Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Sanatate 26 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Policlinica a semnat contractul de administrare cu Spitalul

• acesta prevede realizarea indicatorilor medicali si economico-financiari de cãtre Policlinicã • în timp ce contractul încheiat între CAS Neamt si Spitalul Judetean asigurã anul acesta un buget de 1,9 milioane de lei, unitatea are nevoie de 2,5 milioane •

Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judetean de Urgentã Neamt, practic, Policlinica Piatra Neamt, va functiona de azi înainte ca o unitate independentã din punct de vedere economico-financiar care, asemenea fiecãrei sectii a marii unitãti sanitare, dispune de un buget anual în care trebuie sã se încadreze.
Ieri, doctorul Stelian Ghitã, managerul celei mai mari unitãti sanitare din judet, si doctorul Victor Kirileanu, medicul sef al Policlinicii Piatra Neamt, au semnat contractul de administrare pe anul în curs. Înainte de consfintirea acestui acord, cele douã pãrti au analizat indicatorii medicali si economico-financiari realizati de cabinetele existente în Policlinicã si au încercat sã identifice noi modalitãti de eficientizare a activitãtii desfãsurate aici. Conform calculelor efectuate, pentru a functiona în acest an, Policlinica are nevoie de 2,5 milioane lei (25 de miliarde de lei vechi). Contractul încheiat între Spitalul Judetean si Casa de Asigurãri de Sãnãtate Neamt prevede ca Ambulatoriul de Specialitate sã dispunã anul acesta de 1,9 milioane lei. În consecintã, restul sumei de care este nevoie va trebui asiguratã din venituri proprii realizate la nivelul aceste institutii. Aceste venituri provin din consultatii medicale, întocmirea fiselor medicale pentru obtinerea permisului de conducere, respectiv a permisului port armã, eliberarea de certificate prenuptiale si adeverinte de diverse tipuri solicitate de cãtre populatie. Cu alte cuvinte, o bunã parte din serviciile medicale furnizate de medicii din Policlinicã vor fi taxate.
„Nu ne facem probleme în ceea ce priveste realizarea veniturilor proprii, pentru cã existã sanse reale ca noi sã crestem valoarea totalã a acestora. Anul trecut, am realizat venituri proprii de 300.000 lei. Au fost identificate si alte surse aducãtoare de bani si, dupã cum estimãm noi, vom reusi sã ne descurcãm bine, sã realizãm indicatorii medicali si financiar-contabili, asa încît sã fim eficienti. ÃŽn foarte scurt timp, Policlinica va trebui sã îsi monteze instalatii de contorizare a tuturor utilitãtilor, pentru cã acum nu le are si toate aceste cheltuieli sînt suportate de spital. Pe de altã parte, s-a fãcut o analizã foarte clarã pentru a se vedea cîti angajati din laborator si de la radiologie sînt numai ai nostri si cîti sînt ai spitalului, ca sã vedem de unde trebuie acestia plãtiti“, a declarat doctorul Victor Kirileanu, medicul sef al Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Judetean Neamt.

Articol afisat de 1531 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(L. ILISESCU)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Sanatate Stiri Sanatate
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective