Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Geamul Politiei, spart de un cutitar

Geamul Politiei, spart de un cutitar

• Gabriel A. si-a înjunghiat în gît un tovarãs de pahar si a fugit • acesta a fost prins în scara unui bloc, unde încerca sã se ascundã • capturat de Politie, acesta a încercat sã spargã cu capul un geam de la intrarea în sediul oamenilor legii • în cele din urmã, a reusit sã spargã partea de jos a usii vitrate, cu piciorul • întrucît plaga lui Vasile C. nu a fost cu risc vital, cutitarul rãmîne liber •

Un tînãr din Roman, care de putinã vreme a împlinit vîrsta majoratului, a bãgat cutitul în gîtul unui om, a fãcut scandal în fata oamenilor legii si, mai mult decît atît, a spart un geam de la intrarea în sediul Politiei Municipiului, duminicã seara, 15 aprilie. Gabriel A. s-a ales cu dosar penal pentru nu mai putin de patru infractiuni, acesta riscînd sã petreacã multi ani dupã gratii. Totul a început în jurul orei 19, într-unul dintre numeroasele baruri situate în Cartierul Muncitoresc, în zona IRTA. Viitoarea victimã, un bãrbat în vîrstã de 49 de ani, din municipiul Roman, îsi petrecea ultimele ore ale week-endului alãturi de tînãrul pus pe hartã si Romicã A., în vîrstã de 33 de ani, un amic al lor. Pe fondul consumului de bãuturi alcoolice, între meseni a izbucnit un scandal. „Spiritele“ s-au încins la maxim, iar, la un moment dat, Gabriel A. a scos un cutit. Acesta l-a lovit cu tãisul sub bãrbie pe Vasile C., dupã care a fugit. „A fost mare scandal la IRTA. Eu eram la cumpãrãturi la chioscurile din zonã, cînd s-au auzit tipete, striga lumea cã îl omoarã pe un ins dintr-un bar. Au venit Salvarea, Politia si Jandarmeria, persoana rãnitã a fost dusã la spital, iar fortele de ordine încercau sã-l gãseascã pe fãptas, întrucît acesta fugise. ÃŽn zona aceea, unde sînt multe crîsme si, implicit, multi betivi, au loc numeroase scandaluri“, a declarat Gelu Coman, domiciliat în zona respectivã.
Politia a declansat cercetãrile, imediat ce i-a fost sesizat acest caz, prin Dispeceratul 112, fiind formatã o echipã de investigatii, care a audiat victima. Vasile C. a declarat oamenilor legii cã, pe fondul unui conflict spontan, a fost tãiat la gît de cãtre Gabriel A., care a fugit. Politistii au „scotocit“ zona si l-au prins pe suspect în scara unui bloc în care încerca sã se ascundã. Tînãrul era în stare avansatã de ebrietate si a dat dovadã de un comportament violent. Fortele de ordine l-au imobilizat, pentru a-l conduce la sediul unitãtii de Politie. La intrarea în sediul din strada Bogdan Dragos, tînãrul recalcitrant a intentionat sã spargã cu capul geamul de la usa de acces, dar a fost oprit la timp de agentii care îl însoteau. Scandalagiul nu s-a „lãsat“ si a lovit cu piciorul în ochiul de sticlã din partea de jos a usii din termopan, pe care l-a fãcut „tãndãri“, fãrã sã reuseascã sã se rãneascã. ÃŽn acelasi timp, la spital, victima a fost examinatã si de cãtre medicul legist, care a stabilit cã plaga tãiatã submandibularã stînga nu i-a pus acesteia viata în primejdie. „Am fost chemat în urgentã pentru acest caz, de cãtre personalul de la CPU. Pacientul avea o plagã înjunghiatã latero-cervicalã stînga, provocatã de un tovarãs de chef. Asemenea rãni sînt foarte periculoase, chiar dacã profunzimea nu a fost exagerat de mare. ÃŽn regiunea respectivã a gîtului putea fi atinsã artera carotidã. Problema a fost rezolvatã printr-o suturã si hemostazã obisnuite. Pacientul necesitã internarea, din cauza riscului de infectie, însã a plecat din spital, mentionînd cã va reveni“, a declarat medicul Gheorghe Buburuzan, sef al sectiei ORL din Spitalul Roman.
ÃŽn cele din urmã, politistii urmeazã sã îl cerceteze pe tînãrul turbulent în stare de libertate. „Nu au fost întrunite elementele necesare pentru ca sã putem sã propunem arestarea preventivã a suspectului. Dacã legistul decidea cã rana a fost într-atît de gravã încît sã primejduiascã viata lui Vasile C., era o cu totul altã situatie. ÃŽn cauzã a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunilor de lovire, distrugere, port fãrã drept de cutit si ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice“, a declarat comisarul sef Cristian Malei, comandantul adjunct al Politiei Municipiului Roman.
FOTO: Usa de la intrarea în Politie a fost spartã de un tînãr care i-a înfipt cutitul în gît unui cunoscut

Articol afisat de 2078 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Tudor CIOBOTARU, Lãcrãmioara BUGA)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective