au plecat de acasă, oamenii au venit la laborator cu noaptea în cap, adică de pe la ora 4. Pentru a evita discutiile neprincipiale cu pacientii nemultumiti si pentru ca eficienta să fie maximă personalul acestui centru medical a venit la serviciu de la 5.
„La laborator este aglomeratie la fiecare început de lună, pentru că sînt foarte multi oameni bolnavi care îsi caută de sănătate, se duc la medicul de familie sau la specialist si primind bilet de trimitere pentru efectuarea analizelor vor să rezolve cît mai repede, pentru ca diagnosticarea si începerea tratamentul să fie făcute în timp cît mai scurt. Cum sînt săraci si amărîti, dar si pentru au acest drept, în virtutea contributiei la asigurări de sănătate, bineînteles că oamenii vor să beneficieze gratuit de aceste investigatii de laborator. Fondurile alocate de Casa de Asigurări de Sănătate sînt suficiente, dar din cauza adresabilitătii foarte mari, se termină pa la jumătatea lunii“, a declarat Dorel Botez, administratorul firmei „Micromedica“. Aceeasi sursă citată a declarat că laboratoarele acestui centru medical care functionează în Piatra Neamt, Roman, Tîrgu Neamt, Bicaz, Borca, Grinties, s-au prezentat ieri pentru efectuarea analizelor sîngelui aproximativ 900 de persoane.
Unul dintre motivele pentru care aici este aglomeratie este acela că acest laborator nu face programări si nu lucrează pe baza unei liste de asteptare, asa cum fac ceilalti furnizori particulari de servicii medicale paraclinice de acest fel, ci îsi poate face analizele exact în ziua în care se prezintă orice persoană.
În ciuda faptului că lucrează pe bază de programare, ieri a fost aglomeratie si la laboratoarele centrelor medicale „Popîrlan“, „Biomedica“, „Dasimed“ din Piatra Neamt, deoarece în cazul urgentelor si gravidelor nu se apelează la liste de asteptare. Acestea au fost puse în aplicare la recomandarea CAS Neamt, pentru a se evita aglomeratia si panica în rîndul asiguratilor.
Forul plătitor a încheiat anul acesta contract cu sapte furnizori de servicii medicale paraclinice - analize hematologice si investigatii radiologice - din judet dar si cu ambulatoriile de specialitate care functionează în cadrul spitalelor din Piatra Neamt, Romna, Tîrgu Neamt, Bicaz.

Articol afisat de 1838 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Lăcrămioara ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective