Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cãutare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareÎnregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Optiuni Paginã Optiuni paginã
Adaugã in Favorites Adaugã in Favorites
Seteazã Paginã de start Seteazã Paginã de start
Tipãreste pagina Tipãreste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Martie 2007
Tipreste articolul - Varianta pentru imprimant Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cadre medicale sanctionate

• reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat Neamt au efectuat, luna trecut, 404 actiuni de ndrumare si control n unitti cu diverse profiluri de activitate • pentru abaterile constatate, au fost aplicate 17 de amenzi, 11 dintre ele fiind aplicate n sectii ale spitalelor •

36 de sectii care functioneaz n spitalele din judet au fcut obiectul unor controale de specialitate efectuate n cursul februarie de ctre inspectorii sanitari din cadrul Autorittii de Sntate Public Neamt, pe linie de igien si prevenire a infectiilor nosocomiale (intraspitalicesti). n toate sectiile inspectate au fost verificate efectuarea curteniei generale si curente, modul de colectare si depozitare a deseurilor cu potential septic si nteptor, de sterilizare a instrumentarului medical, au fost verificate prin sondaj 200 de foi de observatie. n sectiile Obstetric, Nou-Nscuti, Chirurgie, unde exist risc crescut de aparitie a infectiilor specifice spitalului, au fost prelevate probe microbiologice.
Conform precizrilor fcute de ctre doctor Elena Mucilenita, sefa Inspectiei Sanitare de Stat, au fost sanctionate nereguli precum neefectuarea curteniei curente, nentretinerea corespunztoare a grupurilor sanitare, colectarea si depozitarea incorect a deseurilor cu potential septic si nteptor, neinstituirea si neaplicarea msurilor de prevenire a bolilor transmisibile, neefectuarea corespunztoare a sterilizrii instrumentarului medical conform normelor sanitare n vigoare. n consecint, au fost aplicate 11 amenzi n valoare total de 51 de milioane de lei.
n februarie, reprezentantii Inspectiei Sanitare au efectuat 404 actiuni de ndrumare si control n unitti sanitare, unitti de nvtmnt, societti cu profil alimentar, unitti de prestri servicii.
Abaterile cel mai des constatate au vizat colectarea si evacuarea necorespunztoare a apelor reziduale, lipsa apei reci si calde, starea igienico-sanitar necorespunztoare a spatiilor (pereti afumati, cu urme de mucegai sau cu infiltratii ale apelor meteorice, prezenta mobilierului degradat si prfuit).
Au fost aplicate 17 amenzi, n valoare de 79 de milioane de lei. 11 dintre acestea au fost date n unittile sanitare, iar sase - pentru neefectuarea controlului medical periodic al personalului angajat n unitti de desfacere a produselor alimentare si de alimentatie public. A fost suspendat temporar activitatea n 12 unitti alimentare si de alimentatie public.

Articol afisat de 959 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L ILISESCU)
Adaug comentariul tu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Powered by SiteManager CMS
©2003-2006 Drepturile de autor asupra întregului continut al acestui site apartin în totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalã sau partialã a materialelor este permisã numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective