Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 17 Aprilie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Campanie natională de vaccinări în Neamt

Campanie natională de vaccinări în Neamt

• în perioada 16-22 aprilie, în judet se va desfăsura o amplă actiune de imunizare a copiilor împotriva unor boli contagioase

Reprezentantii Autoritătii de Sănătate Publică Neamt, ca de altfel cei din întreaga tară, au demarat, începînd de ieri, o campanie de promovare a imunizării. Aceasta se va desfăsura pînă pe 22 aprilie si are drept scop constientizarea importantei vaccinării copiilor, precum si faptul că fiecare dintre acestia are dreptul de a beneficia de imunizare împotriva cîtorva boli foarte grave. Actiunea este initiată de Ministerul Sănătătii Publice, în parteneriat cu Organizatia Mondială a Sănătătii, si se desfăsoară sub sloganul „Să prevenim, să protejăm, să ne vaccinăm“.
La nivelul judetului Neamt, campania de vaccinări a fost deschisă, ieri, cu o conferintă de presă organizată de toti factorii de decizie din cadrul Autoritătii de Sănătate Publică Neamt. Astăzi, actiunea de interes major desfăsurată la nivelul întregului judet va continua cu o întîlnire între reprezentantii organizatorilor, cei ai Casei de Asigurări de Sănătate Neamt, cei 49 de asistenti medicali comunitari existenti în judet si cei patru mediatori sanitari care îsi desfăsoară activitatea în comunitătile de romi.
Cel de al treilea pas al campaniei, desfăsurat pe 18 aprilie, va consta într-o întîlnire de lucru la care vor participa 50 de medici de familie din judet.
Ulterior, va avea loc o întîlnire între cadre medicale de specialitate cu elevi si părinti, precum si cu cadre didactice ale Liceului Comercial si Grădinitei „Spiru Haret“ din PIatra Neamt, pe tema importantei vaccinării copiilor.
În perioada destinată acestei campanii de imunizare, în cinci zone reprezentative din judet, vor functiona puncte de vaccinare la mai multe cabinete ale medicilor de familie din judet. Astfel, în zona Piatra Neamt, va fi inclus în această campanie cabinetul medical individual al doctoritei Olga Haja, în zona Roman, cabinetul individual al doctoritei Mariana Feraru, în zona Roznov, cabinetele medicale individuale ale medicilor Iuliana Toc, Dorina Tăbăcaru, Mihaela Cretu. În zona Pipirig, punctele de vaccinare vor functiona la cabinetele individuale ale medicilor Ana Cramina, Simona Smîntînă si Rodica Bujor. Punctele de vaccinare vor asigura imunizarea tuturor copiilor între 0 si 18 ani, care pînă acum nu au beneficiat de acest tratament, prioritate avînd vaccinurile împotriva poliomielitei, a rujeolei, tetanosului, difteriei, heptitei B, a tusei convulsive, parotiditei epidemice (oreionului), a tuberculozei.
Vaccinarea împotriva acestor maladii este gratuită si se efectuează de către medicii de familie.
Vaccinarea este singura modalitate de tratament care a dus la eradicarea unei boli infectioase la noi în tară, ca, de altfel, pe întregul glob. Beneficiile vaccinărilor ar putea fi grupate în două mari categorii: beneficii asupra individului - protectia fată de boală, prevenirea aparitiei complicatiilor, a decesului provocat de acestea, dar si asupra comunitătii, societătii - asigurarea imunitătii de grup, prevenirea epidemiilor, scăderea costurilor de îngrijire.

Articol afisat de 1242 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective