Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Social 20 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email
Amenintãri cu autoincendierea, la poarta Tribunalului

Amenintãri cu autoincendierea, la poarta Tribunalului

Vasile Radu, de 51 de ani, din Piatra Neamt, fost politist, a început de ieri, 19 aprilie 2007, greva foamei în fata Tribunalului Neamt. Acesta este nemultumit cã nu i s-a dat curs unei cereri formulate de el - eliberarea „stenogramei“ unei sedinte de cãtre Judecãtoria Piatra Neamt care-i este necesarã la un proces pe care l-a intentat unui magistrat de la aceastã institutie. De partea cealaltã, conducerea Judecãtoriei a declarat cã pietreanul nu are dreptate. Voi sta aici pînã luni, 23 aprilie, datã la care mã mut cu protestul în fata Ministerului Justitiei“, a declarat Vasile Radu. Dar iatã care sînt motivele care l-au adus în aceastã situatie. Radu avea pe rolul Judecãtoriei un proces de donatie. Conform sustinerilor lui, pe 25 mai 2006 avea termen de judecatã în acel dosar, dar a venit la instantã mai repede decît trebuia. „La un moment dat, am intrat în salã, cã doar sedintele sînt publice. Atunci m-a vãzut judecãtorul Daniel Onisor si mi-a fãcut semn sã ies. Am stat o clipã, apoi am plecat. Dupã ce judecãtorul a terminat de audiat, a trimis femeia cu care eu mã judecam sã mã cheme de afarã. Chita Ciocate a venit si mi-a spus, iar eu m-am conformat. Cînd am intrat, judecãtorul m-a întrebat: «Ce, mã, nu esti multumit de solutia mea. O contesti si faci plîngere penalã? Lasã cã o sã te judece altcineva si o sã ai parte de ce doresti». La rîndul meu, l-am întrebat cu ce drept îmi vorbeste asa, cã nici mãcar nu eram citat pentru acea orã. Ulterior, am cerut în mod repetat sã mi se elibereze stenogramele sedintei din 25 mai, dar toate demersurile au rãmas fãrã nici un rezultat“, a declarat Vasile Radu.
De partea cealaltã, conducerea Judecãtoriei sustine cã astfel de stenograme nu existã, iar sedintele de judecatã se înregistrezã electronic. Se pare cã Onisor l-a vãzut în salã pe Radu si l-ar fi chemat sã-i aducã la cunostintã cã, într-un alt dosar, unde grevistul fusese sanctionat administrativ pentru mãrturie mincinoasã, si unde Radu fãcuse plîngere, nu mai poate judeca tot el si cã se abtine. „Magistratul l-a vãzut în salã pe Vasile Radu, iar ulterior l-a chemat pentru a-i aduce la cunostintã cã se abtine si nu poate judeca tot el plîngerea în acel caz. Domnul Radu a sutinut cã atunci a fost amenintat, fapt pentru care a depus o plîngere penalã împotriva judecãtorului Onisor, pentru purtare abuzivã, la Parchetul de pe lîngã Curtea de Apel Bacãu. Aceasta s-a solutionat cu neîncepere, dar si împotriva acestei solutii Vasile Radu a fãcut plîngere. A fost admisã de judecãtorii de la Curtea de Apel Bacãu, iar cauza a fost retrimisã procurorilor de la Parchetul aceleiasi instante. Solutia a fost favorabilã lui Vasile Radu, nu în sensul stabilirii unei vinovãtii, ci s-a cerut completarea urmãririi penale prin audierea CD-ului de la sedinta cu pricina. Si aceastã din urmã solutie a fost atacatã cu recurs, atît de Parchet cît de judecãtorul Onisor, iar în acest moment dosarul se aflã pe rolul ÃŽnaltei Curti de Casatie si Justitie, aceastã instantã urmînd a se pronunta în caz. Toate înregistrãrile de la sedinta din 25 mai au fost solicitate si trimise la ÃŽCCJ. ÃŽn esentã, chiar dacã ar fi existat stenograme, acestea nu pot fi puse la dispozitia pãrtilor“, a declarat vicepresedintele Constantin Magdalina.

Articol afisat de 1735 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(G. MUNTEANU, D.MURARU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Regionale Stiri Regionale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective