Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
RSS News Feed - Monitorul de Neamt Retele Sociale si RSS
RSS - Monitorul de Neamt
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Monitorul Neamt
 Judetul Neamt
 rochii.ro
 fantastic.ro
 sarcasm.ro
 helen.ro
 cojoc.ro
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 9 Martie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

Cadre medicale sanctionate

• reprezentantii Inspectiei Sanitare de Stat Neamt au efectuat, luna trecută, 404 actiuni de îndrumare si control în unităti cu diverse profiluri de activitate • pentru abaterile constatate, au fost aplicate 17 de amenzi, 11 dintre ele fiind aplicate în sectii ale spitalelor •

L. ILISESCU

36 de sectii care functionează în spitalele din judet au făcut obiectul unor controale de specialitate efectuate în cursul februarie de către inspectorii sanitari din cadrul Autoritătii de Sănătate Publică Neamt, pe linie de igienă si prevenire a infectiilor nosocomiale (intraspitalicesti). În toate sectiile inspectate au fost verificate efectuarea curăteniei generale si curente, modul de colectare si depozitare a deseurilor cu potential septic si întepător, de sterilizare a instrumentarului medical, au fost verificate prin sondaj 200 de foi de observatie. În sectiile Obstetrică, Nou-Născuti, Chirurgie, unde există risc crescut de aparitie a infectiilor specifice spitalului, au fost prelevate probe microbiologice.
Conform precizărilor făcute de către doctor Elena Mucilenita, sefa Inspectiei Sanitare de Stat, au fost sanctionate nereguli precum neefectuarea curăteniei curente, neîntretinerea corespunzătoare a grupurilor sanitare, colectarea si depozitarea incorectă a deseurilor cu potential septic si întepător, neinstituirea si neaplicarea măsurilor de prevenire a bolilor transmisibile, neefectuarea corespunzătoare a sterilizării instrumentarului medical conform normelor sanitare în vigoare. În consecintă, au fost aplicate 11 amenzi în valoare totală de 51 de milioane de lei.
În februarie, reprezentantii Inspectiei Sanitare au efectuat 404 actiuni de îndrumare si control în unităti sanitare, unităti de învătămînt, societăti cu profil alimentar, unităti de prestări servicii.
Abaterile cel mai des constatate au vizat colectarea si evacuarea necorespunzătoare a apelor reziduale, lipsa apei reci si calde, starea igienico-sanitară necorespunzătoare a spatiilor (pereti afumati, cu urme de mucegai sau cu infiltratii ale apelor meteorice, prezenta mobilierului degradat si prăfuit).
Au fost aplicate 17 amenzi, în valoare de 79 de milioane de lei. 11 dintre acestea au fost date în unitătile sanitare, iar sase - pentru neefectuarea controlului medical periodic al personalului angajat în unităti de desfacere a produselor alimentare si de alimentatie publică. A fost suspendată temporar activitatea în 12 unităti alimentare si de alimentatie publică.

Articol afisat de 1208 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
()
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Opinii Stiri Opinii
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Premium UK domain names
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totalĂŁ sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective