Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Aprilie 2007
Tipăreste articolul - Varianta pentru imprimantă Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rezultate de exceptie ale elevilor nemteni la olimpiadele nationale

Rezultate de exceptie ale elevilor nemteni la olimpiadele nationale

• copiii au adus la Scoala 3 Piatra Neamt, Colegiul „Petru Rares“, Colegiul „Calistrat Hogas“, la „Roman Vodă“, la Liceul Săbăoani si Liceul Pedagogic premii I, II si III, mentiuni si mentiuni speciale • la limba italiană, desi nu se studiază în scolile nemtene, s-au obtinut un premiu III si două mentiuni •

Elevii nemteni care au participat la fazele nationale de la mai multe discipline din categoria limbă si literatură română, străină si socio-umane au venit înapoi cu rezultate remarcabile. Elevii din clasele a V-a si a VI-a care au ajuns la această fază (competitia în cazul lor numindu-se „Concursul national Ionel Teodoreanu“) au adus unele dintre cele mai frumoase rezultate. Ina Negură, din clasa a V-a, elevă la Scoala nr. 3 Piatra Neamt, pregătită de profesoara Doina Budescu, a obtinut locul I. Ilinca Visan, tot din clasa a V-a, Scoala nr. 3, elevă a profesoarei Doina Budescu, a luat mentiune. Raluca Praisler, din clasa a VI-a, pregătită de profesoara Varvara Fartusnic, de la Scoala nr. 5 Piatra Neamt, a obtinut mentiune, iar Mădălina Ianculescu, de la Scoala 3 Piatra Neamt, clasa a VI-a, pregătită tot de Doina Budescu, a luat premiul al II-lea.
Competitia natională la limba si literatura română, la care au participat elevii de clasele a VII-a si a VIII-a, s-a numit „Mihai Eminescu“. De la acest concurs s-a întors cu premiul special Alexandra Pisser Tepes, clasa a VII-a, de la Scoala nr. 3, elevă a profesoarei Doina Budescu. Miruna Aramă, tot din clasa a VII-a, elevă a Colegiului Tehnic Miron Costin, a obtinut premiu special. Profesoara care o pregăteste este Roxana Gîrbea. Premiu special a obtinut si Cristina Panoschi, clasa a VIII-a, de la Scoala nr. 5 Piatra Neamt, elevă a profesoarei Claudia Păduraru.
Printre liceenii merituosi, care s-au remarcat la olimpiada natională de limba si literatura română, se numără Olimpia Andronic, de la Colegiul National „Stefan cel Mare“ din Tîrgu Neamt, elevă a profesoarei Mirela Nutu. Mentiune si premiu special pentru sensibilitate în receptarea textului eminescian a luat Elena Oana Onea, din clasa a XI-a, de la Colegiul National „Calistrat Hogas“, pregătită de profesoara Monica Zaharia.

Rezultate frumoase si la limbi străine

Elevii nemteni care au participat la olimpiada natională de limba latină s-au întors si ei cu rezultate deosebite - premii II, III si speciale. A obtinut premiul II Izabela Stoian, de la Colegiul National „Calistrat Hogas“, pregătită de profesoara Iuliana Cute Petric. Maria Cotfas, de la Seminarul Teologic Agapia, elevă a profesoarei Mihaela Drăgănescu, a luat premiul III. Cosmin Macovei, de la Seminarul Teologic Piatra Neamt, pregătit de profesoara Lăcrămioara Trucă, a obtinut premiu special. La olimpiada de greacă veche s-a remarcat Nicusor Samoilă, de la Seminarul Ortodox din Roman, elev al profesoarei Stoica Irina. El s-a ales cu mentiune. Trei elevi nemteni, care frecventează cursurile Palatului Copiilor pentru a învăta limba italiană, s-au întors de la faza natională a acestei discipline cu un premiu trei - Alexandru Cătălina, clasa a IX-a, si două mentiuni - Olivia Dedită, clasa a X-a, respectiv Ana Maria Alexandru, clasa a XI-a.
La olimpiada de franceză, Otilia Boghian, clasa a IX-a, de la Colegiul National „Calistrat Hogas“, pregătită de profesoara Geta Popovici, a obtinut mentiune, la fel ca si Mădălina Gherman, de la Colegiul National „Roman Vodă“, îndrumată de profesoara Teodora Anghelută. Si Maricica Mustată a luat mentiune. Ea este elevă în clasa a XII-a la Hogas si o pregăteste profesorul D. Grigoras. Cintia Chifan, clasa a XII-a, si Andreea Roxana Anton, clasa a XII-a, eleve ale profesorului A. Gheorghită la Colegiul National „Roman Vodă“, au primit mentiuni. Maria Usturoi, clasa a X-a, de la Colegiul „Stefan cel Mare“, profesor coordonator Constantin Neamtu, a luat tot mentiune.
La olimpiada de limba germană, Andreea Ruxandra, de la „Roman Vodă“, a obtinut două diplome - premiul II la proiect si premiul III la proba de compunere. La olimpiada de engleză, patru participanti, toti de la „Calistrat Hogas“, pregătiti de profesoara Cristina Ciobanu, au primit două mentiuni si trei mentiuni speciale. Acestia sînt: Irina Bucsă (clasa a X-a, mentiune) Mihaela Nită (clasa a XII-a, mentiune si mentiune specială), Adelina Taban (clasa a XII-a, mentiune specială) si Ruxandra Popovici (clasa XII-a, mentiune specială).

Printre primii pe tară si la socio-umane

„Elevii nemteni au obtinut rezultate deosebite si la disciplinele socio-umane“, a declarat purtătoarea de cuvînt a Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, Mariana Rosanu. La disciplina cultură civică, Matei Rugină si Camelia Donciu, din clasa a IV-a, de la Scoala nr. 3, pregătiti de profesoara Mariana Burghelea, au luat locul I.
La economie, Ioana Burghelea s-a clasa a patra. Ea este elevă în clasa a XII-a, la „Petru Rares“ si o pregăteste profesoara Lidia Obreja. Amalia Vacaru si Paula Bacoscă au iesit pe locul IV la cultură civică. Ele studiază la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ Săbăoani si sînt coordonate de profesoara Steriana Păduraru. Georgiana Juncu, de la Grup Scolar Bicaz, clasa a X-a, a luat mentiune la olimpiada de logică si argumentare, fiind pregătită de profesorul George Lazăr. La didactică, două eleve din clasa a X-a de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“ din Piatra Neamt, îndrumate de profesoara Constanta Chelaru, au primit mentiuni - Emanuela Simion si Andra Valentina Butnaru.

Articol afisat de 6041 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TĂRNĂ)
Adaugă comentariul tău la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu există nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective