Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Martie 2007
LMMJVSD
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 27 Martie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
S-a dus Dreptatea si Adevãrul

S-a dus Dreptatea si Adevãrul

• liberalii si democratii considerã cã Alianta D.A. a murit si se acuzã reciproc de crimã • se prefigureazã un Guvern strict liberal • PNL i-a cerut premierului sã nu mai tolereze atacuri în interiorul Guvernului, iar Tãriceanu a pus conditia plecãrii ministrilor Blaga, Macovei si Berceanu • PD nu este de acord si se pregãteste de transfer în Opozitie •

Alianta Dreptate si Adevãr a murit. ÃŽncã nu i s-a emis certificatul de deces, dar aparatele care au mentinut-o în viatã pînã acum au fost deconectate ieri, dupã runda de discutii PNL-PD. Liderii celor douã partide componente se acuzã reciproc de crimã. Presedintele PNL, Cãlin Popescu Tãriceanu, a declarat cã decesul Aliantei a fost „initiat cu multã grijã“ de democrati, în momentul în care au ales sã participe pe liste separate la europarlamentare. Presedintele PD, Emil Boc, a declarat cã democratii sînt pregãtiti atît pentru guvernare, cît si pentru Opozitie, iar, în cazul unei eventuale rupturi, PD va fi „adevãratul continuator al mesajului Aliantei DA“. Pozitiile oficiale ale celor doi presedinti au fost imediat preluate ca literã de lege de reprezentantii din teritoriu. ÃŽntrebat dacã a murit Alianta Dreptate si Adevãr, presedintele PD Neamt si, totodatã, co-presedinte al Aliantei la Neamt, Marius Rogin, a spus cã este prematurã punerea unui verdict. „Partidul Democrat îsi pãstreazã linia si nu va iesi de la guvernare decît dacã va fi dat afarã de PNL, caz în care vom considera ca încheiat contractul Aliantei Dreptate si Adevãr si fiecare partid va cãuta sã se regrupeze. Partidul Democrat exclude orice colaborare cu PSD, prin urmare variantele existente pentru noi sînt fie sã rãmînem la guvernare alãturi de PNL respectînd protocolul Aliantei, fie sã trecem în Opozitie“, a declarat deputatul Marius Rogin.

„Premierul trebuie sã ia o atitudine foarte clarã“

De partea cealaltã, senatorul Norica Nicolai, în calitate de presedinte interimar al PNL Neamt, vicepresedinte PNL si co-presedinte al Aliantei la Neamt, spune ce zice premierul Tãriceanu: Alianta a murit. „Noi i-am cerut lui Cãlin Popescu Tãriceanu sã gãseascã repede o solutie, pentru cã nu se mai poate sã avem conflicte în interiorul Guvernului, sã nu functioneze institutiile statului. Singura conditie pusã de noi ca sã rãmînem împreunã cu PD a fost sã îsi schimbe cei trei ministri - Radu Berceanu, Monica Macovei si Vasile Blaga. Ei nu vor si nici nu au putut oferi garantie cã vor termina cu atacurile si mistocãrelile. Dacã premierul Tãriceanu a spus cã Alianta este moartã, probabil asa este. Cert este cã premierul trebuie sã ia o atitudine foarte clarã“, a declarat Norica Nicolai.
Liberalii si democratii s-au întîlnit ca pãrti ale Aliantei, dupã care fiecare grupare a discutat separat, ieri, despre ce vor face în viitor. La final, lucrurile au rãmas... ca-n garã, fiecare parte spunînd cã cealaltã este de vinã. Tãriceanu a sustinut cã PD a boicotat actul guvernamental si a anuntat cã se va gîndi la o nouã formulã a Cabinetului, una în care probabil democratii nu vor mai avea loc. Ca reactie, democratul Emil Boc a precizat cã democratii au venit în bloc la guvernare si tot în bloc vor pleca. Prin urmare, PD nu se gîndeste sã-si retragã cei trei minstri, considerînd cã pretentiile liberalilor în acest sens sînt doar „un pretext pentru a scoate PD de la guvernare“. Democratii au dorit sã stie dacã restructurarea guvernamentalã se va face cu sau fãrã ei. Liberalii au replicat cã nu mai gãsesc în PD un partener de discutie. Lucrurile sînt departe de a se clarifica. Ceea ce se vede, însã, de departe este faptul cã, la mai bine de doi ani de zile de cînd Alianta a convins jumãtate din electorat cã e vremea schimbãrii, tot ce s-a ales din asta a fost circul si praful de pe tobã.

Articol afisat de 2120 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Dana OSTAHIE)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective