Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 27 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Minor spãrgãtor în serie, în „plasa“ legii

• acesta a comis mai multe furturi în locuinte din Pipirig, Vînãtori si Tîrgu Neamt • pãgubitii, patru la numãr, s-au constituit pãrti civile, solicitînd daune •

Cristian Mihai, în vîrstã de 16 ani, din comuna Vînãtori-Neamt, a fost trimis în judecatã de procurorii tîrgnemteni, sub aspectul sãvîrsirii infractiunii de furt calificat. În sarcina adolescentului sînt retinute patru furturi din locuintã si dintr-o unitate de alimentatie publicã, fapte comise în lunile octombrie si noiembrie 2006.
La data de 27 octombrie 2006, în timp ce se afla pe raza comunei Pipirig, s-a hotãrît sã sustragã bunuri din locuinta unei familii. L-a vãzut pe proprietar dormind cu televizorul deschis, a escaladat gardul curtii si a pãtruns în casã pe un geam, iar din interior a sustras un cutit de vînãtoare si un portmoneu. Apoi, a iesit pe acelasi geam pe care pãtrunsese în locuintã. A mers, apoi, la un local din Pipirig, a cãutat în portofel si a gãsit suma de 330.000 lei vechi si actele de identitate ale proprietarului si sotiei sale. Documentele au fost restituite în cursul urmãririi penale, dar pãgubitul a pretins cã avea 730 ron în portofel.
ÃŽn noaptea de 27 spre 28 octombrie, bãiatul a fortat cu un topor, pe care-l avea la el, usa de acces în localul PF „Scutariu Daniela“ din satul Dolhesti, comuna Pipirig. De aici a furat suma de 130 ron si o sticlã cu suc, a consumat douã beri fãrã alcool si chipsuri, dupã care a plecat aruncînd toporul într-un pîrîu.
Într-o altã searã din octombrie, trecea prin dreptul locuintei lui H.E., din Tîrgu Neamt, si a observat cã luminile erau stinse. A sãrit gardul, a urcat pe un zid si a ajuns la balconul casei, a intrat pe o usã lãsatã descuiatã, iar dintr-o camerã a sustras un aparat video, o casetã si o sticlã de sampanie, iar dintr-o altã camerã a sterpelit un copiator si o dischetã, le-a pus într-o sacosã, dupã care a iesit pe unde intrase. Prejudiciul a fost recuperat în timpul urmãrii penale, mai putin aparatul video.
În noaptea de 19/ 20 noimebrie 2006, în jurul orei 3, s-a deplasat la locuinta unui cetãtean din satul Lunca, comuna Vînãtori Neamt cu intentia de a sustrage bunuri, stiind cã proprietarii sînt plecati din tarã. A escaladat gardul împrejmuitor si a încercat sã pãtrundã în casã cu ajutorul unei scãri, dar nu a reusit. A spart un geam de la usa de acces, a pãtruns în casã, iar pentru a se orienta, a aprins bete de chibrit. A comutat siguranta de la panoul electric, apoi a fortat usile camerelor si a sustras un aparat video, o boxã audio si o combinã muzicalã Sony. În bucãtãrie a consumat un grape-fruit, dupã care a plecat. Dupã ce a parcurs circa 30 metri, a constatat cã încãrcãtura era prea grea, motiv pentru care a adandonat majoritatea lucrurilor furate si a pãstrat doar combina pe care a lãsat-o la un prieten, fãrã a-i spune de unde o avea. Prejudiciul a fost recuperat partial, iar proprietarul s-a constituit parte civilã cu 1.000 ron - contravaloarea usilor stricate. Pe parcursul cercetãrilor, s-au efectuat perchezitii domiciliare la trei persoane din anturajul hotului, unde au fost descoperite o parte din bunurile furate de acesta. Învinuitul a fost supus unei expertize medico-legale psihiatrice, constatîndu-se cã are discernãmînt critic prezent si poate fi tras la rãspundere pentru faptele sale. Cei patru pãgubiti s-au constituit pãrti civile în procesul penal, pretinzînd în total aproape 30 de milioane de lei vechi, daune materiale.

Articol afisat de 2162 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Ramona AANEI)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective