Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Aprilie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email

4,35 hectare de gropi, pe drumurile judetene

• reprezentantii Consiliului Judetean Neamt au stabilit care sînt drumurile jduetene cu cele mai multe gropi, pe care se va interveni în acest an • licitatia electronică a fost cîstigată de societatea Drupo • acum este perioada de contestatii •

Drumurile judetene reprezentative din Neamt înglobează 4,35 hectare de gropi. Altfel spus, găurile din asfalt, puse una lîngă alta, însumează o suprafată de 43.500 de metri pătrati. După cum reiese dintr-o statistică întocmită de reprezentantii Consiliului Judetean Neamt, cel mai spart drum din judet este cel care face legătura între localitătile Silistea si Secuieni, care are gropi pe 8.000 de metri pătrati, cel dintre Români si Făurei - 5.000 de metri pătrati, Tazlău si Mănăstirea Horatia - 5.000 de metri pătrati, Horia si Mărgineni - 4.000 de metri pătrati. Distruse mai sînt si drumurile dintre Luminis si Negulesti, Valea Ursului si Oniceni, Roman-Bîra- Sagna si dintre Roman si Săbăoani, pe fiecare dintre aceste segmente găsindu-se hîrtoape care înseamnă cîte 2.000 de metri pătrati. Dumitru Badea, vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, a declarat că pe aceste trasee, dar si pe altele, pe care numărul si suprafata gropilor sînt mai reduse, se va interveni în acest an, pentru îmbunătătirea calitătii căilor de circulatie. „Pe 12 aprilie, a fost organizată licitatia electronică pentru desemnarea firmei care să efectueze lucrările de întretinere si reparatii pe drumurile judetene. La începutul săptămînii viitoare, va expira perioada de depunere a contestatiilor si, dacă nu vor fi probleme, vom încheia contractele cu societatea Drupo“, a declarat vicepresedintele Consiliului Judetean Neamt, Dumitru Badea.

11.800 de metri cubi de balast pentru acoperirea gropilor din drumurile de tară

Nu doar gropile din soselele asfaltate vor fi acoperite în judetul Neamt după ce va da căldura, ci si cele existente pe drumurile pietruite. După măsurători si aprecieri, s-a ajuns la concluzia că vreo 11.800 de metri cubi de balast ar înfunda denivelările de pe drumurile judetene care n-au văzut niciodată asfalt, ci sînt pietruite. O mie de metri cubi de balast va fi împrăstiat pe drumul Drăgănesti-Praxia, pe cel din satul Români - tot atît, pe drumul din Mărgineni - vreo 800 de metri cubi, între Dulcesti si Talpa vor fi distribuiti 950 de metri cubi, de la Girov, prin Dochia si pînă la Itrinesti e nevoie de 800 de metri cubi pentru acoperirea găurilor, între Podoleni si Negritesti (drum preluat din categoria celor comunale) - necesarul de distribuit este de 500 de metri cubi de balast, de la Valea Ursului la Oniceni trebuie 650 de metri cubi, circa o mie de metri cubi trebuie si pentru drumul din Sabasa, iar 900 de metri cubi - pentru acoperirea gropilor dintre Ion Creangă si Icusesti.
Printre lucrările care vor fi realizate pe drumurile judetene sînt cele care presupun executarea tratamentelor bituminoase. După cum a declarat
Doru Conache, directorul Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Neamt, aceste tratamente vor fi realizate pe o lungime de 23,15 kilometri. Se va actiona pe traseul dintre Tazlău - Roznov - Dobreni - Mănăstirea Horaita, pe o lungime de cinci kilometri, pe drumul spre Mănăstirea Bistrita, spre Mănăstirea Neamt si la Tămăseni.

Covoare bituminoase pe 20 de kilometri

Cele mai complexe lucrări care se vor realiza pe drumurile judetene sînt cele care presupun realizarea covoarelor bituminoase. Se va turna un kilometru de asfalt la Bîrgăoani, unul la Făurei, unul către Mănăstirea Războieni (anul trecut a fost turnat asfalt pe un alt kilometru din acelasi drum), pe un kilometru si jumătate se va turna asfalt între Dobreni si Mănăstirea Horaita, pe DJ 156C, în Tazlău, pînă la Primărie, va fi modernizat tot un kilometru. În planul de activitate pe acest an al Consiliului Judetean a fost prins si traseul Horia - Trifesti - Mărgineni - Făurei, pe care se va turna asfalt pe doi kilometri, între Izvoare si Bahna - pe un kilometru, între Sagna si Doljesti - pe aceeasi lungime, între Davideni si Tibucani - pe doi kilometri, la la Statiunea Oglinzi - pe un kilometru. Între Hanu Ancutei si Girov, traseul va fi modernizat pe cîteva sute de metri, între Horia si Valea Ursului - pe o mie de metri, la fel între Girov si Dochia, ca si între Chintinici si Piatra Soimului. „Pentru toate aceste lucrări, de la bugetul Consiliului Judetean Neamt vor fi alocate 7,7 milioane de lei - 77 miliarde de lei vechi. Conform calculelor, un kilometru de covor asfaltic, care va avea o grosime de patru centimetri, cu tot cu lucrările aferente realizării acestor lucrări, va ajunge la 170.000 de lei - 1,7 miliarde de lei vechi. Acestea nu sînt singurele fonduri alocate lucrărilor pentru întretinerea si repararea drumurilor judetene. Mai avem 500.000 de lei - cinci miliarde de lei vechi - obtinuti din vînzarea unor bunuri si vom face un împrumut de 40 milioane de lei - 400 miliarde de lei vechi. Vom folosi creditele contractate pe parcursul mai multor ani, pentru întretinerea si repararea drumurilor de interes judetean“, a mai spus vicepresedintele Dumitru Badea.
Lucrările pe drumurile jduetene vor demara de cum va fi semnat contractul cu societatea cîstigătoare, iar vremea va fi favorabilă unor asemenea interventii.

Articol afisat de 1471 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective