Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Aprilie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Demarează actiunea de salubrizare a Lacului Izvorul Muntelui

Demarează actiunea de salubrizare a Lacului Izvorul Muntelui

• tone de bidoane din plastic, deseuri lemnoase si alte gunoaie vor fi strînse începînd de săptămîna aceasta • Hidroelectrica intentionează să cumpere o barjă, cu care să se poată strînge mizeriile de pe luciul apei •

Grija în această lună pentru unitătile nemtene implicate în protectia mediului si administratorul lacului de acumulare, după cum a dat de înteles prefectul Toader Mocanu, este salubrizarea Lacului Izvorul Muntelui. „Curătirea de urgentă a zonei Izvorul Muntelui trebuie să devină actiunea prioritară a acestei luni pentru toate autoritătile implicate în campania de anvergură pe care o declansăm în această săptămîna“, a precizat Toader Mocanu, prefectul judetului, la finalul întîlnirii de lucru pe care a avut-o luni, 16 aprilie, cu reprezentantii Hidroelectrica, ai Agentiei de Protectie a Mediului, ai Gărzii de Mediu, ai Sistemului de Gospodărire a Apelor, ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă si cu primarul orasului Bicaz, Constantin Catrinoiu.
„Solutiile pe termen scurt constau în demararea unei actiuni ample de colectare a deseurilor menajere de pe lac, începînd cu ziua de joi, a acestei săptămîni. Actiunea va fi sustinută, în principal, de reprezentantii Hidroelectrica, la care se vor alătura si reprezentanti ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă si ai Sistemului de Gospodărire a Apelor. Primăria orasului Bicaz va asigura spatiul de depozitare a cantitătilor colectate“, a mai declarat prefectul Toader Mocanu.
Solutia pe termen lung, conturată pe parcursul întîlnirii, a fost necesitatea achizitionării unei barje de către Hidroelectrica. În acest sens, Hidroelectrica va propune ca această investitie să fie prevăzută în bugetul pe anul viitor.
În ceea ce priveste zona de uscat, prefectul judetului a cerut Agentiei de Protectie a Mediului si Gărzii de Mediu să implice în această campanie toate primăriile de pe Valea Muntelui.
Totodată, prefectul Toader Mocanu a dispus controale la exploatatiile forestiere din zonă pentru verificarea modului în care se igienizează locurile de exploatare. „Componenta educatională joacă rolul cel mai important în această campanie permanentă pe care trebuie s-o purtăm pentru protejarea mediului înconjurător. De aceea cred că nu am fi ajuns aici dacă oamenii de pe Valea Muntelui si mai ales, turistii ar fi fost mult mai atenti cu locul ales pentur depozitarea deseurilor menajere“, a mai declarat prefectul judetului.
Toader Mocanu a mai avut initiativa unei astfel de campanii de salubrizare a Văii Muntelui la începutul lunii iulie a anului trecut, a crei finalizare s-a concretizat prin colectarea a 16 tone de bidoane din plastic si 110 de metri cubi de deseuri menajere.

Articol afisat de 1499 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective