Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Regionale 20 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Bãsescu, suspendat

Bãsescu, suspendat

• desi se miza pe 305-310 voturi pentru suspendare, la numãrãtoare s-a constatat cã în Parlament erau mai multi alesi care voiau ca Traian Bãsescu sã fie trimis acasã • de sãptãmîna viitoare, încep pregãtirile pentru organizarea referendumului • Bãsescu are la dispozitie 48 de ore ca sã conteste decizia parlamentarilor • detalii în paginile 7 si 8 •

Desi l-au votat 5,5 milioane de români pentru a fi presedinte al României, cu 322 de voturi de parlamentari, Traian Bãsescu a fost suspendat din functie. Asta în conditiile în care era nevoie numai de 235 voturi. ÃŽmpotriva suspendãrii presedintelui au fost exprimate 108 voturi, iar 10 parlamentari s-au abtinut. Suspendarea lui Bãsescu a împãrtit parlamentarii nemteni în douã tabere - bucurosi de cele petrecute sau nu. Au simtit gustul victoriei pesedistii care, desi se asteptau la 305-310 voturi, au constatat cã 322 de alesi nationali au îmbrãtisat ideea suspendãrii. „A fost un vot dat de membrii Partidului Social Democrat, ai Partidului România Mare, Partidului Conservator si de la alti parlamentari pe care n-am mizat foarte mult înainte de vot si care au demonstat cã sînt de partea noastrã. Presedintele Bãsescu are la dispozitie 48 de ore sã depunã contestatie si, în acest timp, poate sã ia ultimele decizii care îi sînt pe plac - sã semneze decrete de gratiere, sã dea anumite ordine etc. Apoi, o lunã de zile va sta acasã. Sãptãmîna viitoare noi vom discuta despre problemele organizatorice privind desfãsurarea referendumului si vom merge la popor, asa cum a zis presedintele. Renuntarea la demisia mult-anuntatã nu ne mai mirã. ÃŽn Alianta Portocalie a devenit o traditie sã te rãzgîndesti“, a declarat Ioan Munteanu, deputat PSD de Neamt si secretarul general al Camerei Deputatilor. Nu la fel de victorios era deputatul Partidului Democrat Marius Rogin: „Referitor la evenimentele petrecute astãzi în Parlament, mã simt neputincios. Cred cã a fost încãlcatã Constitutia. Pentru declansarea procedurii de suspendare trebuia demonstrat, mai întîi, cã presedintele a fãcut fapte grave. Dar nimeni nu a fost în stare sã probeze faptele grave comise de Traian Bãsescu. Nici mãcar Curtea Constitutionalã, motiv pentru care personal consider cã procedura de suspendare a presedintelui nu trebuia sã aibã loc. Logic era ca mai întîi sã aibã loc un proces si apoi sã se declanseze procedura. ÃŽn Parlamentul României nu mai fucntioneazã o majoritate legitimã, care sã reprezinte populatia. Este o aliantã fãcutã ad-hoc, în functie de interesele momentului“, a declarat presedintele organizatiei judetene a Partidului Democrat, filiala Neamt.
Deputatul Vasile Pruteanu, membru al Partidului Liberal Democrat, sustine cã ceea ce s-a întîmplat în Parlament este o rusine pentru toatã tara. „Ce s-a hotãrît azi în Parlamentul României este o rusine. E de rîsul lumii ce au fãcut membrii Partidului Social Democrat, ai Partidului National Liberal, Partidului România Mare si Conservatorii. ÃŽncãlcãri grave ale presedintelui Traian Bãsescu n-au fost demonstrate de nimeni. O încãlcare gravã a Constitutiei nu a comis. Pentru ce trebuia sã se întîmple asta? Sînt dezamãgit de tot ce s-a întîmplat azi în Parlamentul României. ÃŽi asigur pe toti cetãtenii din Neamt cã voi face o campanie cinstitã pentru Traian Bãsescu atunci cînd se va hotãrî sã candideze pentru Presedintie“, a spus deputatul PLD de Neamt.
Prefectul Toader Mocanu, fost cîndva membru al Aliantei DA, constituitã de Traian Bãsescu, a declarat, la aproape o orã dupã ce s-a produs evenimentul din Parlament, cã nu stia ce s-a întîmplat pe scena politicã. De altfel, el s-a declarat nestiutor în ale politicii, domeniu de care nu mai este interesat de o vreme, întrucît de la începutul anului trecut a renuntat la a mai fi membru al Partidului National Liberal, în favoarea functiei de înalt demnitar public.

Articol afisat de 1951 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Ad�ugat de december la data 20.04.2007 06:34
Rusine hotilor din guvern si parlament!
Pe Basescu nu l-au ales ei.Ci NOI! HOTILOR!!!!!!!
Ad�ugat de omul_politic la data 20.04.2007 09:54
Calmati-va fratilor
Stati linistiti ca asta e jocul democratiei.Peste cativa ani vom ajunge si noi ca nemtii sau italienii care habar nu au cine e presedintele lor...pt ca toate lucrurile merg bine si reformele sunt in responsabilitatea guvernului.
E greu sa ne adaptam mentalitatile dupa atatia ani de comunism dar nu vom avea incotro.
Important e ca guvernul oricare ar fi el sa-si faca treaba.
Cat despre Basescu...a plans cineva dupa Ciorbea sau PNTCD sau dupa Petre Roman?
Acum poate o sa realizeze lumea de rolul pe care l-a avut Constantinescu pt intergrarea Nato/UE.Si atunci situatia era tensionata si totusi el a tinut lucrurile in frau si n-a amenintat cu demisia cand PDul ia scos pe taranisti de la guvernare.
Ca sa fii presedinte trebuie sa fii diplomat.
Cat despre Basescu ales de popor...pai si parlamentul a fost ales tot de popor.
Mai multe au avut PSD decat Basescu,teoretic au castigat alegerile si totusi au stat in opozitie!
Asta e democratia,adaptati-va pt binele copiilor vostri.
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective