Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sport 27 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
„Lumea vrea sã ne vadã si altfel decît la televizor“

„Lumea vrea sã ne vadã si altfel decît la televizor“

• declaratia apartine lui Bogdan Lobont care s-a referit la felul în care suporterii s-au manifestat în ziua venirii nationalei la Piatra Neamt • Adi Mutu a recunoscut cã nu se astepta sã joace împotriva Luxemburgului în orasul moldav • în ceea ce priveste conditiile, jucãtorii nationalei au rãmas uimiti de ceea ce oferã arena pietreanã •

Adrian Mutu, decarul si cãpitanul echipei nationale de fotbal a României, a avut numai cuvinte de laudã pentru organizarea de la Piatra Neamt a meciului cu Luxemburg, în cadrul preliminariilor EURO 2008. A recunoscut cã nu se astepta sã vinã sã joace tocmai aici un meci oficial al selectionatei tricolore. „Nu mã asteptam sã venim aici. Am citit pe convocare cã la Piatra Neamt vom juca acest meci“, a declarat starul Fiorentinei, care nu mai ajunsese în orasul de la poalele Pietricicãi de 9 ani. De asemenea, jucãtorul „crescut“ de FC Arges si care apoi a trecut pe la Dinamo, Inter Milano, Verona, Parma, Juventus Torino si Chelsea Londra a rãmas impresionat si de conditiile de la stadion. „La stadion, conditiile sînt dintre cele mai bune, terenul aratã bine. Nici în Olanda nu am întîlnit astfel de vestiare. Acolo, erau de doi pe doi. Avem toate conditiile de a face un meci mare miercuri“, a mai spus Mutu. Cît priveste primirea fãcutã de suporterii moldoveni, jucãtorul a tinut sã precizeze cã îl bucurã comportamentul civilizat al acestora si cã stia de vînzarea tuturor biletelor încã de joia trecutã, dar cã nu se astepta sã fie oameni asa multi si la aeroport la Bacãu, la hotel, si la antrenamentul de duminicã searã. „Ne bucurã sã vedem cã la un antrenament avem 3-4.000 de spectatori. Astea însemnã cã lumea vrea sã ne vadã si altfel decît la televizor“, a comentat Bogdan Lobont felul în care suporterii s-au manifestat în ziua venirii nationalei la Piatra Neamt. La conferinta de presã nu a fost trecut cu vederea nici subiectul „Cristi Chivu“. Adrian Mutu a spus despre colegul si prietenul sãu cã este mai bine pentru el sã fie la Roma, unde sã-si continue programul de refacere, pentru ca fundasul lui AS Roma sã poatã reveni cît mai repede pe gazon. „De Cristi este mare nevoie peste douã luni, în dubla cu Slovenia. Acum, însã, este mai bine pentru el sã stea la Roma si sã îsi vadã de program, decît sã fi stat în tribunã la Piatra Neamt. Este destul de frig si cred cã i-ar fi fost greu sã stea în aer liber sã vadã meciul. A fãcut si asa mult venind în Olanda“, a fost de pãrere Mutu.

Iencsi s-a întretinut cu Lobont

Bogdan Lobont a arãtat cã stie care este situatia echipei locale, Ceahlãul, si despre greutãtile din campionat. Portarul lui Dinamo a spus asistentei cã nationala a fost vizitatã de fostul component al acesteia, pietreanul Adrian Iencsi, care a urat selectionatilor multã baftã. „Multumim de vizitã. Am stat cu el cam 45 de minute si i-am urat multã baftã în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Cred cã Piatra Neamt meritã o echipã în Liga I, avînd în vedere ce stadion are si ce suporteri“, a precizat Lobont.
Mutu a dat asigurãri cã va fi prezent în teren în jocul cu Luxemburg, dupã ce duminicã searã a lipsit de la sedinta de pregãtire programatã de Victor Piturcã. Jucãtorul a recunoscut cã a acuzat cîteva lovituri din timpul partidei cu Olanda si cã a ales sã nu intre pe teren la mai putin de 24 de ore. Dintre ceilalti jucãtori, au lipsit Codrea si Rat, care nu au fãcut deplasarea, în timp ce titularii de la Rotterdam, Goian, Contra, Tamas, Cocis, Marica, Lobont, Nicolitã au fãcut numai alergãri si miscãri de mentinere a tonusului. Ceilalti au primit pentru cîteva minute acceptul de a lovi si mingea, asa cum si Dani Coman s-a antrenat în altã zonã a terenului cu antrenorul de portari al nationalei, Gabi Boldici. „Voi fi în teren la jocul cu Luxemburg, chiar dacã duminicã seara nu am participat la antrenamente“, a dat lãmuriri Adrian Mutu. Toatã miscarea de la stadion, de duminicã searã, s-a fãcut sub privirile a aproximativ 4.000 de suporteri veniti sã aibã primul contact cu nationala lui Victor Piturcã.

Momentul Bergenbier

Jucãtorii nationalei au multumit, ieri, si partenerului Bergenbier pentru cã este de 9 ani alãturi de Federatia Românã de Fotbal. „Acest parteneriat a început în 1998, atunci cînd am debutat si eu la nationalã. Le multumim celor de la Bergenbier pentru cã au fost alãturi de noi si în momentele mai grele, cauzate în special de necalificãrile la turneele finale ale campionatelor europene si mondiale“, a declarat Lobont. Adrian Mutu a tinut sã precizeze cã partenerul Bergenbier a ajutat FRF sã creeze cele mai bune conditii nationalei tricolore si sã rãmînã lîngã selectionata României si atunci cînd s-au ratat obiective. Liviu Irimia, director de marketing al firmei Interbrew, producãtorul Bergenbier, a felicitat nationala pentru rezulatul obtinut în Olanda si a prezentat, apoi, noua campanie „Ziua bãrbatului“. ÃŽn videoclipurile prezentate, au putut fi vãzute imagini de legendã ale fotbalului românesc si felul în care suporterii, alãturi de Bergenbier, s-au bucurat pentru acestea. Mutu si Lobont s-au amuzat atunci cînd a rulat videoclipul cu Lupescu, Rãdoi, Lobont si Codrea, care au prezentat motivele pentru care în România ar trebui sã existe „Ziua bãrbatului“. „ÃŽn Italia, unde locuiesc, existã o asa zi si mi se pare normal sã fie si în România. Dacã va fi o astfel de zi si în România, mi-ar ajunge dragostea sotiei mele drept cadou“, a spus Mutu.
Liviu Irimia a spus cã, din data de 20 martie, cînd s-a deschis campania „Ziua bãrbatului“, 45.000 de votanti au fost de acord cu stabilirea unei astfel de zile. „Sîntem mîndri cã avem ca partener pe Bergenbier. Au trecut nouã ani, va mai trece încã unul si cred cã la finalul actualei colaborãri vom deschide noi porti. Au fost alãturi de noi si cînd eram o prezentã constantã la turnee finale, dar si cînd am ratat calificãri, iar de aceea cred cã meritã toate felicitãrile“, a declarat Ionut Lupescu, director în cadrul FRF.
Echipa nationalã a efectuat, asearã, un antrenament la Stadionul Ceahlãul, iar astãzi va face altul. Tot asearã, selectionata Luxemburgului era asteptatã, în jurul orei 19, la Piatra Neamt, mîine fiind programat antrenamentul oficial.

Articol afisat de 2010 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Marcel MIHALCEA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective