Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cadre medicale sanctionate

• reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat Neamt au efectuat, luna trecutã, 404 actiuni de îndrumare si control în unitãti cu diverse profiluri de activitate • pentru abaterile constatate, au fost aplicate 17 de amenzi, 11 dintre ele fiind aplicate în sectii ale spitalelor •

36 de sectii care functioneazã în spitalele din judet au fãcut obiectul unor controale de specialitate efectuate în cursul februarie de cãtre inspectorii sanitari din cadrul Autoritãtii de Sãnãtate Publicã Neamt, pe linie de igienã si prevenire a infectiilor nosocomiale (intraspitalicesti). În toate sectiile inspectate au fost verificate efectuarea curãteniei generale si curente, modul de colectare si depozitare a deseurilor cu potential septic si întepãtor, de sterilizare a instrumentarului medical, au fost verificate prin sondaj 200 de foi de observatie. În sectiile Obstetricã, Nou-Nãscuti, Chirurgie, unde existã risc crescut de aparitie a infectiilor specifice spitalului, au fost prelevate probe microbiologice.
Conform precizãrilor fãcute de cãtre doctor Elena Mucilenita, sefa Inspectiei Sanitare de Stat, au fost sanctionate nereguli precum neefectuarea curãteniei curente, neîntretinerea corespunzãtoare a grupurilor sanitare, colectarea si depozitarea incorectã a deseurilor cu potential septic si întepãtor, neinstituirea si neaplicarea mãsurilor de prevenire a bolilor transmisibile, neefectuarea corespunzãtoare a sterilizãrii instrumentarului medical conform normelor sanitare în vigoare. În consecintã, au fost aplicate 11 amenzi în valoare totalã de 51 de milioane de lei.
În februarie, reprezentantii Inspectiei Sanitare au efectuat 404 actiuni de îndrumare si control în unitãti sanitare, unitãti de învãtãmînt, societãti cu profil alimentar, unitãti de prestãri servicii.
Abaterile cel mai des constatate au vizat colectarea si evacuarea necorespunzãtoare a apelor reziduale, lipsa apei reci si calde, starea igienico-sanitarã necorespunzãtoare a spatiilor (pereti afumati, cu urme de mucegai sau cu infiltratii ale apelor meteorice, prezenta mobilierului degradat si prãfuit).
Au fost aplicate 17 amenzi, în valoare de 79 de milioane de lei. 11 dintre acestea au fost date în unitãtile sanitare, iar sase - pentru neefectuarea controlului medical periodic al personalului angajat în unitãti de desfacere a produselor alimentare si de alimentatie publicã. A fost suspendatã temporar activitatea în 12 unitãti alimentare si de alimentatie publicã.

Articol afisat de 1370 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective