Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Locale 17 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Rezultate de exceptie ale elevilor nemteni la olimpiadele nationale

Rezultate de exceptie ale elevilor nemteni la olimpiadele nationale

• copiii au adus la Scoala 3 Piatra Neamt, Colegiul „Petru Rares“, Colegiul „Calistrat Hogas“, la „Roman Vodã“, la Liceul Sãbãoani si Liceul Pedagogic premii I, II si III, mentiuni si mentiuni speciale • la limba italianã, desi nu se studiazã în scolile nemtene, s-au obtinut un premiu III si douã mentiuni •

Elevii nemteni care au participat la fazele nationale de la mai multe discipline din categoria limbã si literaturã românã, strãinã si socio-umane au venit înapoi cu rezultate remarcabile. Elevii din clasele a V-a si a VI-a care au ajuns la aceastã fazã (competitia în cazul lor numindu-se „Concursul national Ionel Teodoreanu“) au adus unele dintre cele mai frumoase rezultate. Ina Negurã, din clasa a V-a, elevã la Scoala nr. 3 Piatra Neamt, pregãtitã de profesoara Doina Budescu, a obtinut locul I. Ilinca Visan, tot din clasa a V-a, Scoala nr. 3, elevã a profesoarei Doina Budescu, a luat mentiune. Raluca Praisler, din clasa a VI-a, pregãtitã de profesoara Varvara Fartusnic, de la Scoala nr. 5 Piatra Neamt, a obtinut mentiune, iar Mãdãlina Ianculescu, de la Scoala 3 Piatra Neamt, clasa a VI-a, pregãtitã tot de Doina Budescu, a luat premiul al II-lea.
Competitia nationalã la limba si literatura românã, la care au participat elevii de clasele a VII-a si a VIII-a, s-a numit „Mihai Eminescu“. De la acest concurs s-a întors cu premiul special Alexandra Pisser Tepes, clasa a VII-a, de la Scoala nr. 3, elevã a profesoarei Doina Budescu. Miruna Aramã, tot din clasa a VII-a, elevã a Colegiului Tehnic Miron Costin, a obtinut premiu special. Profesoara care o pregãteste este Roxana Gîrbea. Premiu special a obtinut si Cristina Panoschi, clasa a VIII-a, de la Scoala nr. 5 Piatra Neamt, elevã a profesoarei Claudia Pãduraru.
Printre liceenii merituosi, care s-au remarcat la olimpiada nationalã de limba si literatura românã, se numãrã Olimpia Andronic, de la Colegiul National „Stefan cel Mare“ din Tîrgu Neamt, elevã a profesoarei Mirela Nutu. Mentiune si premiu special pentru sensibilitate în receptarea textului eminescian a luat Elena Oana Onea, din clasa a XI-a, de la Colegiul National „Calistrat Hogas“, pregãtitã de profesoara Monica Zaharia.

Rezultate frumoase si la limbi strãine

Elevii nemteni care au participat la olimpiada nationalã de limba latinã s-au întors si ei cu rezultate deosebite - premii II, III si speciale. A obtinut premiul II Izabela Stoian, de la Colegiul National „Calistrat Hogas“, pregãtitã de profesoara Iuliana Cute Petric. Maria Cotfas, de la Seminarul Teologic Agapia, elevã a profesoarei Mihaela Drãgãnescu, a luat premiul III. Cosmin Macovei, de la Seminarul Teologic Piatra Neamt, pregãtit de profesoara Lãcrãmioara Trucã, a obtinut premiu special. La olimpiada de greacã veche s-a remarcat Nicusor Samoilã, de la Seminarul Ortodox din Roman, elev al profesoarei Stoica Irina. El s-a ales cu mentiune. Trei elevi nemteni, care frecventeazã cursurile Palatului Copiilor pentru a învãta limba italianã, s-au întors de la faza nationalã a acestei discipline cu un premiu trei - Alexandru Cãtãlina, clasa a IX-a, si douã mentiuni - Olivia Deditã, clasa a X-a, respectiv Ana Maria Alexandru, clasa a XI-a.
La olimpiada de francezã, Otilia Boghian, clasa a IX-a, de la Colegiul National „Calistrat Hogas“, pregãtitã de profesoara Geta Popovici, a obtinut mentiune, la fel ca si Mãdãlina Gherman, de la Colegiul National „Roman Vodã“, îndrumatã de profesoara Teodora Anghelutã. Si Maricica Mustatã a luat mentiune. Ea este elevã în clasa a XII-a la Hogas si o pregãteste profesorul D. Grigoras. Cintia Chifan, clasa a XII-a, si Andreea Roxana Anton, clasa a XII-a, eleve ale profesorului A. Gheorghitã la Colegiul National „Roman Vodã“, au primit mentiuni. Maria Usturoi, clasa a X-a, de la Colegiul „Stefan cel Mare“, profesor coordonator Constantin Neamtu, a luat tot mentiune.
La olimpiada de limba germanã, Andreea Ruxandra, de la „Roman Vodã“, a obtinut douã diplome - premiul II la proiect si premiul III la proba de compunere. La olimpiada de englezã, patru participanti, toti de la „Calistrat Hogas“, pregãtiti de profesoara Cristina Ciobanu, au primit douã mentiuni si trei mentiuni speciale. Acestia sînt: Irina Bucsã (clasa a X-a, mentiune) Mihaela Nitã (clasa a XII-a, mentiune si mentiune specialã), Adelina Taban (clasa a XII-a, mentiune specialã) si Ruxandra Popovici (clasa XII-a, mentiune specialã).

Printre primii pe tarã si la socio-umane

„Elevii nemteni au obtinut rezultate deosebite si la disciplinele socio-umane“, a declarat purtãtoarea de cuvînt a Inspectoratului Scolar Judetean Neamt, Mariana Rosanu. La disciplina culturã civicã, Matei Ruginã si Camelia Donciu, din clasa a IV-a, de la Scoala nr. 3, pregãtiti de profesoara Mariana Burghelea, au luat locul I.
La economie, Ioana Burghelea s-a clasa a patra. Ea este elevã în clasa a XII-a, la „Petru Rares“ si o pregãteste profesoara Lidia Obreja. Amalia Vacaru si Paula Bacoscã au iesit pe locul IV la culturã civicã. Ele studiazã la Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri“ Sãbãoani si sînt coordonate de profesoara Steriana Pãduraru. Georgiana Juncu, de la Grup Scolar Bicaz, clasa a X-a, a luat mentiune la olimpiada de logicã si argumentare, fiind pregãtitã de profesorul George Lazãr. La didacticã, douã eleve din clasa a X-a de la Liceul Pedagogic „Gheorghe Asachi“ din Piatra Neamt, îndrumate de profesoara Constanta Chelaru, au primit mentiuni - Emanuela Simion si Andra Valentina Butnaru.

Articol afisat de 6283 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Eveniment cultural Stiri Eveniment cultural
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective