Monitorul de Neamt si Roman ziarul din judetul Neamt cu cei mai multi cititori
  Stiri azi     Arhiva     Cautare     Anunturi     Forum     Redactia  
AutentificareAutentificareInregistrare 
Calendar- Arhiva de Stiri Aprilie 2007
LMMJVSD
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Stiri pe e-mail - Newsletter Monitorul de Neamt Newsletter
Nume:
Email:
Links - Link-uri catre site-uri utile Link-uri
 Judetul Neamt
 Video Production
 Cambridge
Optiuni Pagina Optiuni pagina
Adauga in Favorites Adauga in Favorites
Seteaza Pagina de start Seteaza Pagina de start
Tipareste pagina Tipareste pagina


























Monitorul de Neamt » Stiri Politica 28 Aprilie 2007
Tipãreste articolul - Varianta pentru imprimantã Trimite acest articol unui prieten  prin email

Telul PSD: prezenta la urne si demiterea lui Bãsescu

• „Partidul Democrat depãseste în prezent cu foarte mult cea mai grea perioadã prin care a trecut Partidul Social Democrat vreodatã“, a declarat deputatul Ioan Munteanu • pesedistii vor sã nu mai fie considerati trãdãtori de cãtre cetãteni, pentru cã au votat pentru suspendarea lui Bãsescu • ei mai sînt de pãrere cã dacã România ar deveni republicã parlamentarã, multe dintre disputele politice s-ar stinge •

Reprezentantii Partidului Social Democrat, filiala Neamt, vor ca la referendumul din 19 mai, pentru demiterea presedintelui, în judet sã se prezinte cît mai multi cetãteni la vot si sã aplice stampila pe „Da“. Partidul Social Democrat considerã cã refererendumul de pe 19 mai este decisiv atît pentru poporul român, cît si pentru clasa politicã. „Absenteismul la referendum nu este o solutie. Nu este adevãrat ceea ce cred unii, cã ne dorim o prezentã foarte slabã la vot. Telul nostru este sã obtinem mai multe voturi pentru suspendare, decît pentru rãmînerea în functie. Actiunea PSD pentru suspendarea presedintelui este una constitutionalã, legalã, fiind constienti de ceea ce se doreste în tarã. Am ajuns, fiind printre cei 322 de parlamentari, sã fiu etichetat despot, samavolnic, terorist politic, pentru cã am votat pentru suspendare. Aceste atitudini ale altor partide, ori ale unor cetãteni nu fac bine nimãnui. Partidul Democrat depãseste în prezent cu foarte mult cea mai grea perioadã prin care a trecut Partidul Social Democrat vreodatã. Sînt sigur cã, prin atitudinea lor, membrii PD nu vor mai fi multi ani la guvernare si nu vor mai avea nici un aliat. PD va fi izolat pe scena politicã“, a declarat deputatul PSD Ioan Munteanu, secretarul general al Camerei Deputatilor. Parlamentarul social-democrat nu se considerã un trãdãtor prin faptul cã a votat pentru suspendarea presedintelui Traian Bãsescu. „Eu nu sînt un trãdãtor. Sînt un om care voteazã asa cum crede el de cuviintã. Nu-i normal sã se spunã cã 322 de parlamentari, care au votat pentru suspendare, sînt împotriva poporului, iar 108, care s-au exprimat ca fiind de acord cu rãmînerea lui Traian Bãsescu în functia de presedinte, sã fie vãzuti ca fiind de partea poporului“, a mai spus Ioan Munteanu.
Deputatul nemtean recunoaste cã de degringolada politicã înregistratã acum în România este rãspunzãtor fiecare om politic, în fiecare dintre acestia existînd „mult prea mult venin“.

„Coalitia toxicã“ a suspendãrii

Dupã suspendarea presedintelui, multe voci din popor, ori de la tribuna Parlamentului i-au acuzat pe reprezentantii PSD, PRM, PC si PNL cã formeazã o coalitie toxicã. „ÃŽn România, acum, nu mai au loc decît Partidul Democrat si Traian Bãsescu. Restul formãm o coalitie toxicã si nocivã. Ce au vãzut oamenii din '92 încoace constructiv la Partidul Democrat? Eu respect opiniile si votul cetãtenilor care îl sustin pe Bãsescu si nu cer decît sã-mi respecte si ei votul meu. Sînt si eu român, chiar dacã nu votez cu Traian Bãsescu“, a mai spus deputatul Ioan Munteanu.
Partidul Social Democrat va face campanie pentru venirea la referendum, dar pentru votarea demiterii. Reprezentantii formatiunii sustin cã nu vor recurge la bannere, ori la o campanie agresivã, preferînd sã le vorbeascã oamenilor, sã-i convingã de ce nu este Traian Bãsescu un presedinte bun si de ce este necesarã schimbarea. „Nu voi regreta niciodatã ceea ce am fãcut în Parlament pentru suspendare si sînt convins cã Traian Bãsescu trebuie sã înteleagã ceea ce Guvernul a fãcut. Nu a venit nimeni sã-mi dea ordin sã votez pentru suspendare. Traian Bãsescu n-a crezut nici o secundã cã va fi suspendat. De aceea a si anuntat cã-si dã demisia, dupã care s-a rãzgîndit. Este pentru prima datã dupã '89 cînd Parlamentul si-a luat în serios rolul de autoritate supremã în stat. Traian Bãsescu vrea sã se identifice cu cei care luptã împotriva coruptiei, dar de fapt îi acoperã. Nu poti vorbi de grupuri de interese, cîtã vreme le patronezi. El prezintã un discurs politic populist si demagogic. Poate de aceea gãsim la aceeasi masã PNL si UDMR, partide care n-au aceeasi doctrinã, dar au acelasi interes. Cei 108 parlamentari care au votat pentru rãmînerea lui Bãsescu nu sînt cu nimic mai presus decît cei 322 care au fost pentru suspendare. ÃŽn ultimii doi ani, Traian Bãsescu s-a izolat si multi dintre liderii PD îi reproseazã cã au fost si ei izolati si cã n-au cu cine face aliantã. Indiferent de ce se va întîmpla dupã referendum, Traian Bãsescu trebuie sã înteleagã cã s-au dus vremurile cînd un singur om guverna tara. Cred cã dacã România ar deveni republica parlamentarã, s-ar rezolva aceste dispute. Am traversat 50 de ani o dictaturã dureroasã, iar republica prezidentialã s-ar putea apropia foarte mult de acele vremuri“, a declarat Rãzvan Bobeanu, deputat PSD de Neamt.

Articol afisat de 1467 ori  |  Alte articole de acelasi autor  |  Trimite mesaj autorului
(Simona TÃRNÃ)
Adaugã comentariul tãu la acest articol Comentarii la acest articol:
Nu exist� nici un comentariu la acest articol
Stiri Locale Stiri Locale
Stiri Economie Stiri Economie
Stiri Social Stiri Social
Stiri Sport Stiri Sport
Stiri Politica Stiri Politica
Stiri, informatii, cursul valutar, datele meteo, horoscop, discutii, forum.
Webdesign by webber.ro | Domenii premium
©2003-2006 Drepturile de autor asupra intregului continut al acestui site apartin in totalitate Grupul de Presa Accent SRL Piatra Neamt
Reproducerea totala sau partiala a materialelor este permisa numai cu acordul Grupului de Presa Accent Piatra Neamt.
Grupului de Presa Accent SRL - societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective