Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
ELEVI MORTI

ELEVI MORTI

• doi tineri, elevi la Liceul Bicaz, au murit ieri dupã-amiazã într-un cumplit accident de circulatie, în comuna Tarcãu • ei se deplasau cu o masinã Dacia dinspre Piatra Neamt spre Bicaz • soferul, care avea permis de 4 luni, circula cu vitezã excesivã, iar în urma unei depãsiri riscante a scãpat masina de sub control • Dacia a intrat în coliziune cu un TIR •

O adevãratã tragedie, soldatã cu moartea a doi tineri, un bãiat de 19 ani si o fatã de 11 ani, a avut loc, ieri, 8 martie, în jurul amiezii, în comuna Tarcãu, la cîteva sute de metri de iesirea din orasul Bicaz. Victimele, Daniel Pãun, din Bicaz, si Roxana Voides, din Bicazu Ardelean, ambii elevi la liceul din Bicaz. Cei doi se aflau în autoturismul Dacia înmatriculat BT 02 RJK care se deplasa pe DN 15, dinspre Piatra Neamt spre Bicaz. La volan se afla Daniel Pãun, tînãrul avînd o experientã în conducere de... 4 luni. Din declaratiile martorilor reiese cã tînãrul conducea cu vitezã excesivã, iar la un moment dat s-a angajat într-o depãsire periculoasã. Asa s-a ajuns ca el sã scape de sub control masina, a atins stratul de criblurã de pe marginea carosabilului si a intrat în derapaj. Spre nesansa sa, n-a reusit sã redreseze automobilul, iar din fatã se apropia un autotren, înmatriculat MS 07 KAW. Chiar dacã soferul TIR-ului a încercat sã evite impactul, apãsînd puternic frîna, accidentul nu a mai putut fi evitat, autoturismul Dacia circulînd cu o vitezã foarte mare. În aceste conditii, autoturismul a intrat în coliziune cu autocamionul. În urma impactului, autoturismului i-a fost schimbatã directia de mers, astfel încît nimeni nu-si putea închipui cã Dacia venea dinspre Piatra Neamt crezînd cã soferul acesteia se angajase într-o depãsire periculoasã. Coliziunea dintre cele douã autovehicule s-a soldat cu rãnirea deosebit de gravã a celor doi tineri. Primii care au ajuns la fata locului au fost politistii din Bicaz. În scurt timp, ei au fost urmati de douã ambulante, al cãror personal medical a acordat primul ajutor. Desi cei doi tineri se mai aflau încã în viatã, ei n-au putut fi scosi din habitaclul autoturismului, fiind prinsi între fiarele contorsionate ale masinii. Astfel, a mai trecut o jumãtate de orã pînã cînd echipajul de descarcerare a ajuns la locul accidentului. Cele douã victime, aflate în comã profundã, au fost transportate la Spitalul Judetean de Urgentã Neamt.
Investigatiile medicale efectuate aici au arãtat cã ambii tineri au suferit numeroase traumatisme extem de grave la nivelul întregului corp si se aflau în stop cardio-respirator. În ciuda manevrelor de resuscitare aplicate, nici unul dintre tineri nu a mai putut fi salvat. Corpurile lor neînsufletite au fost transportate la Serviciul Medicinã Legalã Neamt, în vederea efectuãrii necropsiei.
Soferul autocamionului implicat în accident, socat de cele întîmplate, a declarat: „Mergeam spre Piatra Neamt, cînd am observat cã din sens invers un autoturism Dacia aflat în derapare se îndreaptã spre mijlocul soselei, amenintînd sã intre pe contrasens. Am frînat astfel încît în momentul impactului masina pe care o conduceam avea o vitezã foarte micã. Din nefericire izbitura s-a produs, iar rezultatul s-a vãzut“.
ÃŽn urma cercetãrilor preliminare, politistii Serviciului circulatie au stabilit cã vinovat de producerea accidentului este soferul autoturismului Dacia. „Tînãrul care conducea Dacia, desi avea putinã experientã în conducere, mergea cu vitezã excesivã. Conform celor declarate de martori, soferul Daciei s-a angajat în depãsirea unei alte masini si nu a reusit sã se redreseze la timp. Din cauza vitezei excesive, la revenirea pe banda sa de mers, autoturismul a prins griblura de pe margine. ÃŽn aceste conditii, masina a intrat în tangaj, ajungînd pe contrasens, unde a intrat în coliziune cu un TIR care se deplasa regulamentar din sens opus. Impactul a fost deosebit de violent si nu s-a mai putut face nimic pentru salvarea victimelor“, a declarat un ofiter din cadrul Politiei Rutiere.

Articol afisat de 3662 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Monica NEAMTU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective