Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

4,35 hectare de gropi, pe drumurile judetene

• reprezentantii Consiliului Judetean Neamt au stabilit care sînt drumurile jduetene cu cele mai multe gropi, pe care se va interveni în acest an • licitatia electronicã a fost cîstigatã de societatea Drupo • acum este perioada de contestatii •

Drumurile judetene reprezentative din Neamt înglobeazã 4,35 hectare de gropi. Altfel spus, gãurile din asfalt, puse una lîngã alta, însumeazã o suprafatã de 43.500 de metri pãtrati. Dupã cum reiese dintr-o statisticã întocmitã de reprezentantii Consiliului Judetean Neamt, cel mai spart drum din judet este cel care face legãtura între localitãtile Silistea si Secuieni, care are gropi pe 8.000 de metri pãtrati, cel dintre Români si Fãurei - 5.000 de metri pãtrati, Tazlãu si Mãnãstirea Horatia - 5.000 de metri pãtrati, Horia si Mãrgineni - 4.000 de metri pãtrati. Distruse mai sînt si drumurile dintre Luminis si Negulesti, Valea Ursului si Oniceni, Roman-Bîra- Sagna si dintre Roman si Sãbãoani, pe fiecare dintre aceste segmente gãsindu-se hîrtoape care înseamnã cîte 2.000 de metri pãtrati. Dumitru Badea, vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, a declarat cã pe aceste trasee, dar si pe altele, pe care numãrul si suprafata gropilor sînt mai reduse, se va interveni în acest an, pentru îmbunãtãtirea calitãtii cãilor de circulatie. „Pe 12 aprilie, a fost organizatã licitatia electronicã pentru desemnarea firmei care sã efectueze lucrãrile de întretinere si reparatii pe drumurile judetene. La începutul sãptãmînii viitoare, va expira perioada de depunere a contestatiilor si, dacã nu vor fi probleme, vom încheia contractele cu societatea Drupo“, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, Dumitru Badea.

11.800 de metri cubi de balast pentru acoperirea gropilor din drumurile de tarã

Nu doar gropile din soselele asfaltate vor fi acoperite în judetul Neamt dupã ce va da cãldura, ci si cele existente pe drumurile pietruite. Dupã mãsurãtori si aprecieri, s-a ajuns la concluzia cã vreo 11.800 de metri cubi de balast ar înfunda denivelãrile de pe drumurile judetene care n-au vãzut niciodatã asfalt, ci sînt pietruite. O mie de metri cubi de balast va fi împrãstiat pe drumul Drãgãnesti-Praxia, pe cel din satul Români - tot atît, pe drumul din Mãrgineni - vreo 800 de metri cubi, între Dulcesti si Talpa vor fi distribuiti 950 de metri cubi, de la Girov, prin Dochia si pînã la Itrinesti e nevoie de 800 de metri cubi pentru acoperirea gãurilor, între Podoleni si Negritesti (drum preluat din categoria celor comunale) - necesarul de distribuit este de 500 de metri cubi de balast, de la Valea Ursului la Oniceni trebuie 650 de metri cubi, circa o mie de metri cubi trebuie si pentru drumul din Sabasa, iar 900 de metri cubi - pentru acoperirea gropilor dintre Ion Creangã si Icusesti.
Printre lucrãrile care vor fi realizate pe drumurile judetene sînt cele care presupun executarea tratamentelor bituminoase. Dupã cum a declarat
Doru Conache, directorul Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Neamt, aceste tratamente vor fi realizate pe o lungime de 23,15 kilometri. Se va actiona pe traseul dintre Tazlãu - Roznov - Dobreni - Mãnãstirea Horaita, pe o lungime de cinci kilometri, pe drumul spre Mãnãstirea Bistrita, spre Mãnãstirea Neamt si la Tãmãseni.

Covoare bituminoase pe 20 de kilometri

Cele mai complexe lucrãri care se vor realiza pe drumurile judetene sînt cele care presupun realizarea covoarelor bituminoase. Se va turna un kilometru de asfalt la Bîrgãoani, unul la Fãurei, unul cãtre Mãnãstirea Rãzboieni (anul trecut a fost turnat asfalt pe un alt kilometru din acelasi drum), pe un kilometru si jumãtate se va turna asfalt între Dobreni si Mãnãstirea Horaita, pe DJ 156C, în Tazlãu, pînã la Primãrie, va fi modernizat tot un kilometru. ÃŽn planul de activitate pe acest an al Consiliului Judetean a fost prins si traseul Horia - Trifesti - Mãrgineni - Fãurei, pe care se va turna asfalt pe doi kilometri, între Izvoare si Bahna - pe un kilometru, între Sagna si Doljesti - pe aceeasi lungime, între Davideni si Tibucani - pe doi kilometri, la la Statiunea Oglinzi - pe un kilometru. ÃŽntre Hanu Ancutei si Girov, traseul va fi modernizat pe cîteva sute de metri, între Horia si Valea Ursului - pe o mie de metri, la fel între Girov si Dochia, ca si între Chintinici si Piatra Soimului. „Pentru toate aceste lucrãri, de la bugetul Consiliului Judetean Neamt vor fi alocate 7,7 milioane de lei - 77 miliarde de lei vechi. Conform calculelor, un kilometru de covor asfaltic, care va avea o grosime de patru centimetri, cu tot cu lucrãrile aferente realizãrii acestor lucrãri, va ajunge la 170.000 de lei - 1,7 miliarde de lei vechi. Acestea nu sînt singurele fonduri alocate lucrãrilor pentru întretinerea si repararea drumurilor judetene. Mai avem 500.000 de lei - cinci miliarde de lei vechi - obtinuti din vînzarea unor bunuri si vom face un împrumut de 40 milioane de lei - 400 miliarde de lei vechi. Vom folosi creditele contractate pe parcursul mai multor ani, pentru întretinerea si repararea drumurilor de interes judetean“, a mai spus vicepresedintele Dumitru Badea.
Lucrãrile pe drumurile jduetene vor demara de cum va fi semnat contractul cu societatea cîstigãtoare, iar vremea va fi favorabilã unor asemenea interventii.

Articol afisat de 1683 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective